Χαροπαλεύει ο δολοφόνος του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου! Φρουρούμενος στην εντατική ο “φτερωτός Μαραντόνα”

Στο Γενικό Νοσοκομείο των Τιράνων νοσηλεύεται ο “φτερωτός Μαραντόνα”. Δίνει μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος την εντατική. Φονική ενέδρα από αντίπαλη συμμορία, σκοτώθηκε ο 22χρονος συνεργός του. Η δράση και οι ληστείες που πραγματοποίησε τους προηγούμενους μήνες στην Ελλάδα.

Στα χέρια των αλβανικών αρχών βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής ο 32χρονος καταζητούμενος στην Ελλάδα για την δολοφονία του αείμνηστου ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έπειτα από ενέδρα που του έστησε έξω από τα Τίρανα, αντίπαλη ληστρική συμμορία.

Ο επονομαζόμενος και “φτερωτός Μαραντόνα”, λόγω των επιδόσεων του στο ποδόσφαιρο, νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο των Τιράνων, καθώς είναι σοβαρά τραυματισμένος από σφαίρες που δέχθηκε από αντίπαλη ομάδα παρανόμων.

Όπως έγινε γνωστό από αλβανικά μέσα ενημερώσεις, το βράδυ της Κυριακής, ο “φτερωτός Μαραντόνα” μαζί μ’ έναν συνεργό του, έπεσαν σε ενέδρα που τους είχε στήσει σε περιοχή έξω από τα Τίρανα, αντίπαλη ληστρική συμμορία.

Από τους δεκάδες πυροβολισμούς που έπεσαν, ο 22χρονος συνεργός του δράστη της δολοφονίας Ζαφειρόπολου έπεσε επί τόπου νεκρός, ενώ ο Αλβανός καταζητούμενος κατάφερε να γλυτώσει το θάνατο, βαριά όμως τραυματισμένος. Στο Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται φρουρούμενος ο Αλεξάντερ Μάτα, οι γιατροί δίνουν μάχη να τον κρατήσουν στην ζωή, καθώς έχει τραυματιστεί σοβαρά από τα πυρά που εξαπέλυσαν εναντίον του οι αντίπαλοι κακοποιοί.

Ο Α. Μάτα είναι ήδη καταζητούμενος με διεθνές ένταλμα συλλήψεις που έχουν εκδώσει οι Ελληνικές Αρχές, έπειτα από την εξιχνίαση τις δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και τα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του.

Αντιθέτως ο συνεργός του στην δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου, ο Ιμπραχήμ Μπραχιμάϊ, συνελήφθη από τους Αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής σε καταυλισμό Ρομά στην Πάτρα, πριν προλάβει να διαφύγει στην Αλβανία.

Εδώ και δυο χρόνια ο Αλεξάντερ Μάτα, πρώην φέρελπις ποδοσφαιριστής σε ομάδα της Αρκαδίας, διαφεύγει την σύλληψη και μάλιστα πραγματοποιούσε ληστείες σε Τράπεζες και κοσμηματοπωλεία σε Αττική και Πελοπόννησο προκειμένου να χρηματοδοτεί την παρανομία του.

Τελευταία ληστεία που είχε πραγματοποιήσει και είχε ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία η παρουσία του, ήταν σε κοσμηματοπωλείο στους Αμπελόκηπους το περασμένο Φεβρουάριο, όπου μάλιστα είχε χαστουκίσει την ιδιοκτήτρια, καθώς πίστεψε πως προσπάθησε να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Μάλιστα σε αυτή την ληστεία, ο “φτερωτός Μαραντόνα” είχε καταγραφεί από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολουθήσεις του καταστήματος να κρατά ένα ημιαυτόματο τύπου “Ούζι” και να απειλεί την ιδιοκτήτρια. Από αυτές τις εικόνες οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν καταλήξει στο συμπέρασμα πως την ληστεία είχε διαπράξει ο Α. Μάτα, μαζί με άγνωστο συνεργό του.

Πριν από αυτή την ληστεία οι αστυνομικοί είχαν εντοπίσει το “αποτύπωμα” του Μάτα και σε ληστεία Τράπεζας στην Μεσσηνία, όπου οι δράστες είχαν διαφύγει με ένα αυτοκίνητο, κλεμμένο από το Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η πρώτη εμφάνιση του “φτερωτού Μαραντόνα” έπειτα από την εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου και την σύλληψη του συνεργού του Μάτα, Ι. Μπραχιμάϊ, ήταν τον Ιούνιο του 2018 σε κοσμηματοπωλείο στην περιοχή του Ζωγράφου, όπου είχε αφήσει και σημείωμα, απευθυνόμενος προς την Αστυνομία και αναφέροντας πως δεν έχει σχέση με την δολοφονία του αείμνηστου ποινικολόγου.

Ο “φτερωτός Μαραντόνα έγραφε στο συγκεκριμένο σημείωμα: “Στην υπόθεση του κ. Ζαφειρόπουλου είμαστε και οι δύο θύματα. Αυτό σας το γράφω, επειδή ξέρω να παίρνω την ευθύνη μου. Αν σε περίπτωση γνώριζα ότι θα γίνονταν έτσι όπως έγινε, δεν τον ήξερα, μου την έφερε. Ναι, κάνω ληστείες, αλλά δεν είμαι εκτελεστής. Δεν παίρνω μέρος σε τέτοια πράγματα»