«Απεταξάμην τον ΣΥΡΙΖΑ»: Δεκάδες υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται την στήριξη της Κουμουνδούρου!

Οι πιο ηχηρές αντιδράσεις από τους αντιπεριφερειάρχες Γιώργο Καραμέρο και Πέτρο Φιλίππου, που είναι υποψήφιοι στους Δήμους Αμαρουσίου και Σαρωνικού, αντίστοιχα – Σε ανάλογο μήκος κύματος ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς – Τρέχει να τα «μαζέψει» η Κουμουνδούρου
Σε… κύμα εξελίσσεται η κίνηση υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών να αρνηθούν την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Η σχετική λίστα, που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, εξελίχθηκε σε «μπούμερανγκ», καθώς άμεσα ήρθαν οι πρώτες διαψεύσεις υποψηφίων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι δεν επιθυμούν σε καμία περίπτωση να ταυτιστούν με το κυβερνών κόμμα.

Μεταξύ αυτών που αρνούνται την οποιαδήποτε στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς και ο υποψήφιος δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Ευάγγελος Μπουρνούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψήφιοι δήμαρχοι εξέφρασαν την “μεγάλη έκπληξή” τους για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ και έσπευσαν να ξεκαθαρίσουν ότι δεν αποδέχονται την στήριξη του κυβερνώντος κόμματος, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για τον γραμματέα του κόμματος, Πάνο Σκουρλέτη.

Παράλληλα, ζήτησαν να μην τους μπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας, για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς, σημειώνοντας ότι η όποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειά τους θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες τους γνωρίζουν ότι δεν συμμετέχουν σε τέτοια παιχνίδια.

Η ανακοίνωση του συνδυασμού του Δημήτρη Λουκά:

Με έκπληξη ενημερωθήκαμε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη του συνδυασμού μας στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Στήριξη που ούτε ζητήσαμε, ούτε διαπραγματευτήκαμε ποτέ και με κανέναν!

Δηλώνουμε με τον ποιο απόλυτο και οριστικό τρόπο ότι η «Δημοτική Καινοτομία» είναι μια Παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική.

Ζητάμε με μόνον τη στήριξη από τους πολίτες του δήμου μας και αρνούμαστε κάθε σενάριο όποιας άλλης στήριξης

Συνιστούμε προς όλους να σεβαστούν τόσο το θεσμό της Αυτοδιοίκησης, όσο και τον ανεξάρτητο χαρακτήρα της Παράταξής μας και να μην μας εμπλέκουν σε παιχνίδια κομματικής κυριαρχίας για να εξυπηρετήσουν τους όποιους κομματικους τους σχεδιασμούς.

Η ανακοίνωση του συνδυσμού του Ευάγγελου Μπουρνούς, με τίτλο «Παραμένω ανεξάρτητος δεν πουλώ τους συμπολίτες μου σε κομματικά επιτελεία»:

«Η παραπληροφόρηση στην αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα στο δήμο Ραφηνας-Πικερμίου δεν θα επιβιώσει. Με έκπληξη πληροφορήθηκα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του δήλωσε ότι στηρίζει το συνδυασμό ”ΣYΓXPONH ΠOΛITEIA – EΝEPΓOI ΠOΛITEΣ” όπου ως επικεφαλής δηλώνω κατηγορηματικά ότι ουδέποτε ζήτησα στήριξη από το ΣΥΡΙΖΑ, ουδέποτε ρωτήθηκα και ουδέποτε βάζω αυτοδιοικητικές ταμπέλες.

Οποίος θέλει ταμπέλα μπορεί να αναζητήσει σε άλλο αυτοδιοικητικό συνδυασμό. Ο συνδυασμός του οποίου έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής παραμένει ανεξάρτητος, πολυσυλλεκτικός και προφανώς ζητά στήριξη μόνο από τους πολίτες.

Ετσι μέχρι σήμερα έχουμε πορευτεί και ετσι θα συνεχίσουμε να πορευόμαστε. Συνεχίζουμε με πίστη στις δυνάμεις μας και με μόνο κριτήριο το καλό του τόπου μας και των δημοτών μας. Η οποια προσπάθεια καπηλείας της προσπάθειας μας θα πέσει στο κενό και οι συμπολίτες μου γνωρίζουν οτι δε συμμετεχω σε τέτοια παιχνίδια».

Ηχηρές αντιδράσεις από Καραμέρο και Φιλίππου

Οι δύο πιο ηχηρές αντιδράσεις, ωστόσο, προήλθαν από τους αντιπεριφερειάρχες της Ρένας Δούρου, (Βόρειου Τομέα) Γιώργο Καραμέρο, που είναι υποψήφιος στον Δήμο Αμαρουσίου και (Ανατολικής Αττικής) Πέτρο Φιλίππου, που διεκδικεί εκ νέου τον Δήμο Σαρωνικού.

Ο κ. Καραμέρος, με ανακοίνωσή του, η οποία τιτλοφορείται: «Απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ για τα περί κομματικής στήριξης του συνδυασμού μας», τονίζει χαρακτηριστικά: «Για πολλοστή φορά ως ανεξάρτητο #Ενωμένο Μαρούσι και με αφορμή ανακοινώσεις και δημοσιεύματα περί υποστήριξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνουμε τα ακόλουθα: Είμαστε #Ενωμένο Μαρούσι. Συσταθήκαμε και πορευόμαστε ανεξάρτητοι από κόμματα και ιδεολογικές αφετηρίες, γεγονός που αποδεικνύεται έμπρακτα από το επίσημο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού μας που είναι πολυσυλλεκτικό. Σεβόμαστε την πολιτική ταυτότητα όλων, δε διεκδικήσαμε, δε θέλουμε και δεν έχουμε χρίσμα από κανέναν. Θέλουμε την υποστήριξη των δημοτών. Η αγωνία των κομματικών επιτελείων να απλώσουν τα δίχτυα τους στο Μαρούσι δεν μας αφορά. Συνεχίζουμε να απευθυνόμαστε σε όλους. Δύο εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές καλούμε εκ νέου τις Μαρουσιώτισσες και τους Μαρουσιώτες να ψηφίσουν για την πόλη τους αφήνοντας τις κομματικές τους ταυτότητες στο συρτάρι. Άλλωστε, όπως επανειλημμένα έχουμε τονίσει, σε δήμους όπως το Μαρούσι, δεν υπάρχουν αριστερά ή δεξιά προβλήματα Το βράδυ των δημοτικών εκλογών δεν θα υπάρχει κομματικό χρώμα δίπλα στο #Ενωμένο Μαρούσι και τον Γιώργο Καραμέρο. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στα κόμματα στις ευρωεκλογές».

Σε ανάλογη κατεύθυνση κινείται και η ανακοίνωση Φιλίππου, o οποίος ωστόσο απέδωσε την στήριξη σε δημοσιεύματα και όχι στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: «Δημοσιεύματα φέρουν την παράταξη «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (Υποψήφιος Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου) να στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Ο συνδυασμός ξεκαθαρίζει: Δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι ο «ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» είναι μια αυτοδιοικητική παράταξη, πλήρως ανεξάρτητη και πολυσυλλεκτική. Ως εκ τούτου διαψεύδουμε κατηγορηματικά, όποιο ή όποια κόμματα δηλώνουν ή δηλώσουν στήριξη. Εμείς επιζητούμε και επιδιώκουμε μόνον τη στήριξη της κοινωνίας των πολιτών».

Υποψήφιοι δήμαρχοι αρνούνται την στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Κατά πληροφορίες, δε, που δημοσιεύονται σε σειρά ιστοσελίδων, όπως το aftodioikisi.gr, την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ αρνείται και ο υποψήφιος δήμαρχος Παιανίας, Κώστας Μπουλμέτης, καθώς και η υποψήφια δήμαρχος Σιντικής Σερρών, Όλγα Φυταγκουρίδου. Στο ίδιο μήκος κύματος εμφανίζεται να κινείται και ο υποψήφιος δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτρης Κερασιώτης, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου, Γιάννης Κυριακίδης. Το ίδιο κάνει, με ανακοίνωσή του, και ο συνδυασμός του δημάρχου Άργους Ορεστικού και εκ νέου υποψηφίου, Πάνου Κεπαπτσόγλου, αλλά και ο υποψήφιος δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου. Tην στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ διαψεύδει και ο υποψήφιος δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Γιάννης Πολίτης. Ακόμη, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγιαλείας στην Αχαΐα, Δημήτρης Καλογερόπουλος, αλλά και ο κ. Γιώργος Αραπίτσας, υποψήφιος δήμαρχος Αλιάρτου-Θεσπιέων στη Βοιωτία.

Ακόμη, ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Γιάννης Σταθόπουλος, δηλώνει ότι ναι μεν στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην παράταξή του συμμετέχουν υποψήφιοι και από άλλους κομματικούς χώρους.

Οι διαστάσεις… χιονοστιβάδας, που εμφανίζουν οι αρνήσεις υποψηφίων των αυτοδιοικητικών εκλογών να στηριχθούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, υποχρέωσαν την Κουμουνδούρου σε μερική, έστω, αναδίπλωση. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, αργά το βράδυ, από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται: «Η χτεσινή κεντρική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές καλεί τους πολίτες να υπερψηφίσουν συγκεκριμένους συνδυασμούς στη βάση των διεργασιών και των προγραμματικών συγκλίσεων που έχουν διαμορφωθεί στις τοπικές κοινωνίες. Το κάλεσμα αυτό δηλώνει την εκτίμηση στα πρόσωπα των υποψηφίων και των προγραμματικών τους θέσεων και δεν δηλώνει σε καμία περίπτωση σχέση κομματικής εξάρτησης. Εξάλλου, στη δική μας αντίληψη για την αυτοδιοίκηση είναι εντελώς ξένες οι παλαιοκομματικές αντιλήψεις κομματικών χρισμάτων σε συνδυασμούς και η προσπάθεια καπελώματός τους. Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μόνο το δικαίωμα, αλλά και την πολιτική υποχρέωση να τοποθετείται δημόσια απέναντι στους πολίτες, και να μην κρύβεται, για τη στάση που κρατά σε μια κρίσιμη πολιτική διαδικασία όπως είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές».

Στην πρώτη της ανακοίνωση, που είχε προκαλέσει και το μπαράζ των αντιδράσεων, η Κουμουνδούρου καλούσε τους πολίτες να υπερψηφίσουν τους παρακάτω αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς:

Στον Β΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης: Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία | Κώστας Κατσιμίγας
Περιφέρεια Αττικής: Δύναμη Ζωής | Ρένα Δούρου
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου | Γιάννης Σπιλάνης
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Δυτική Ελλάδα – Δικαίωμα στην Πρόοδο | Απόστολος Κατσιφάρας
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ανατροπή – Δημιουργία | Θόδωρος Καρυπίδης
Περιφέρεια Ηπείρου: Κοινό των Ηπειρωτών | Γιώργιος Ζάψας
Περιφέρεια Θεσσαλίας: Η Θεσσαλία στην καρδιά μας | Νίκος Τσιλιμίγκας
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: ΑΝ.Α.Σ.Α. | Θεόδωρος Γαλιατσάτος
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας: Κοιτάμε Μπροστά | Χρήστος Γιαννούλης
Περιφέρεια Κρήτης: Κρήτη η ζωή μας | Σταύρος Αρναουτάκης
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου: Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου | Μανώλης Γλυνός
Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο | Γιώργος Δέδες
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Στερεά… Υπεροχής! | Δημήτρης Αναγνωστάκης
Στον Α΄ Βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Στους μεγάλους Δήμους

Δήμος Αθηναίων: Ανοιχτή Πόλη | Νάσος Ηλιόπουλος
Δήμος Θεσσαλονίκης: Θεσσαλονίκη Μαζί | Κατερίνα Νοτοπούλου
Δήμος Πατρέων: Ώρα Πατρών | Γιώργος Ρώρος
Δήμος Πειραιώς: Πειραιάς για Όλους | Νίκος Μπελαβίλας
Δήμος Λαρισαίων: Συμπαράταξη Λαρισαίων | Απόστολος Καλογιάννης
Σε ολόκληρη τη χώρα

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης

Νομός Δράμας:

Δήμος Δοξάτου: Πρωτοποριακός Ενωτικός Συνδυασμός | Θέμης Ζεκερίδης
Δήμος Δράμας: Πόλη και Ζωή | Κυριάκος Χαρακίδης
Δήμος Κάτω Νευροκοπίου: Κίνηση Νέων | Γιάννης Κυριακίδης
Δήμος Παρανεστίου: Ανοιχτοί Ορίζοντες | Αλίκη Σωτηριάδου
Δήμος Προσοτσάνης: Δημοτική Συνεργασία | Άγγελος Λύσσελης
Νομός Έβρου:

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Ενότητα για μια Νέα Πορεία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης | Δημήτρης Λαζόπουλος
Δήμος Ορεστιάδας: Είναι στο Χέρι μας – Αυτόνομη Κίνηση Πολιτών Δήμου Ορεστιάδας | Σάκης Παπανδρέου
Δήμος Σαμοθράκης: Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης | Αθανάσιος Βίτσας
Δήμος Σουφλίου: Συνεργασία – Ανάπτυξη – Συνοχή | Παναγιώτης Καλακίκος
Νομός Καβάλας:

Δήμος Θάσου: Δημοτική Θασιακή Κίνηση – Πάμε μαζί | Δημήτρης Θεοδωρίδης
Δήμος Καβάλας: Συμπαράταξη πολιτών | Άρης Βέρρος
Δήμος Νέστου: Πορεία με όραμα | Ευάγγελος Τσομπανόπουλος
Δήμος Παγγαίου: Σωστή επιλογή | Βασίλης Ξουλόγης
Νομός Ξάνθης:

Δήμος Αβδήρων: συνΕΡΓΑΣΙΑ | Βασίλης Τσολακίδης
Δήμος Ξάνθης: Πολίτες για την Ξάνθη | Γιώργος Χατζηθεοδώρου
Δήμος Τοπείρου: Νέα Πνοή | Άγγελος Κηλικιώτης
Νομός Ροδόπης:

Δήμος Κομοτηνής: ΠΟΛΗ-τική Ανατροπή | Ελένη Λαφτσή

Δήμος Μαρωνείας – Σαπών: Ενότητα – Ελπίδα – Αλλαγή | Μιχάλης Βασιλειάδης

Περιφέρεια Αττικής-Νομός Αττικής (Βορείου Τομέα Αθηνών):

Δήμος Αγίας Παρασκευής: Νίκη Πολιτών Αγίας Παρασκευής | Γιάννης Σταθόπουλος
Δήμος Αμαρουσίου: Ενωμένο Μαρούσι | Γιώργος Καραμέρος
Δήμος Βριλησσίων: ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ Δήμος Δημιουργίας | Ξένος Μανιατογιάννης
Δήμος Ηρακλείου: Δικτύου Πολιτών Ηρακλείου Αττικής | Αιμιλία Τζίβα
Δήμος Κηφισιάς: Κοινωνία Παρούσα | Αγγελική Παπάζογλου
Δήμος Λυκόβρυσης- Πεύκης: Πολίτες σε Δράση Λυκόβρυση – Πεύκη Μαζί | Ηλίας Κατσαρός
Δήμος Μεταμορφώσεως: Μαζί για την Μεταμόρφωση | Δημήτρης Πεπαρίδης
Δήμος Νέας Ιωνίας: Ενότητα για τη Νέα Ιωνία | Ηρακλής Γκότσης
Δήμος Παπάγου- Χαλαργού: #με_τον_Νικήτα | Νικήτας Κανάκης
Δήμος Πεντέλης: Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή | Αντώνης Φειδοπιάστης
ΔήμοςΦιλοθέης – Ψυχικού: Ενωμένη Δημαρχία Πολιτών | Νίκος Κανελλάκης
Δήμος Χαλανδρίου: ΑντίΣΤαΣΗ με τους Πολίτες του Χαλανδρίου | Σίμος Ρούσσος
Νομός Αττικής (Δυτικού Τομέα Αθηνών):

Δήμος Αγίας Βαρβάρας: Η δική μας πόλη | Γιώργος Καπλάνης
Δήμος Αγίων Αναργύρων – Καματερού: Αλληλεγγύη, η δύναμή μας | Γιώργος Κομματάς
Δήμος Αιγάλεω: Ανάπλαση Αιγάλεω | Δημήτρης Μπίρμπας
Δήμος Ιλίου: Αλληλέγγυα Πόλη – Συμμαχία για το Ίλιον | Κώστας Κάβουρας
Δήμος Περιστερίου: Ανοιχτοί Ορίζοντες για το Περιστέρι | Θανάσης Καποτάς
Δήμος Πετρουπόλεως: Ενεργοί Πολίτες – Δημοτική Κίνηση Πετρούπολης | Μανώλης Μπουσούνης
Δήμος Χαϊδαρίου: Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου | Θοδωρής Σπηλιόπουλος
Νομός Αττικής (Κεντρικού Τομέα Αθηνών):

Δήμος Βύρωνος: Στάση Βύρωνα | Άκης Κατωπόδης
Δήμος Γαλατσίου: Γαλάτσι από Κοινού | Αγγέλικα Σαπουνά
Δήμος Δάφνης – Υμηττού: Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού | Όλγα Χριστινάκη
Δήμος Ζωγράφου: Μαζί για την πόλη μας | Τίνα Καφατσάκη
Δήμος Ηλιουπόλεως: ΗΛΙΟΥ-Πόλις, ανθρώπινη πόλη | Χρήστος Κοκοτίνης
Δήμος Καισαριανής: Συνεργασία Πολιτών Καισαριανής | Άννα Παραγυιού
Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνος: Δύναμη Πολιτών | Άρης Βασιλόπουλος
Νομός Αττικής (Νοτίου Τομέα Αθηνών):

Δήμος Αγίου Δημητρίου: «ΜΕΤΕΧΩ» Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου | Βασίλης Κουτσοβασίλης
Δήμος Αλίμου: Άνω – Κάτω στο Καλαμάκι | Κώστας Χαρίτος
Δήμος Γλυφάδας: Ανατροπή στην Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία | Τάσος Ταστάνης
Δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης: Δημοκρατική Συν-Πόρευση | Θοδωρής Μπούφης
Δήμος Καλλιθέας: Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας | Θοδωρής Ψαλιδόπουλος
Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου: Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή | Μπάμπης Μπιλίνης
Δήμος Νέας Σμύρνης: Στροφή Νέας Σμύρνης | Θέμης Παυλόπουλος
Δήμος Παλαιού Φαλήρου: Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Παλαιού Φαλήρου – Πόλη για όλες & όλους | Κώστας Μερκουράκης
Νομός Αττικής (Ανατολικής Αττικής):

Δήμος Αχαρνών: Αχαρνείς – Μαζί Μπορούμε | Οδυσσέας Καμπόλης
Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης: Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών – Ρι.Κι.Π | Θάνος Ματόπουλος
Δήμος Διονύσου: Μαζί για τον Διόνυσο | Νίκος Κλήμης
Δήμος Κρωπίας: Αλλάζουμε | Διονύσης Κερασιώτης
Δήμος Λαυρεωτικής: Δημοτική Καινοτομία | Δημήτρης Λουκάς
Δήμος Μαραθώνος: Πορεία Πράξης | Στέργιος Τσίρκας
Δήμος Μαρκοπούλου Μεσογαίας: Ενωμένοι Μπορούμε | Γιάννης Πολίτης
Δήμος Παιανίας: Το Αύριο στα Χέρια μας | Κωνσταντίνος Μπουλμέτης
Δήμος Παλλήνης: Εμείς, η πόλη μας | Ειρήνη Κουνενάκη
ΔήμοςΡαφήνας – Πικερμίου: Σύγχρονη Πολιτεία – Συνεργασία Ενεργών Πολιτών | Ευάγγελος Μπουρνούς
Δήμος Σαρωνικού: Σαρωνικός Συνεργασία | Πέτρος Φιλίππου
Δήμος Σπάτων – Αρτέμιδος: Προοδευτική Συνεργασία Πολιτών | Φίλιππος Αργυρός
Δήμος Ωρωπού: Συνεργασία Ευθύνης | Γιώργος Γιασημάκης
Νομός Αττικής (Δυτικής Αττικής):

Δήμος Ασπροπύργου: Ασπρόπυργος – Αναγέννηση Τώρα | Αγησίλαος Τσίγκος
Δήμος Ελευσίνας: Ενωτικός Συνδυασμός Ελευσίνας – Μαγούλας | Γιώργος Τσουκαλάς
Δήμος Μεγαρέων: Τώρα | Γιώργος Μπερδελής
Νομός Αττικής (Πειραιώς):

Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας: Άλλος Δρόμος | Χρήστος Βρεττάκος
Δήμος Κορυδαλλού: Πολίτες για τον Κορυδαλλό | Σταύρος Κασιμάτης
Δήμος Νικαίας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη: Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη | Γιώργος Ιωακειμίδης
Δήμος Περάματος: Μαζί για την Ανατροπή | Γιάννης Λαγουδάκης
Νομός Αττικής (Νήσων):

Δήμος Αίγινας: Αλλαγή πορείας για την Αίγινα | Παντελής Μεθενίτης
Δήμος Κυθήρων: Κύθηρα Αντικύθηρα Μένουμε εδώ | Δημήτρης Κοντολέων
Δήμος Σαλαμίνας: Βήμα στους Πολίτες | Θρασύβουλος Μπάγιος
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου:

Νομός Λέσβου:

Δήμος Δυτικής Λέσβου: Συνεργασία Δυτικής Λέσβου | Ζαφείρης Στρατής
Δήμος Λήμνου: Συμμαχία Παλλημνιακής Ανάπτυξης | Χαριτίνη Φωτοπούλου
Δήμος Μυτιλήνης: Με Πυξίδα τον Πολίτη | Εριφύλη Χιωτέλλη
Νομός Σάμου:

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Η Σάμος αλλάΖΕΙ | Νίκος Ζάχαρης

Νομός Χίου:

Δήμος Οινουσσών: Οραμα δημιουργίας για την Αιγνούσσα | Μιχάλης Μαγγανάς
Δήμος Χίου: Δίκτυο Πολιτών Χίου | Μανώλης Στάθης
Δήμος Ψαρών: Ψαρά Νέα Εποχή | Κώστας Βρατσάνος
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας:

Νομός Αιτωλοακαρνανίας:

Δήμος Αγρινίου: Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία | Σταύρος Καμμένος
Δήμος Άκτιου – Βόνιτσας: Συμφωνία Ελπίδας | Δημήτρης Μασούρας
Δήμος Αμφιλοχίας: Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία | Μάρκος Βασίλας
Δήμος Θέρμου: Αλλαγή Πορείας | Κώστας Κουβαράς
Δήμος Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου: Συμμαχία για το μέλλον | Παντελής Σκαρμούτσος
Δήμος Ναυπακτίας: Η Ναυπακτία αλλάΖΕΙ | Παναγιώτης Λουκόπουλος
Δήμος Ξηρομέρου: ΞΗΡΟΜΕΡΟ – Δύναμη ελπίδας. Ανατροπή τώρα | Γιάννης Τριανταφυλλάκης
Νομός Αχαΐας:

Δήμος Αιγιαλείας: Αιγιάλεια Τώρα | Δημήτρης Καλογερόπουλος

Νομός Ηλείας:

Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Επιλογή Ευθύνης | Τάκης Δημητρουλόπουλος
Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ολυμπία – Νέα Αρχή | Γιώργος Γεωργιόπουλος
Δήμος Ήλιδας: Ήλιδα – Νέα Γενιά Ιδεών | Δημήτρης Κράλλης
Δήμος Πύργου: Πύργος – Έργο πολιτών | Αντώνης Καράμπελας
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:

Νομός Γρεβενών:

Δήμος Δεσκάτης: Δημοτική Ενωτική Κίνηση | Δημήτρης Κορδίλας

Νομός Καστοριάς:

Δήμος Άργους Ορεστικού: Προτεραιότητα στον πολίτη | Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου
Δήμος Καστοριάς: Τελευταία ευκαιρία | Αλέξανδρος Ταμήλιας
Δήμος Νεστορίου: Πρωτοβουλία για τον Δήμο Νεστορίου | Χρήστος Γκοσλιόπουλος
Νομός Κοζάνης:

Δήμος Βελβεντού: Βελβεντό – Ενωμένο Δυνατό | Μανώλης Στεργίου
Δήμος Εορδαίας: Με το βλέμμα στο μέλλον | Στάθης Κοκκινίδης
Δήμος Κοζάνης: Κοζάνη – Τόπος να ζεις | Λευτέρης Ιωαννίδης
Νομός Φλώρινας:

Δήμος Αμυνταίου: Με συνέπεια και στο αύριο | Κώστας Θεοδωρίδης
Δήμος Πρεσπών: Όλοι μαζί για την Πρέσπα | Παναγιώτης Πασχαλίδης
Δήμος Φλώρινας: Δημιουργική Πορεία – Κοινωνική Συνεργασία | Στέφανος Μπίρος
Περιφέρεια Ηπείρου:

Νομός Άρτας:

Δήμος Αρταίων: Δημοτική Αναγέννηση | Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια
Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων: Προοδευτική Συνεργασία Αλλαγής | Παναγιώτης Σκαλτσογιάννης
Νομός Θεσπρωτίας:

Δήμος Ηγουμενίτσας: Αλλαγή πορείας | Θωμάς Δημητρίου
Δήμος Σουλίου: Δύναμη Ελπίδας | Νίκος Γώγος
Δήμος Φιλιατών: ΜΑΖΙ | Δημήτρης Σκεύης
Νομός Ιωαννίνων:

Δήμος Ζίτσας: Αυτοδιοικητική Συνεργασία | Βασίλης Γαρδίκος
Δήμος Ιωαννιτών: Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή | Λάζαρος Νάτσης
Δήμος Κόνιτσας: Ο Τόπος που θέλω να ΖΩ | Βασίλης Σπανός
Δήμος Πωγωνίου: Συμμαχία πολιτών για το Πωγωνι | Σταύρος Ζηκόπουλος
Νομός Πρέβεζας:

Δήμος Πάργας: Νέο ξεκίνημα | Νίκος Ζαχαριάς
Δήμος Πρέβεζας: Στροφή στο Μέλλον | Ευκλείδης Φονταράς
Περιφέρεια Θεσσαλίας:

Νομός Καρδίτσας:

Δήμος Αργιθέας: Αργιθέα – Νέα Εποχή | Ανδρέας Στεργίου
Δήμος Καρδίτσας: Ανεξάρτητη Προοδευτική Συμμαχία Πολιτών Καρδίτσας | Φώτης Αλεξάκος
Δήμος Λίμνης Πλαστήρα: Νέοι Ορίζοντες | Παναγιώτης Νάνος
Δήμος Μουζακίου: Ενωτική Πρωτοβουλία | Παρασκευή Ντούρβα
Δήμος Παλαμά: Συμμαχία Ανασυγκρότησης Δήμου Παλαμά | Γιώργος Σακελλαρίου
Δήμος Σοφάδων: Δύναμη Ευθύνης | Χαράλαμπος Παπαδόπουλος
Νομός Λάρισας:

Δήμος Αγιάς: Προοδευτική Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Αγιάς | Αντώνης Γκουντάρας
Δήμος Ελασσόνας: Ένας Δήμος για Όλους | Δημήτρης Καρανίκας
Δήμος Κιλελέρ: Ενωμένο Κιλελέρ | Θανάσης Μούσιος
Δήμος Τεμπών: Συνεργασία για Πορεία Ανάπτυξης | Κώστας Κολλάτος
Δήμος Τυρνάβου: Συν Πολιτεία | Παναγιώτης Σαρχώσης
Δήμος Φαρσάλων: Νέα Εποχή | Βαγγέλης Δημητρακόπουλος
Νομός Μαγνησίας:

Δήμος Αλμυρού: Δημοτική Πρωτοβουλία | Βαγγέλης Χατζηκυριάκος
Δήμος Βόλου: Μαζί για τον Βόλο | Ιάσονας Αποστολάκης
Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου: Κίνηση Ενότητας | Μαρία Σαμαρά
Δήμος Νοτίου Πηλίου: Αδέσμευτη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία Ν. Πηλίου | Μιλτιάδης Παπαδημητρίου
Δήμος Σκοπέλου: ΣΚΟΠΕΛΟΣ όλοι μαζί | Δημήτρης Ευσταθίου
Νομός Τρικάλων:

Δήμος Μετεώρων: Νέο ξεκίνημα – Ανεξάρτητος Δήμος | Θοδωρής Αλέκος
Δήμος Τρικκαίων: Μαζί για τα Τρίκαλα | Κώστας Κρεμμύδας
Δήμος Φαρκαδόνας: Ο Τόπος μας Αύριο – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Κίνηση | Ελένη Χαλβατζά
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων:

Νομός Ζακύνθου:

Δήμος Ζακύνθου: Ζάκυνθος, Ανατροπή – Αναγέννηση | Αντώνης Κασσιμάτης

Νομός Κέρκυρας:

Δήμος Βόρειας Κέρκυρας: Βορράς Επανίδρυση | Σπύρος Βάρελης
Δήμος Νότιας Κέρκυρας: Δημοκρατική Συνεργασία για το Νότο | Νίκος Γκούσης
Δήμος Παξών: Παξοί: Πορεία προς το Μέλλον | Θανάσης Κάγκας
Νομός Κεφαλληνίας:

Δήμος Αργοστολίου: Για την Επόμενη Μέρα | Γεράσιμος Φόρτες
Δήμος Ιθάκης: Βήμα Μπροστά | Διονύσιος Στανίτσας
Δήμος Σάμης: Δημοτική Αναγέννηση | Μάκης Μονιάς
Νομός Λευκάδας:

Δήμος Λευκάδος: Όλοι για τη Λευκάδα | Κωνσταντίνος Δρακονταειδής
Δήμος Μεγανησίου: Ενωτική Αναγέννηση | Κατερίνα Καββαδά
Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας:

Νομός Ημαθίας:

Δήμος Αλεξάνδρειας: Αξίζουμε Καλύτερα | Κώστας Ναλμπάντης
Δήμος Βέροιας: Προτεραιότητα στον Πολίτη | Αντώνης Μαρκούλης
Δήμος Ηρωικής Πόλεως Νάουσας: Δύναμη δημιουργίας | Ίλια Ιωσηφίδου
Νομός Θεσσαλονίκης Α΄:

Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή | Γιώργος Κυριλλίδης
Δήμος Καλαμαριάς: Καλαμαριά αλλιώς | Δημήτρης Αρκούδης
Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Συμμαχία Πολιτών Δήμου Κορδελιού Ευόσμου | Νίκος Ζυγάς
Δήμος Νέαπολης – Συκεών: Άλμα στο Μέλλον | Λάζαρος Ωραιόπουλος
Δήμος Παύλου Μελά: Πόλη Μπροστά | ΣίσσυΦραγκοπούλου
Νομός Θεσσαλονίκης Β΄:

Δήμος Δέλτα: Επανεκκίνηση | Γιάννης Ιωαννίδης
Δήμος Θερμαϊκού: Δράση Πολιτών | Γιώργος Χατζηβαλάσης
Δήμος Θέρμης: Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης | Άννα Τσιφτελίδου
Δήμος Λαγκαδά: Ενεργός Δημότης | Μαρκέλλα Ταυρίδου
Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Δύναμη Αλλαγής | Γιώργος Αντωνόπουλος
Δήμος Χαλκηδόνος: Ενεργοί Δημότες Χαλκηδόνας | Μηνάς Μηντζαρίδης
Δήμος Ωραιοκάστρου: Αλληλεγγύη – Ανατροπή | Γρηγόρης Εδιρνέλης
Νομός Κιλκίς:

Δήμος Κιλκίς: Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη | Δημήτρης Αγαθόπουλος

Νομός Πέλλης:

Δήμος Αλμωπίας: Ενωμένοι για την Αλμωπία | Σάκης Χατζηδημητρίου
Δήμος Έδεσσας: Κοινωνία σε Κίνηση | Γιάννης Τσεπκεντζής
Δήμος Πέλλας: Δημοτική Επανίδρυση Πέλλας | Ηλίας Θεοδωρίδης
Δήμος Σκύδρας: Ο Δήμος στους Δημότες | Μιχάλης Καραγιάννης
Νομός Πιερίας:

Δήμος Δίου – Ολύμπου: Συμπολιτεία | Αστέριος Φαρμάκης
Δήμος Κατερίνης: Ανανέωση τώρα | Γιώργος Νταντάμης
Δήμος Πύδνας – Κολινδρού: Ανεξάρτητη Κίνηση Πολιτών Βόρειας Πιερίας | Βαγγέλης Λαγδάρης
Νομός Σερρών:

Δήμος Αμφίπολης: Ο Δήμος Αμφίπολης ΜΠΡΟΣΤΑ | Πέτρος Πετρίδης
Δήμος Βισαλτίας: Βισαλτίας Τόπος | Τιμοθέα Ρακιτζή
Δήμος Νέας Ζίχνης: Αγωνιστική Κίνηση | Γιώργος Ντώνες
Δήμος Σερρών: Δύναμη Πολιτών | Αριάδνη Παπαφωτίου
Δήμος Σιντικής: Νέοι Ορίζοντες για την Σιντική | Όλγα Φυταγκουρίδου
Νομός Χαλκιδικής:

Δήμος Αριστοτέλη: Ισχυρός Αριστοτέλης | Αργύρης Τσακνής
Δήμος Νέας Προποντίδας: Η άλλη λύση – Κίνηση Δημοκρατών Πολιτών | Θεοδώρα Μαυρομιχάλη – Κουγιώνη
Δήμος Πολυγύρου: Συνεργασία πολιτών | Δημήτρης Κυργιαφίνης
Δήμος Σιθωνίας: Όραμα – Δημιουργία – Προοπτική | Θανάσης Ξανθόπουλος
Περιφέρεια Κρήτης:

Νομός Ηρακλείου:

Δήμος Αρχανών – Αστερουσίων: Πολιτών Αυτοδιοίκηση – Κοινή Πορεία | Μανώλης Κοκοσάλης
Δήμος Βιάννου: Βιάννος, Πάμε Μπροστά | Μηνάς Σταυρακάκης
Δήμος Μαλεβιζίου: Το Μαλεβίζι Μπορεί | Μενέλαος Μποκέας
Δήμος Μινώα Πεδιάδας: Μινώα Πεδιάδας – Τόπος με μέλλον | Ζαχαρίας Καλογεράκης
Δήμος Φαιστού: Φαιστού Συμπόρευση – Δήμος για Όλους | Γιάννης Νικολακάκης
Δήμος Χερσονήσου: Δύναμη Δημιουργίας | Μανόλης Διαμαντάκης
Νομός Λασιθίου:

Δήμος Αγίου Νικολάου: ΑλλάΖουμε τον Δήμο | Νίκος Κοκκίνης
Δήμος Ιεράπετρας: Μαζί αλλάζουμε την Ιεράπετρα | Αργύρης Πανταζής
Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου: Λασιθιώτικο Κάλεσμα | Γιάννης Στεφανάκης
Δήμος Σητείας: Μαζί στο Αύριο | Νίκος Καραμανωλάκης
Νομός Ρεθύμνης:

Δήμος Αγίου Βασιλείου: Κοινή πορεία στο μέλλον | Γιάννης Ταταράκης
Δήμος Αμαρίου: Νέα Κίνηση Αμαρίου | Κωστής Κουτελιδάκης
Δήμος Ανωγείων: Δημοτική Προοδευτική Κίνηση | Μανώλης Καλλέργης
Δήμος Μυλοποτάμου: Αλλαγή στον Μυλοπόταμο | Γιώργος Παπακωνσταντής
Δήμος Ρεθύμνης: Οι πολίτες μπροστά – Ένας δήμος για όλους | Θωμάς Κρεβετζάκης
Νομός Χανίων:

Δήμος Αποκορώνου: Αποκόρωνας – Ενότητα, Ελπίδα & Προοπτική | Σταμάτης Σγουράκης
Δήμος Γαύδου: Αλληλέγγυοι Πολίτες Γαύδου | Ευαγγελία Καλλινίκου
Δήμος Καντάνου – Σέλινου: Συνεργασία για το Σέλινο | Αντώνης Περράκης
Δήμος Πλατανιά: Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών | Γιάννης Μαλανδράκης
Δήμος Χανίων: Πρωτοβουλία Πολιτών – Πρώτα ο Άνθρωπος | Γιάννης Σαρρής
Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου:

Νομός Δωδεκανήσου (ΚΩΣ):

Δήμος Αστυπάλαιας: Συνεργασία Πολιτών Αστυπάλαιας | Νικόλαος Κομηνέας
Δήμος Καλυμνίων: Νέα Κάλυμνος | Γιάννης Γαλούζης
Δήμος Κω: Ισχυρή Κως | Θεοδόσης Νικηταράς
Δήμος Λέρου: Λέρος – Το μέλλον σου ανήκει | Γιάννης Σοροκάκης
Δήμος Νισύρου: Πατριωτική Ενωτική Κίνηση Αναγέννησης της Νισύρου | Χριστοφής Κορωναίος
Δήμος Πάτμου: Π.Α.Τ.Μ.Ο.Σ. Προοπτική Ανάπτυξης Τώρα Με Όραμα και Σύνεση | Γρηγόρης Στόικος
Νομός Δωδεκανήσου (ΡΟΔΟΣ):

Δήμος Κάσου: Άνεμος Ελπίδας | Μανόλης Νικολάκης
Δήμος Ρόδου: Νέα Μέρα – Ροδίων Όραμα | Στράτος Καρίκης
Δήμος Τήλου: Τήλος Μαζί – Νέα Πορεία | Μαρία Κάμμα – Αλειφέρη
Δήμος Χάλκης: Νέα εποχή για τη Χάλκη | Μιχάλης Σταματιάδης
Νομός Κυκλάδων:

Δήμος Άνδρου: Η Άνδρος της ζωής μας | Γιάννης Καπάκης
Δήμος Θήρας: Μαζί Αλλάζουμε… Σαντορίνη Θηρασία | Άγγελος Ρούσσος
Δήμος Ιητών: ΙΟΣ – Η Επόμενη Μέρα | Γκίκας Γκίκας
Δήμος Μήλου: Μήλος για Όλους | Μανώλης Μικέλης
Δήμος Μυκόνου: Μαζί για τη Μύκονο | Ντίνα Σαμψούνη
Δήμος Νάξου & Μικρών Κυκλάδων: Μαζί Αλλάζουμε | Λεονάρδος Χατζηανδρέου
Δήμος Σύρου – Ερμούπολης: Ανοιχτοί Ορίζοντες για τη Σύρο | Νίκος Λειβαδάρας
Δήμος Φολεγάνδρου: Φολέγανδρος – Η Δύναμη στους Πολίτες | Μαρία Τίλλα – Μπαλλή
Περιφέρεια Πελοποννήσου:

Νομός Αργολίδας:

Δήμος Άργους – Μυκηνών: Νέα Αρχή | Γιώργος Πανοβράκος
Δήμος Επιδαύρου: Δύναμη Προοπτικής | Τάσος Χρόνης
Δήμος Ερμιονίδας: Νέα Δυναμική Πορεία Ερμιονίδας | Τάσος Τόκας
Δήμος Ναυπλιέων: Ναυπλία Πρωτεύουσα | Τάσος Σαλεσιώτης
Νομός Αρκαδίας:

Δήμος Βόρειας Κυνουρίας: Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση Πολιτών | Παναγιώτης Μαντάς
Δήμος Γόρτυνος: Ενώνουμε τη Γορτυνία – Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία | Ευστάθιος Κούλης
Δήμος Νότιας Κυνουρίας: Φιλόδημοι Πολίτες | Γιάννης Μαρνέρης
Δήμος Τρίπολης: Τρίπολη – Πρωτεύουσα του Μοριά | Δημήτρης Παυλής
Νομός Κορινθίας:

Δήμος Βέλου – Βόχας: Το μέλλον σήμερα | Λεωνίδας Στεργιόπουλος
Δήμος Κορινθίων: Κίνηση Εμπρός | Μάριος Ασημακόπουλος
Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων: Επιλογή Ευθύνης | Κωστής Ζερβός
Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης: Ενεργοί Δημότες Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης | Επαμεινώνδας Κατσούλας
Νομός Λακωνίας:

Δήμος Ανατολικής Μάνης: Ενωτική Κίνηση Μάνης | ΤζανέτοςΦιλιππάκος
Δήμος Ελαφονήσου: Αλλαγή και Δημιουργία | Έφη Λιάρου
Δήμος Ευρώτα: Νέο Ξεκίνημα – Αλλαγή – Ανατροπή | Δήμος Νταλιάνης
Δήμος Μονεμβασίας: Οι Δημότες Μπροστά | Παναγιώτης Νικολινάκος
Δήμος Σπάρτης: Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης | Βαγγέλης Βαλιώτης
Νομός Μεσσηνίας:

Δήμος Δυτικής Μάνης: Νίκη | Παναγιώτης Μπασάκος
Δήμος Καλαμάτας: Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες | Μανώλης Μάκαρης
Δήμος Μεσσήνης: Αδέσμευτη Κίνηση Πολιτών | Γιώργος Τσώνης
Δήμος Πύλου – Νέστορος: Κοινωνία σε Κίνηση | Ηλίας Κανάκης
Δήμος Τριφυλίας: Επομένη μέρα για την Τριφυλία | Σωτήρης Μπακούρος
Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:

Νομός Βοιωτίας:

Δήμος Αλιάρτου – Θεσπιέων: Πρώτα ο Δημότης | Γιώργος Αραπίτσας
Δήμος Θηβαίων: Δημοτική Συνεργασία Ευθύνης | Ηλίας Τραμπάκουλος
Δήμος Λεβαδέων: Δυναμική Αυτοδιοικητική Συνεργασία | Γιώτα Πούλου
Δήμος Ορχομενού: Δύναμη Ανατροπής | Πρόδρομος Εμμανουηλίδης
Νομός Εύβοιας:

Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων: ΔΗΜ.Ο.Σ | Γιώργος Ψαθάς
Δήμος Ιστιαίας – Αιδηψού: Πρόταση Ουσίας | Ασπασία Μιμούση
Δήμος Καρύστου: Προχωράμε μαζί | Λευτέρης Ραβιόλος
Δήμος Κύμης – Αλιβερίου: Δήμος για όλους | Αλεξάνδρα Θαλασσινού
Δήμος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας: Ώρα Ανόδου | Γεώργιος Τσαπουρνιώτης
Δήμος Σκύρου: Σκύρος – Όραμα και Δημιουργία | Γιώργος Λαμπαθάκης
Δήμος Χαλκιδέων: Δήμος Χαλκιδέων για Όλους | Τάσος Καλαθέρης
Νομός Ευρυτανίας:

Δήμος Καρπενησίου: Αλλαγής Πορείας 2020 – Δημοτική Κίνηση Καρπενησίου | Δημήτρης Λερογιάννης

Νομός Φθιώτιδος:

Δήμος Αμφίκλειας – Ελάτειας: Ένας Δήμος… Ένα Μέλλον | Αθανασία Στιβακτή
Δήμος Λαμιέων: Λαμία στο Κέντρο | Παναγιώτης Στασινός
Δήμος Μακρακώμης: Ανεξάρτητη Δημιουργική Συνεργασία | Θύμιος Παπαευθυμίου
Δήμος Μώλου – Αγίου Κωνσταντίνου: ΑλλάΖΟΥΜΕ Μαζί | Δημήτρης Παπαναγιώτου
Δήμος Στυλίδος: Μαζί Μπορούμε | Γιάννης Αποστόλου
Νομός Φωκίδας:

Δήμος Δωρίδος: Όραμα για την Δωρίδα | Θάνος Ασημάκης.