“ΔΡΑΚΟΣ” Αμαρουσίου! Συγκλονίζουν τα θύματα…

Η εκτίμηση του ψυχολόγου ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Αναβίωσαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο οι αρρωστημένες πράξεις του “δράκου” του Αμαρουσίου. Συγκλονιστικές καταθέσεις από τις 4 γυναίκες – θύματα.

Συγκλονιστικές καταθέσεις έδωσαν στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας οι γυναίκες-θύματα του επονομαζόμενου «δράκου» του Αμαρουσίου.

Σήμερα οι τέσσερις εκ των έξι γυναικών θυμάτων του 32χρόνου κατηγορουμένου ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 16 ετών και δύο μηνών περιέγραψαν καρέ-καρέ τις επιθέσεις που δέχθηκαν με δάκρυα στα μάτια.

Η μία εξ αυτών, κλαίγοντας, περιέγραψε στους δικαστές και τους ενόρκους τα όσα αρρωστημένα της έκανε ο «δράκος». «Πήγαινα στη δουλειά με τα πόδια. Ήμουν στη διάβαση. Είδα έναν άντρα στα δεξιά μου. Δεν έδωσα σημασία. Είχαμε απόσταση. Αισθάνομαι κάποιον να με ακινητοποιεί απο τη λεκάνη. Σα να είχα κολλήσει στο έδαφος. Μου έπιασε το στήθος. Ούρλιαζα «βοήθεια,βοήθεια» δεν με άκουγε κανείς.

Με έριξε ανάσκελα. Έπεσε πάνω μου. Με το ένα χέρι μου έκλεισε το στόμα. Με το άλλο προσπαθούσε να μου ανοίξει το παντελόνι. Κάποια στιγμή έβγαλε το χέρι απο το στόμα μου και άρχισα να φωνάζω «βοήθεια».

Τότε, έρχεται ο άντρας μου. Δεν μπορώ να το ξεπεράσω. Μεχρι να τον συλλάβουν κυκλοφορούσα με ενα ξύλο στο χέρι».

«Είπα: τελείωσε η ζωή μου»
Άλλη γυναίκα, θύμα του 32χρόνου, περιέγραψε «μου είχε βάλει ταινία στο στόμα. Με έριξε κάτω. Φώναζα «βοήθεια, βοήθεια». Ειπα τελείωσε η ζωή μου. Είχε πέσει πάνω μου.Χτύπαγα το κορμί του με τα χέρια και τα πόδια μου,τον γρατζούνισα».

«Με τύλιξε με τα χέρια του απο πίσω»
Το τρίτο θύμα κατέθεσε στο Δικαστήριο πως κατέβαινε τη διάβαση από το Χαλάνδρι όταν αντιλήφθηκε έναν άνδρα και δεν έδωσε σημασία. «Γυρίζω βλέπω να μου γελάει. Μου τραβάει την τσάντα. Με τύλιξε με τα χέρια του απο πίσω..Φορούσα φουστάνι. Έβαλε τα χέρια του απο κάτω προσπαθούσε να μου πιάσει το αιδοίο.Προσπάθησε να βάλει τα πόδια μου, κάτω απο τις μασχάλες του.Προσπάθησε να μου βγάλει το εσώρουχο. Αντιστεκόμουν, τσίριζα».

«Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνά κάποιος»
Το τέταρτο θύμα περιέγραψε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο πως ο 32χρόνος της επιτέθηκε προσπαθώντας να της τραβήξει το παντελόνι. «Το βλέμμα του ηταν επιθετικό. Κάποια πράγματα δεν τα ξεχνάει κάποιος».

Οργή για την εκτίμηση του ψυχιάτρου
Στο μεταξύ, μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όταν ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας κατέθεσε πως ο κατηγορούμενος δεν είχε σεξουαλική διάθεση απέναντι στα θύματα, με τον έναν εκ των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής και σύζυγο μίας εκ των γυναικών να σηκώνεται και να φωνάζει προς τον μάρτυρα «τι λέτε; Πήγε να βιάσει τη γυναίκα μου!»

«Δεν καταλάβαινα, λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν»
Από την πλευρά του, ο 32χρόνος κατηγορούμενος στην απολογία του, επανέλαβε όσα είχε υποστηρίξει και πρωτοδίκως, υποστηρίζοντας πως άκουγε φωνές που του έλεγαν να επιτεθεί στις γυναίκες και πως στο πρόσωπο τους έβλεπε την πρώην κοπέλα του.

«Δεν καταλάβαινα αυτά που έκανα.Λυτρώθηκα όταν με συνέλαβαν γιατί αργότερα μπορεί να άκουγα φωνές «σκότωσε την» ανέφερε στην απολογία του.

Ο νεαρός κατηγορούμενος υποστήριξε ότι πληγώθηκε βαθιά από την τραυματική σχέση που διατηρούσε με μια Ρουμάνα ιερόδουλη, την Τζωρτζέτα.

«Άκουγα φωνές.Ταπείνωσε την, μείωσε την. Μην ακούς τα ψέμματα που λέει» ανέφερε, προσθέτοντας πως στο πρόσωπο κάθε κοπέλας έβλεπε την Τζωρτζέτα.

«Στην τελευταία κοπέλα που της έβαλα την ταινία στο στόμα άκουγα την φωνή να μου λέει «μην ακούς τα ψέμματα της» και αυτόματα έβγαλα την ταινία και της έκλεισα το στόμα. Αλλά δεν την άφησα να πνιγεί.Δεν καταλάβαινα αν αυτό που έκανα ήταν σωστό ή λάθος. Ήταν ο άλλος μου εαυτός. Δεν έφευγα γιατί φώναζαν αλλά επειδή είχα κατευνάσει τις φωνές» ανέφερε επίσης ο κατηγορούμενος.

Ο εισαγγελέας της έδρας τελικά πρότεινε την ενοχή του 32χρόνου, όπως και πρωτοδίκως, και στις 23 Απριλίου αναμένεται η κρίση του δικαστηρίου.