Αποτελέσματα εκλογών: «Γκάφα» με τα αποτελέσματα για τους Δημοτικούς Συμβούλους που νόμιζαν ότι εκλέγονται…

Γκάφα που διορθώθηκε μετά από παρέμβαση του newsit.gr. Είχαν καταγράψει λάθος… τους δημοτικούς συμβούλους που έχουν προβάδισμα για εκλογή. Ελπίδες σε χιλιάδες υποψηφίους που τελικά ήταν «φρούδες». Δείτε ποιοι «κόβονται» ενώ… νόμισαν το αντίθετο.

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά η διαδικασία με τα αποτελέσματα εκλογών τόσο για τους δήμους όσο και για περιφέρειες, και ευρωεκλογές, με πολλούς να ψάχνουν το ποιοι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται σε κάθε περιοχή.Ωστόσο φαίνεται πως στην ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων που παρουσιάζει το υπουργείο από την singular logic υπήρξε… γκάφα με τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που φαίνονταν να εκλέγονται μέχρι εκείνη την στιγμή.

Ποιο είναι το λάθος
Συγκεκριμένα στην ιστοσελίδα με τα αποτελέσματα, εμφανίζονταν με έντονα μαύρα γράμματα οι σύμβουλοι που καταλάμβαναν εκείνη την στιγμή τις έδρες που κερδίζει ο συνδυασμός.

Π.χ εάν σε έναν Δήμο ένας συνδυασμός κερδίζει 3 έδρες, τότε η σελίδα «μπόλνταρε» τους πρώτους υποψηφίους σε σταυρούς, δείχνοντας με λίγα λόγια ότι αυτοί εκλέγονται.

Ωστόσο κάτι τέτοιο ΔΕΝ ισχύει, μιας και την μια έδρα του κάθε συνδυασμού, την παίρνει ο επικεφαλής. Με λίγα λόγια σε έναν συνδυασμό που εκλέγει 3 έδρες, την μία την παίρνει ο επικεφαλής και άλλοι 2 εκλέγονται!

Αυτό σημαίνει πως τα αποτελέσματα του υπουργείου έδειχναν πως ίσως εκλέγεται ένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος παραπάνω, δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες υποψηφίους που τελικά… μένουν απ’έξω!

Μετά από έρευνα και ερώτημα του newsit.gr προς την singular logic, τα μαύρα γράμματα στα αποτελέσματα εξαφανίστηκαν! Μια παραδοχή δηλαδή του λάθους που είχε γίνει, το οποίο έγινε κατανοητό μετά από δική μας παρέμβαση.

Οι πίνακες παρακάτω δείχνουν ένα παράδειγμα του λάθους που είχε γίνει σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας. Ο συγκεκριμένος αφορά τον Δήμο Αθηναίων.

Εκεί π.χ ο Νίκος Σοφιανός με την Λαϊκή Συσπείρωση φαίνεται να εκλέγουν 4 συμβούλους, και το σύστημα έχει «μπολντάρει» 4 υποψηφίους. Ωστόσο δεδομένου ότι την μια έδρα την παίρνει ο κ. Σοφιανός, από κάτω θα έπρεπε να είναι «μπολνταρισμένα» 3 ονόματα.

Δείτε τους πίνακες

Η περίπτωση αλλαγής
Υπενθυμίζεται πως με βάση τον νέο νομο ΔΕΝ υπάρχει μπόνους εδρών σε όποιον κερδίσει στον δεύτερο γύρο (αν υπάρχει), επομένως οι έδρες καθορίζονται όλες από τον πρώτο γύρο.

Η μόνη αλλαγή που μπορεί να υπάρξει είναι στον συνδυασμό που θα εκλέξει τον Δήμαρχο, καθώς τότε αυτός δεν καταλαμβάνει έδρα. Δηλαδή εάν ένας συνδυασμός εκλέγει 20 Δημοτικούς Συμβούλους και τελικά κερδίσει, τότε δίνονται στους υποψηφίους και οι 20 έδρες, αφού ο Δήμαρχος είναι… υπεράνω.