Χρήστος Σταϊκούρας: Προχωράμε στη φορολογική ελάφρυνση

Χρήστος Σταϊκούρας: Δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου.

Χρήστος Σταϊκούρας: Οι βόμβες με το αναμμένο φυτίλι στην Οικονομία είναι υπαρκτές, αλλά δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου, είπε ο νέος υπουργός Οικονομικών που ευχαρίστησε για την ενημέρωση που του έκανε, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Με συναινετική διάθεση εμφανίσθηκε στις πρώτες του δηλώσεις κατά την παραλαβή του υπουργείου, ο νέος υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως είπε, παρότι η οικονομία κάνει «χαμηλές πτήσεις» και οι βόμβες με το φυτίλι αναμμένο είναι υπαρκτές, «δεν θα μηδενίσει το έργο των προκατόχων του».

Ειδικότερα, ο κ.Σταϊκούρας, είπε μεταξύ άλλων: 

Ευχαριστώ για την υποδοχή και την ενημέρωση τον κ.Τσακαλώτο. Παρότι η Οικονομία κάνει χαμηλές πτήσεις, τα αληθινά προβλήματα και οι βόμβες με το αναμμένο φυτίλι είναι υπαρκτές, δεν θα μηδενίσω το έργο των προκατόχων μου. Δεν οφελεί τη χώρα και τους πολίτες. Θα κρατήσουμε τα όποια θετικά έγιναν και θα οικοδομήσουμε σ΄αυτά. Θα διορθώσουμε σφάλματα και παραλείψεις και θα επιδιώξουμε συναινέσεις.

Θα αξιοποιήσουμε το πλούσιο ανθρώπινο δυναμικό του υπουργείου, πέρα και πάνω από ιδεολογικές αφετηρίες, τους καλώ να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Εμείς με τη στρατηγική και τις πολιτικές μας θα επιδιώξουμε να περιορίσουμε τις αβεβαιότητες, να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε πολλές και καλές δουλειές. Θα προχωρήσουμε στην ελάφρυνση της φορολογικής επιβάρυνσης. Σταθερή στόχευση  αποτελεί η κοινωνική συνοχή. Ζητώ απόλυτη συνοχή, ταχύτητα, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Να συμβάλλουμε στην ισχυροποίηση της Οικονομίας για την ισχυρή και αξιοπρεπή Ελλάδα.