Δεν κατάλαβε τίποτα τελικά ο λαοπρόβλητος! Αμετανόητος και διχαστικός Τσίπρας παρά τη συντριβή στις κάλπες!

Τίποτα δεν φαίνεται να έχει καταλάβει το Μαξίμου από την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στις Ευρωεκλογές όσο και στις περιφερειακές-δημοτικές κάλπες. Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση αυτοκριτικής.
Στο λόγο του εξακολουθεί να είναι διχαστικός και ας αποδείχθηκε πριν από δύο μόλις 24ωρα ότι οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη σε όσους τους διχάζουν και επιμένουν να βάζουν ταμπέλες, να αφορίζουν όλους όσοι δεν είναι μαζί του.

Παρ’ ότι έχει χάσει με σχεδόν 10 μονάδες διαφορά, παρ’ ότι το μήνυμα του κόσμου ήταν ηχηρό χαστούκι στον ίδιο και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται με το ίδιο αλαζονικό ύφος, με την ίδια τακτική του «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν».

Ο πρωθυπουργός έβαλε το δίλημμα των επόμενων εκλογών «ή αυτοί ή εμείς», θεωρώντας εαυτόν «προοδευτικό». Ουσιαστικά έβαλε και πάλι στο τραπέζι τα όπλα που χρησιμοποιούσε μέχρι σήμερα. Και τα οποία καταδικάστηκαν στις κάλπες.

Αναμένεται πάντως, και αυτό φάνηκε και από την ομιλία του, να αυξηθεί η πίεση προς το ΚΙΝΑΛ, θέτοντας προς την Φώφη Γεννηματά το δίλημμα με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει, αλλά αναμένεται να αυξηθεί η πίεση και προς το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη, το οποίο «έκοψε» τελικά μεγάλο μέρος της πίτας του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ μεγαλύτερο από την ΛΑΕ του Παναγιώτη Λαφαζάνη και την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

παραπολιτικα