Η Ελλάδα υπέγραψε και άλλο Μνημόνιο!

Αυτή τη φορά... για το Euro2028 και το Μουντιάλ 2030!

«Προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τους ομολόγους του από Ρουμανία, Βουλγαρία και Σερβία
Την έναρξη της συνεργασίας Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας και Βουλγαρίας για την από κοινού υποβολή υποψηφιότητας για την διοργάνωση του Euro2028 και του Μουντιάλ 2030 σφράγισαν οι υφυπουργοί Αθλητισμού των τεσσάρων χωρών με την υπογραφή σχετικού μνημονίου το Σάββατο.

Οι υπογραφές έπεσαν στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της έκθεσης Sportexpo 2019.

Προηγήθηκε συνάντηση εργασίας του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με τους ομόλογους του της Σερβίας Vanja Udovicic, της Βουλγαρίας Krasen Kralev και της Ρουμανίας Bogdan Matei, παρουσία εκπροσώπων των Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών και στη συνέχεια υπεγράφη το μνημόνιο συνεργασίας που σηματοδοτεί «μια ιστορική μέρα για τους λαούς μας και μια νέα σελίδα για την περιοχή. Ανοιχτά Βαλκάνια και τη Θεσσαλονίκη στο επίκεντρο των εξελίξεων», όπως δήλωσε ο κ. Βασιλειάδης.

Αναλυτικά η δήλωση του υφυπουργού Γ. Βασιλειάδη: «Υπογράψαμε σήμερα μαζί με τους ομολόγους μου της Ρουμανίας, της Σερβίας και της Βουλγαρίας παρουσία των εκπροσώπων των ομοσπονδιών μας, το μνημόνιο συνεργασίας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2028 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2030. Ξεκινάμε μια κοινή πορεία, με αισιοδοξία, χαμόγελο, σοβαρότητα, επίγνωση της πραγματικότητας και με βασικό γνώμονα καλύτερες μέρες γι αυτήν εδώ την περιοχή, που συνήθως απασχολεί την Υφήλιο με αρνητικές ειδήσεις. Εμείς θέλουμε αυτό να το αλλάξουμε. Να δείξουμε ότι πρωτοπορούμε, μπορούμε να κάνουμε πράγματα μαζί και το ότι υπογράφεται το μνημόνιο εδώ στη Θεσσαλονίκη δείχνει και την πολιτική μας θέση για την επόμενη μέρα, με ανοιχτά Βαλκάνια και την πόλη αυτή επίκεντρο των εξελίξεων. Είναι μια πολύ μεγάλη μέρα, προχωράμε δυνατά για να κατακτήσουμε το όνειρο».

Μπορούμε να κερδίσουμε είχε δηλώσει ο Τσίπρας

Η ανακοίνωση της συνεργασίας των τεσσάρων χωρών είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο από τους ηγέτες των τεσσάρων χωρών μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, τότε, της Συνόδου Συνεργασίας Ελλάδας-Σερβίας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας.

«Για εμάς η διοργάνωση μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης είναι κάτι παραπάνω από στόχος, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό για την περιοχή των Βαλκανίων για τη συνεργασία. Θέλουμε από αυτή την πρωτοβουλία να κάνουμε τα Βαλκάνια θετικό πρωτοπώρο στον κόσμο. Είναι δύσκολος αλλά ωραίος στόχος θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις για να πάρουμε μια από τις δύο διοργανώσεις. Μπορούμε να τις κερδίσουμε και να κάνουμε μια από τις καλύτερες διοργανώσεις που έχουν γίνει στην ιστορία και των δύο θεσμών» είχε δηλώσει τότε ο Αλέξης Τσίπρας.