ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΝΕΙΔΟΣ! Τοποθέτησαν ως Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης τον “YES MAN” του ΤΟΣΚΑ, Κωνσταντίνο Τσουβάλα! Μας δουλεύετε κύριε Μητσοτάκη;

Κωνσταντίνος Τσουβάλας: Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης

Πριν από λίγο ανακοινώθηκε: 

Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης: Κωνσταντίνος Τσουβάλας , ο ανώτατος αξιωματικός που αποστρατεύτηκε μετά την τραγωδία στο ΜΑΤΙ με τους 100 νεκρούς.

Ποιον τοποθέτησε ο Μητσοτάκης; Τον Αρχηγο του Συριζα επι μια τετραετια σχεδον! Τέσσερα χρόνια τώρα η ΝΔ φωνάζει για την άθλια κατάσταση της δημόσιας ασφάλειας, για όλα όσα απαράδεκτα λάμβαναν χώρα και δεν κουνιόταν φύλλο. Και τώρα κ. Μητσοτάκη τι ακριβώς κάνετε; Γιατί μάλλον θα μας τρελάνετε… Τοποθετείτε ως Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης τον “Yes Man” του Τόσκα που κατήργησε την ομάδα ΔΕΛΤΑ στο κέντρο της Αθήνας.

Και μας παραθέτουν και το βιογραφικό του 

Γεννήθηκε στους Ραφταναίους Τζουμέρκων του Νομού Ιωαννίνων, το έτος 1962.  Αποφοίτησε από το Πρότυπο Λύκειο Πατρών το έτος 1980. Κατατάχθηκε στο Σώμα της πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, το έτος 1981 και αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, το έτος 1986. Είναι πτυχιούχος της Μαρασλείου Παιδαγωγικής Ακαδημίας Αθηνών (1988). Παρακολούθησε το Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Επιτελών Στελεχών της Αστυνομικής Ακαδημίας (1999). Κατά το Ακαδημαϊκό έτος 2001-2002 παρακολούθησε, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το πρόγραμμα «Διοίκηση – Διαχείριση Ασφαλιστικών Οργανισμών», του οποίου είναι κάτοχος πιστοποιητικού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης . Φοίτησε στη Σχολή Εθνικής Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το εκπαιδευτικό έτος 2004 – 2005. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός σε μάχιμες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε Υπηρεσίες Τάξης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και ως Επιτελής στη Διεύθυνση Οργάνωσης – Νομοθεσίας, του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Από το έτος 2001 έως το έτος 2008 υπηρέτησε στο Ταμείο Αρωγής Αστυνομικών, ως Υποδιευθυντής και Διευθυντής του Ταμείου. Από το έτος 2009, που προήχθη στο βαθμό του Ταξιάρχου και εν συνεχεία ως Υποστράτηγος διετέλεσε Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ενοποιημένου ασφαλιστικού φορέα της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος Τ.Ε.Α.Π.Α.Σ.Α. Τον Ιούλιο του 2012, ως Υποστράτηγος τοποθετήθηκε Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομικοτεχνικών και Πληροφορικής του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/9/2013 τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 23/10/2013 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου. Την 5/3/2015 τοποθετήθηκε στη θέση του Υπαρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας. Την 16/02/2016 επελέγη απο το ΚΥ.Σ.Ε.Α. ως Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας. Διετέλεσε Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έως την 05-08-2018.