Ανατροπή στις ευρωεκλογές: Ο Ζαγοράκης ξεπέρασε τον Αμυρά σε ψήφους! O αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου που πήρε το Euro του 2004 προσπερνά σε σταυρούς τον πρώην βουλευτή του Ποταμιού!

Με καταμετρημένο το 60,56% των σταυρών που λαμβάνουν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της ΝΔ, ο Θοδωρής Ζαγοράκης καταλαμβάνει την 8η θέση εκτοπίζοντας ένατο τον Γιώργο Αμυρά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία ως τώρα, από την καταμέτρηση των σταυρών σε 13.721 από τα 22.675 εκλογικά τμήματα, ο Θοδωρής Ζαγοράκης έχει 112.744 σταυρούς ενώ ο Γιώργος Αμυράς έχει 112.215.

Καταγραφη22

Τα υπόλοιπα επτά πρόσωπα που εκλέγονται ως ευρωβουλευτές με τη ΝΔ είναι οι: Στέλιος Κυμπουρόπουλος, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Μαρία Σπυράκη, Ελίζα Βόζεμπεργκ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου και Γιώργος Κύρτσος.

Χάνει την έδρα το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη

Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων περίπου στο 98,20%, βάσει της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εσωτερικών, το ΜέΡΑ25 δεν εκλέγει ευρωβουλευτή.

Το «θρίλερ για γερά νεύρα» που εκτυλίσσεται από χθες για το αν θα κερδίσει την έδρα το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, φαίνεται πως λήγει με άδοξο τέλος για τον πρώην υπουργό Οικονομικών, όπως είχαν εκτιμήσει οι ειδικοί.
Με την ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων να ολοκληρώνεται με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς, στο 93,61% στις 12:46 το μεσημέρι της Τρίτης, το ΜέΡΑ25 αποσπούσε το 3% των ψήφων και εξέλεγε έναν ευρωβουλευτή.

Λίγα λεπτά αργότερα, στις 12:55, η κατανομή είχε αλλάξει και το ΜέΡΑ25, μένει εκτός ευρωβουλής. Πλέον, ώρα 18.09 το απόγευμα της Τρίτης, την έδρα κερδίζει η Νέα Δημοκρατία, που εκλέγει 8 ευρωβουλευτές.

Κι εκεί όμως σημειώνεται ανατροπή αφού την έδρα που πήρε η ΝΔ από το κόμμα Βαρουφάκη φαίνεται ότι κερδίζει ο Θοδωρής Ζαγοράκης που αναδεικνύεται όγδοος και εκτοπίζει στην ένατη θέση της λίστας των σταυρών τον Γιώργο Αμυρά.

Πάντως ο αγώνας δρόμου μεταξύ Ζαγοράκη και Αμυρά αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες αφού επί του παρόντος έχει ενσωματωθεί το 60,56% των σταυρών από 13.723 σε σύνολο 22.675 εκλογικών τμημάτων.

Απομένει πάντως περίπου ένα 2% των ψήφων που δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα ώστε να είναι πλέον βέβαιο ποιο θα είναι ακριβώς το ποσοστό του Γιάνη Βαρουφάκη και αν θα καταφέρει να εκλέξει τελικά ευρωβουλευτή ή όχι.