Γλύκατζη Αρβελέρ για Πολάκη: Αν δεν με έβριζε θα αυτοκτονούσα!

«Από τη μία που επιτίθεται η Χρυσή Αυγή κι από την άλλη ο Πολάκης. Είναι λοιπόν βέβαιο ότι έχω δίκιο» απαντά με χιούμορ η Γλύκατζη Αρβελέρ στις επιθέσεις που δέχεται.

«Όταν ήμουν πολύ νέα, μικρό κορίτσι ακόμα, έτυχε να συναντήσω τον Αριστοτέλη Ωνάση και να συνομιλήσω μαζί του. “Εσύ παιδί μου, φαίνεται πως κάτι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις. Μια συμβουλή θα σου δώσω μόνο: είτε καλό πουν για σένα είτε κακό, μην απαντήσεις ποτέ, μην κάνεις αυτό το σφάλμα”, μου είπε». Αυτό λέει σε αποκλειστική δήλωσή της στην «Καθημερινή» η Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη.

Η κυρία Γλύκατζη Αρβελέρ προσθέτει ακόμη πως από το πρωί της Κυριακής που κυκλοφόρησε η συνέντευξή της στην «Καθημερινή» έχει δεχθεί άπειρα τηλεφωνήματα από Έλληνες και Γάλλους, γνωστούς και αγνώστους. «Σήμερα έμαθα ότι με βρίζει ο Παύλος Πολάκης. Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς μου προσάπτει. Δεν έχω ψηφίσει ούτε μια φορά στην Ελλάδα, δεν έχω πάρει ούτε μια δραχμή από το ελληνικό Δημόσιο, ζω χάρη σε ό,τι έχω δημιουργήσει στη Γαλλία. Δεν θα σχολιάσω την ανάρτησή του. Αλλά σκεφτείτε να μη με έβριζε – θα αυτοκτονούσα! Ένα μόνο θα σας αναφέρω: από τη μια πλευρά μου επιτίθεται η Χρυσή Αυγή και από την άλλη ο Πολάκης. Είναι, λοιπόν, βέβαιο ότι έχω δίκιο», λέει με το γνωστό της χιούμορ.

Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η κυρία Αρβελέρ απάντησε αρνητικά στην ερώτηση αν έχει θυμώσει με τα προσβλητικά σχόλια του κ. Πολάκη. Ενδιαφέρθηκε όμως για ένα άλλο φλέγον θέμα. «Θα υπογράψει τελικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας το Σχέδιο Διατάγματος για την ηγεσία του Αρείου Πάγου; Τι πληροφορίες έχετε;», ρώτησε την δημοσιογράφο της εφημερίδας. «Αν υπογράψει, κάηκε για πάντα. Θα είναι τεράστιο λάθος. Αλλά εδώ υπέγραψε για το δημοψήφισμα…».

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται πως η κυρία Αρβελέρ στην συνέντευξή της ανέφερε μεταξύ άλλων: «Όταν στέλνουμε στο Ευρωκοινοβούλιο ανθρώπους που δεν ξέρουν όχι μόνο τι είναι η Ευρώπη και πώς δουλεύει αλλά ούτε μία ξένη γλώσσα, η αναξιοπιστία της πολιτικής μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο. Όταν στέλνουμε στο εθνικό Κοινοβούλιο Πολάκηδες συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Όταν διοικούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί».