Έρχεται το πρώτο διαστημικό ξενοδοχείο!

Το 2027 αναμένεται το opening

H Orbital Assembly ανακοίνωσε και επισήμως τα σχέδιά της να οικοδομήσει το διαστημικό ξενοδοχείο Voyager Station το 2025 και να υποδεχτεί τους πρώτους αστρο-τουρίστες το 2027. Στα εντυπωσιακά σχέδια που έχουν επιρροές από τη διαστημική αρχιτεκτονική της ταινίας επιστημονικής φαντασίας «2001: Η Οδύσσεια του Διαστήματος» , το Voyager Station διαθέτει εστιατόρια, κινηματογράφο, σπα και δωμάτια για σχεδόν 300 επισκέπτες.

Tο αιωρούμενο ξενοδοχείο θα περιφέρεται ψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ύψος 500-550 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της Γης. Η τροχιά του θα του επιτρέπει σχεδόν αδιάλειπτη τροφοδοσία ενέργειας από τον ήλιο.

Θα είναι τριώροφο με 24 ξεχωριστούς χώρους που θα οικοδομηθούν στην περιφέρεια του «δαχτυλιδιού». Οι πολυτελείς σουίτες θα είναι 126 τετραγωνικών μέτρων και τα «φτηνά» δωμάτια 30 τετραγωνικών μέτρων.

Οι τουρίστες θα πρέπει να περάσουν από ειδική εκπαίδευση πριν επιβιβαστούν σε κάποιον πύραυλο της Space X για το Voyager Station που θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα 280 επισκέπτες με 112 μέλη πληρώματος.

Το «πακέτο» για 3,5 ημέρες στο Διάστημα αναμένεται να κοστίζει 5 εκατομμύρια δολάρια και θα υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία.