Δολοφονία Γραικού: Το μοιραίο ραντεβού στον στάβλο και πώς προσπάθησε να κρυφτεί ο δράστης!

«Δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικείμενο» λέει η Αστυνομία για το πώς δολοφονήθηκε ο επιχειρηματίας – Η καθοριστική βοήθεια των επιστημόνων που εργάστηκαν και στον τύμβο της Αμφίπολης
Σε έναν στάβλο παίχτηκε η τελευταία πράξη της τραγωδίας με θύμα τον επιχειρηματία Δημήτρη Γραικό τον Νοέμβριο του 2016. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία το μεσημέρι της Παρασκευής εκεί συναντήθηκαν ο Δημήτρης Γραικός και ο έμπορος κρεάτων που ομολόγησε ότι τον σκότωσε.
«Πρώτα έφτασε στο στάβλο το θύμα και μετά πήγε ο δράστης. Εκεί τον βρήκε, εκεί συναντήθηκαν» είπε ο επικεφαλής της έρευνας που έκανε τις ανακοινώσεις.
Στην ερώτηση για το πώς έχασε τη ζωή του ο Δημήτρης Γραικός από την αστυνομία είπαν ότι το μόνο που μπορούν να πουν είναι ότι «δεν χρησιμοποιήθηκε κάποιο αντικειμένο».

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι για τη δολοφονία «δεν διαφαίνεται να υπάρχει άλλος εμπλεκόμενος».

Όσο για το πώς ο έμπορος κρεάτων προσπάθησε να κρύψει τα ίχνη του, από την αστυνομία ανακοίνωσαν ότι ο λάκκος στον οποίο εντοπίστηκε το αυτοκίνητο είχε ανοιχτεί με σκαπτικό στο οποίο ο δράστης αφού έριξε το 4Χ4 του Γραικού στη συνέχεια «έριξε χώμα και μεγάλο όγκο από ακαθαρσίες».

Ξεκαθαρίστηκε, επίσης, ότι για την αστυνομία «το κίνητρο είναι οικονομικές διαφορές» καθώς το θύμα είχε πουλήσει στο δράστη κάποια από τα ζώα του που είχε στο στάβλο, στη μονάδα του.

Η συμβολή της ομάδας που ερεύνησε τον τύμβο Καστά

Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια που είχαν να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικοί ήταν το πώς θα εντόπιζαν το αυτοκίνητο του Γραικού καθώς όπως ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των ανακοινώσεων της Παρασκευής «δεν μπορείς να αρχίσεις να σκάβεις για κάτι για το οποίο δεν έχεις στοιχεία που δεν έχεις εκεί».

Η λύση στην οποία κατέφυγε η αστυνομία ήταν να ζητήσει τη συνεργασία της ομάδας του καθηγητή Γεωφυσικής και διευθυντή του Εργαστηρίου Εφηρμοσμένης Γεωφυσικης του ΑΠΘ, Γρηγόρη Τσόκα, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα είναι αυτός που πραγματοποίησε και το «σκανάρισμα» στο υπέδαφος του λόφου Καστά στον τύμβο της Αμφίπολης.

Οι επιστήμονες στου οποίους περιλαμβάνονταν ο επίσης καθηγητής Δημήτρης Φάταλας και τρεις διδάκτορες οι Αλέξανδρος Σταμπολίδης, Νεκταρία Διαμαντή και Ηλίας Φήκας υπέδειξαν μετά την έρευνά τους δύο σημεία ως πιθανά σημεία. Στο πρώτο βρέθηκαν μόνο παλιοσίδερα ενώ στη συνέχεια η «ανασκαφή» έφερε στο φως το αυτοκίνητο του 59χρονου και το πτώμα του.

Η συνεργασία των δύο πλευρών ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και κατέληξε στη χθεσινή ημέρα όπου εντοπίστηκε το σημείο εκείνο για το οποίο θεωρήθηκε ότι μπορεί να είναι το αυτοκίνητο και έτσι ξεκίνησε η εκσκαφή στο σημείο αυτό. «Είχαν γίνει προεργασίες το τελευταίο διάστημα και θα έπρεπε να βρούμε τον κατάλληλο χρόνο και με τις καιρικές συνθήκες χωρίς προβλήματα» ειπώθηκε κατά τη διάρκεια των σημερινών ανακοινώσεων.

Ο έμπορος κρεάτων μετά την εκσκαφή ανακρινόμενος αποδέχθηκε ότι το όχημα το είχε αποθέσει στο συγκεκριμένο σημείο και υπέδειξε στους αστυνομικούς που είχε ενταφιάσει τη σορό του Γραικού.

Πρώτο Θέμα