Δεν θέλουν VAR, ξένους στη ΚΕΔ, ξένους διαιτητές… θέλουν πίσω τα παιδιά τους!

Διαβάζω δεξιά κι αριστερά διάφορα και προσπαθώ να κατανοήσω γιατί ξαφνικά πρέπει να ασχοληθώ με το αν άλλαξαν οι Γερμανοί θέση μεταξύ τους. Η υπερβολή της νέας συμμαχίας όμως έχει το ψωμί της.

Γράφει ο Σταύρος Κόλκας…

Δεν ξέρω με τι να ασχοληθώ γύρω από την προσπάθεια αρχικά να απαξιωθεί το VAR και μετά να απαξιωθεί ο Περέιρα.

Όχι πως έχω κανέναν νταλγκά να συνεχίζει να είναι ο Πορτογάλος στο πόστο του, αλλά αν κάτι απέδειξε αυτή η χρονιά είναι πως ότι και να συμβεί, ξένος θα πρέπει να είναι στο πόστο του.

Σηκώνει κουβέντα η ΑΕΚ για μία αλλαγή που έκαναν μεταξύ τους οι Γερμανοί διαιτητές, τρεις μέρες μετά την ήττα στον τελικό. Δεν εξετάζω αν συνέβη κάτι άτυπο ή όχι, εξετάζω ότι στη ροή του αγώνα δεν κρίθηκε τίποτα από τους διαιτητές. Εξετάζω την ουσία.

Αυτή η επιλεκτική ευαισθησία που βγαίνει από ΑΕΚ πλευρά, μετά από την 3η ήττα σε τελικό απέναντι στον ΠΑΟΚ και μετά από μία χρονιά που δεν κατέγραψε νίκη με ξένους διαιτητές, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στο σύνθημα «βάλτε μέσα τον Κομίνη» που ακούστηκε το βράδυ του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ.

Μία αλλαγή που δεν έκρινε κάτι, μία διαιτησία πέρυσι που έκρινε ένα πρωτάθλημα. Να τα συγκρίνουμε;

Δεν θυμάμαι κάποια ευαισθησία όταν άλλαζαν οι εκθέσεις του Αρετόπουλου, ούτε όταν ο Καλογερόπουλος ζητούσε μετάθεση ως αστυνομικός με έγγραφο που έστελνε στον φίλο – σύμβουλο της ΑΕΚ Βακάλη και όχι στη ΚΕΔ ως όφειλε. Ούτε ο Αρετόπουλος βέβαια, ούτε ο Καλογερόπουλος ξανασφύριξαν ποτέ, αλλά η στάση τους σε κρίσιμα θέματα δεν στιγματίστηκε ποτέ από κανέναν άλλον πλην του ΠΑΟΚ. Και εμείς πρέπει να ασχολούμαστε με το αν οι Γερμανοί άλλαξαν θέση σε ένα παιχνίδι που δεν έκρινε τίποτα.

Ξαφνικά λες και τους τσίμπησε μύγα τσε – τσε, άρχισαν όλοι να παίζουν Περέιρα. Ο Ολυμπιακός, η ΑΕΚ, όλοι τους οι νέοι φίλοι. Περιμένω τις εκλογές στην ΕΠΟ να δω αν θα κατεβάσουν και κοινό υποψήφιο. Να το δω και αυτό, να κλείσω τον κύκλο μου.

Δεν έπρεπε να ασχοληθώ αλλά επειδή άφησαν υπονοούμενα κάτι οπίνιον λίντερ της Ένωσης πως δεν μιλάμε, θα τους κάνω το χατίρι. Και θα τους πω, πως από τη μέρα που μπήκαν οι ξένοι διαιτητές στη ζωή μας, οι τρεις τίτλοι που παίχτηκαν, τους πήρα όλους.

Τι καλύτερο για να αποδείξεις πως οι γραφικότητες που μας χρέωναν δεκαετίες τώρα ήταν δικές τους υπερβολές και όχι μία λαϊκίστικη ομπρέλα προστασίας μίας επαρχιώτικης ομάδας.

Αν ο Περέιρα δεν ανανεώσει, δεν είναι κάτι που θα συμβεί επειδή οι Γερμανοί έκαναν την αλλαγή. Θα συμβεί επειδή κάτι δεν έκανε καλά στη διαχείριση και την εκπαίδευση των διαιτητών.

Πάντως είναι εντυπωσιακό πως η συμμαχία που αρνήθηκε η ΑΕΚ πως έγινε στις τελευταίες εκλογές, παίρνει σάρκα και οστά στο επικοινωνιακό κομμάτι. Σαν δυο σταγόνες νερό, με στόχο τους πίνακες που έρχονται. Να επιστρέψουν ρε παιδί μου οι Μάνταλοι, οι Σπάθες, οι Παππάδες και οι Μήτσιοι, μη τους χάσουμε.

Και το ακόμη πιο αστείο, είναι πως το βαρύ επικοινωνιακό χαρτί σε επίπεδο ΜΜΕ της ΑΕΚ, είναι ο SportFM του Αλαφούζο που έχει περισσότερες κίτρινες φωνές από όσες ο Ολυμπιακός δικές του στο σάιτ του προέδρου. Αυτός ο Αλαφούζος πραγματικά είναι εκτός συναγωνισμού.

To VAR δεν το θέλουν, ξένους παράγοντες της ΚΕΔ δεν θέλουν, ξένους διαιτητές δεν θέλουν, έχουν τακιμιάσει σε όλα τα επίπεδα και εγώ πρέπει να ασχοληθώ μαζί τους επειδή ασκείται αυτή η πίεση μετά το αήττητο νταμπλ του ΠΑΟΚ.

Μία πίεση σχεδόν ανούσια αφού δεν υπάρχει και αγωνιστική δράση. Κυρίως για εσωτερική κατανάλωση μετά από μία κάκιστη χρονιά για όλους τους.

Φτιάξτε ομάδες, παίξτε μπάλα και κερδίστε. Το τζάμπα πέθανε σε όλη την αγορά όχι μόνο στο ποδόσφαιρο. Όπως και οι στημένες υπεραξίες ομάδων που κέρδιζαν βρέξει χιονίσει. Παίξτε να κερδίσετε, κανένας δεν θα σας το απαγορέψει αυτό, κανένας δεν μπορεί άλλωστε να το κάνει πλέον.

Οι ξένοι διαιτητές φέρνουν ισορροπία, το VAR φέρνει ακόμη μεγαλύτερη, ο κόσμος μιλάει για δίκαιο πρωταθλητή μετά από καιρό και αυτοί που αποχαιρέτησαν την κατηγορία ήταν οι χειρότεροι. Ζήστε με δικαιοσύνη, δεν είναι δύσκολο…

sdna.gr