ΓΙΑ ΕΔΕ ο ΑΡΧΗΓΟΣ της ΕΛ.ΑΣ! ΣΑΛΟΣ με τις ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ του ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΥ στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ! Τα “πηγαδάκια” με τα κολλητάρια του ΤΣΙΠΡΑ! Δάσκαλε που δίδασκες….

Απίστευτο! Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ κάλεσε αξιωματικούς να μην πηγαίνουν σε συγκεντρώσεις κομμάτων….

Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Άφωνοι από κατάπληξη, ενεοί και … ασκαρδαμυκτί μείναμε, όταν αξιωματικοί που συμμετείχαν σε συγκέντρωση υπό τον αρχηγό στην πρόσφατη επίσκεψη του στα Χανιά, τον άκουσαν να τους παροτρύνει να παραμείνουν μακριά από κομματικές συγκεντρώσεις, καθώς κάτι τέτοιο δεν συνάδει με την αξιοπρέπεια ενός αξιωματικού και πλήττει το γόητρο της αστυνομίας.

Τί άραγε δεν κατάλαβαν;

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Προβληματισμό και συζητήσεις στα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, προκαλεί η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, Αριστείδη Ανδρικόπουλου στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος.

Όπως φαίνεται και στην φωτογραφία, ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος βρίσκεται σε «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα.

Το γεγονός έχει προκαλέσει πολλά σχόλια στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. καθώς, όπως λένε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Αριστείδης Ανδρικόπουλος πηγαίνει σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ. Ποτέ στο παρελθόν άλλος αρχηγός δεν πήγαινε σε κομματικές συγκεντρώσεις σημειώνουν και επισημαίνουν ότι ο κ. Ανδρικόπουλος είναι η τρίτη φορά που πηγαίνει σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η παρουσία του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την περασμένη Παρασκευή στην πλατεία Συντάγματος, συνιστά πειθαρχική παράβαση.

Συγκεκριμένα, στο Π.Δ. 120/2008 ορίζεται σαφώς ότι «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση. Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.