«Χρυσή 11άδα»: Αυτοί είναι οι 11 μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που θα σπουδάσουν στην Αμερική

Οι μαθητές ετοιμάζουν βαλίτσες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια

Η περίπτωση του Κωνσταντίνου Μαρκόπουλου, του μαθητή ο οποίος θα σπουδάσει με υποτροφία 97% στο Yale, δεν είναι η μοναδική της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής. Ακόμη δέκα μαθητές του Γενικού λυκείου και του Επαγγελματικού λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής ετοιμάζουν βαλίτσες για να συνεχίσουν τις σπουδές τους με πλήρη υποτροφία σε αμερικανικά πανεπιστήμια.

Η «χρυσή 11άδα» των μαθητών, που ακολούθησαν το πρόγραμμα Study USA, μεταξύ των οποίων και δύο αδέλφια, έρχεται να προστεθεί και σε άλλες περιπτώσεις παιδιών, όπως η Κωνσταντίνα Ρασβάνη, η μαθήτρια από το 1ο Γενικό Λύκειο Βόλου που θα σπουδάσει στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης το περίφημο ΜΙΤ, και μάλιστα με πλήρη υποτροφία. Οι παραπάνω περιπτώσεις δείχνουν πως στην Ελλάδα γίνεται αξιέπαινη προσπάθεια από γονείς, μαθητές και φυσικά διδάσκοντες με αποτέλεσμα οι χώρα μας να εκπροσωπείται κάθε χρόνο στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Οι έντεκα μαθητές της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής που εξασφάλισαν υποτροφία σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ είναι οι: Κωνσταντίνος Ανδριώτης, Λουΐζα Δημτσούδη, Δημήτρης Γραικός, Τάνια Καλαμπούκα, Χρήστος Καλαμπούκας, Όλγα Κωνσταντάρα, Ντανιέλ Κοτόρι, Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, Δήμητρα Πρασσά και Θάνος Συντριβάνης, από το Γενικό Λύκειο, ενώ ο μαθητής της Γ’ τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου που εξασφάλισε υποτροφία είναι ο Οδυσσέας Κουφός.

«Είμαι ενθουσιασμένος από την επιτυχία. Δεν θα τα κατάφερνα χωρίς τη συνδρομή της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής και ειδικότερα των στελεχών του προγράμματος Study USA», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Ανδριώτης από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος έγινε δεκτός στο Sewanee, The University of the South, όπου θα σπουδάσει βιολογία και νευροεπιστήμες.

Η Λουίζα Δημτσούδη από την Καρδιά Ροδόπης, εξασφάλισε υποτροφία από το φημισμένο Brown University, όπου σκέφτεται να σπουδάσει χημικός μηχανικός, ενώ προγραμματίζει να συμμετάσχει στις πανελλήνιες εξετάσεις για να μην… χάσει την επαφή με τα μαθήματα! «Διάλεξα το ΓΕΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, γιατί είχα στόχο να σπουδάσω στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού», είπε.

Ο Δημήτρης Γραικός από την Έδεσσα, εξασφάλισε υποτροφία από το Worcester Polytechnic Institute όπου θέλει να σπουδάσει φυσικός και κοινωνικές επιστήμες. «Επέλεξα το ΓΕΛ της Σχολής γιατί η οικογένειά μου ήθελε να έχω τις καλύτερες ευκαιρίες. Εδώ έμαθα για το Study USA και ενθουσιάστηκα. Δεν θα μπορούσα να καταφέρω τόσα πολλά, χωρίς τη βοήθεια της Σχολής», είπε.

Η Τάνια Καλαμπούκα από τον Βόλο έγινε δεκτή από το Anna Maria College και θέλει να σπουδάσει μουσικοθεραπεία! Ήρθε στην Β’ τάξη του Λυκείου και μπήκε στο πρόγραμμα με καθυστέρηση. Ωστόσο, με σκληρή δουλειά κατάφερε να καλύψει το κενό και να εξασφαλίσει υποτροφία για το γνωστό πανεπιστήμιο. Κάλεσε όσα παιδιά σκέφτονται να σπουδάσουν σε πανεπιστήμια των Η.Π.Α. «να έρθουν στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή» και να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ‘Study USA’, το οποίο χαρακτήρισε «απαιτητικό αλλά όχι δύσκολο».