ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ! Αυτό είναι το γλυπτό – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ που έχουν στήσει οι Τούρκοι ΚΑΤΑ των Ελλήνων… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στην Τουρκία, στο Αφιόν Καραχισάρ, μια πόλη που συνετρίβη ο ελληνικός στρατός από τους νεότουρκους, έχει τοποθετηθεί ένα εξοργιστικό και μακάβριο άγαλμα…

που δείχνει έναν όρθιο, (ο Τούρκος), να ρίχνει κάτω έναν άλλο, (ο Έλληνας), ενώ ετοιμάζεται κυριολεκτικά να τον κατασπαράξει.Πρόκειται για ένα άγαλμα – μνημείο για την μεγάλη τουρκική νίκη κατά των Ελλήνων τον Αύγουστο του 1922, που σήμανε και την αρχή της τραγικής μικρασιατικής καταστροφής με αποκορύφωμα την γενοκτονία του ελληνισμού της Ανατολής από τους Οθωμανούς και Κεμαλικούς.

Αλλά το πιο εντυπωσιακό είναι πως το φρικτό στην όψη του αυτό άγαλμα το φιλοτέχνησε ένας Γερμανός με καταγωγή από την Βιέννη της Αυστρίας, ο Heinricht Krippel, γλύπτης ζωγράφος και μεγάλος καλλιτέχνης.

Το άγαλμα εγκαινιάστηκε στις 24 Μαρτίου του 1936 από τον ίδιο το Μουσταφά Κεμάλ που τώρα ήταν ο Ατατούρκ, δηλαδή ο πατέρας της σύγχρονης αλλά αιματοβαμμένης στο αίμα των χριστιανών της Ανατολής, Τουρκίας.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι η ονομασία του αγάλματος είναι «Büyük Utku», δηλαδή, «Μεγάλη Νίκη» των Τούρκων. Ένα άγαλμα που σίγουρα γεμίσει πόνο και οργή κάθε Έλληνα…