ΑΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ: Σε πλειστηριασμό ΒΙΛΑ τους στην Κηφισιά!

Χρωστάνε έναν σκασμό λεφτά σε τράπεζες, εργαζομένους και αγορά....

Ο ιδιοκτήτες της Μαρινόπουλος, δηλαδή ο Πάνος Μαρινόπουλος, ο Λεωνίδας Μαρινόπουλος και ο Πάνος (Πανάρας) Μαρινόπουλος, τους τελευταίους μήνες είναι εξαφανισμένοι από την κοσμική Αθήνα. Κορυφαίος επιχειρηματίας έλεγε προ ημερών σε στενό του φίλο όταν ρωτήθηκε: «Οι Μαρινόπουλοι δεν θέλουν να δίνουν στόχο για κακόβουλα σχόλια, ειδικά μετά την πώληση των Σούπερ Μάρκετ στον Σκλαβενίτη».

Παρά το γεγονός ότι κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να μείνουν μακρυά από τα φώτα της δημοσιότητας εν τούτοις οι τράπεζες δεν τους ξεχνάνε. Στις 24 Οκτωβρίου του 2019 η Eurobank βγάζει σε πλειστηριασμό ένα ακίνητο ιδιοκτησίας της εταιρείας τους «ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.» που εδρεύει στην Αθήνα και εκπροσωπείται νόμιμα από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γεώργιο Μήτραινα. To εντυπωσιακό ειναι οτι η οφειλή αφορά ομολογιακό δάνειο που είχε εκδοθει για λογαριασμο της «MARINOPOULOS COFFEE COMPANY» που διαχειρίζεται τα STARBUCKS στην Ελλάδα. Το ομολογιακό έχει εγγυηθεί η εταιρία «ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΙ Α.Ε.» της οποίας το ακίνητο ειναι ιδιοκτησία.

Η οφειλή της εταιρείας προς την Eurobank είναι 300.000 ευρώ και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 676.778 ευρώ. Πρόκειται για ένα υπέροχο σπίτι 416 τμ (με κήπο 116 τμ) που βρίσκεται στο Οικιστικό Συγκρότημα με την ονομασία «ΕΣΠΕΡΙΔΕΣ» στην Κηφισιά.

Το οικιστικό συγκρότημα Εσπερίδες είναι συνολικά 15,8 στρέμματα, έχει 50 ακίνητα (μεζονέτες και διαμερίσματα) και σε αυτό διαμένουν πολλοί ισχυροί Έλληνες επιχειρηματίες. Το ερώτημα που κυριαρχεί είναι γιατί η οικογένεια έχει αφήσει να «χτυπήσει» το ομολογιακό και δεν πληρώνουν τόσους μήνες τις δόσεις και μαλιστα για μια εταιρία που υποτίθεται οτι έχει μεγάλη ρευστότητα οπως τα STARBUCKS.

Ο Γιώργος Μήτραινας, που εμφανίζεται ως πρόεδρος στην Μαρινόπουλος, διορίστηκε τον Ιούνιο του 2016 ως μοναδικός διαχειριστής της βουλγαρικής εταιρείας Stirling Properties Bulgaria EOOD, η οποία στο εμπορικό μητρώο της Βουλγαρίας είναι καταχωρισμένη ως εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων και η οποία συστάθηκε τον Ιούνιο του 2012 στη Σόφια.

Είναι διευθυντής της εταιρείας CM Balkans BV αλλά και της CMB Bulgaria EAD, που είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους.
Τον Απρίλιο του 2016 ανέλαβε νόμιμος εκπρόσωπος της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. Ηταν ακόμη εκπρόσωπος της ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΞΥΝΟΣ Α.Ε., της EΧPRESS M A.E., της ΠΕΙΡΑΪΚΟΝ Α.Ε., της ΜΑΡΚΕΤΑ Α.Ε., της ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ Α.Ε. και πολλών εταιρειών, που περιλαμβάνονται στη συμφωνία εξυγίανσης της ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

Αμέσως μετά, και συγκεκριμένα το φθινόπωρο του 2017, εμφανίζεται ως πρόεδρος στην εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε., την εταιρεία στην οποία ανήκει ο τηλεοπτικός σταθμός MEGA, θέση από την οποία ανακοινώθηκε ότι παραιτήθηκε τον Απρίλιο του 2018.

Εάν, όμως, προσπαθήσει κανείς να βρει βιογραφικά στοιχεία για τον Γιώργο Μήτραινα στο διαδίκτυο, δεν θα τα καταφέρει.
Ούτε ένα στοιχείο δεν υπάρχει πουθενά, γι’ αυτόν τον εξαιρετικά δραστήριο άνθρωπο που τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει να οδηγήσει στην εξυγίανση και να βρει λύσεις για ελληνικές εταιρίες κολοσσούς. Οπως προέκυψε από την έρευνά μας, ο Γιώργος Μήτραινας είναι ένας λογιστής. Πέραν τούτου, το χάος.

Οπότε το ερώτημα παραμένει. Ποιος είναι ο Γιώργος Μήτραινας και πώς βρέθηκε να αναλαμβάνει θέσεις-κλειδιά;
Στο διαδίκτυο πάντως, εκτός από τη συμμετοχή του στην εταιρία ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. και στην εταιρία ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε., δεν βρίσκεται κανένα στοιχείο.

Ένα σημαντικό και περίεργο γεγονός: Σε καταστάσεις του ΙΚΑ, ο Γιώργος Μήτραινας εμφανίζεται και ως υπάλληλος του ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ από τον Απρίλιο του 2016, με μηνιαίες αποδοχές περίπου 7.800 ευρώ.

europost