Kυκλοφορούν ΟΛΟΙ! Η ευρηματικότητα του ΕΛΛΗΝΑ ακύρωσε τα μέτρα! Τίποτα δεν αντέχει στο γονίδιο του Οδυσσέα! (ΦΩΤΟ)

Ο πρωθυπουργός σχεδόν με βλοσυρό ύφος και μιλώντας σε πρώτο ενικό ενημέρωνε την Κυριακή 22 Μαρτίου την κοινωνία ως προς τα νέα μέτρα που θα επιβληθούν. «Αποφάσισα» είπε, την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας. Όπερ και εγένετο.

Από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας η Ελλάδα για πρώτη φορά από την Κατοχή και τον Εμφύλιο θα έμπαινε σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας και μάλιστα εν καιρώ ειρήνης διότι αυτό το μέτρο επιβάλουν οι συνθήκες της Πανδημίας. Λες και ήταν συνεννοημένοι  οι Έλληνες πολίτες μεταξύ τους, από το πρωί της Δευτέρας βγήκαν όλοι στους δρόμους με ένα χαρτί στο χέρι για δικαιολογητικό. Ο ένας για να πάει στην  δουλειά του, ο άλλος για να πάει στον μπακάλη ή τον μανάβη και ο τρίτος για να επισκεφθεί την ηλικιωμένη γιαγιά του ή τον φαρμακοποιό του.

Όπως το μεσημέρι της Κυριακής στην Λεωφόρο Ποσειδώνος στο Τροκαντερό τα αυτοκίνητα κινούνταν με βήμα σημειωτόν, έτσι και στην Πλατεία  Καραϊσκάκη οι Αθηναίοι και οι Αθηναίες πήραν τα ΙΧ τους και κατέβηκαν στους δρόμους. Οι αστυνομικοί όντως έλεγχαν τα διερχόμενα οχήματα. Πλην όμως ούτε ο χρόνος ήταν αρκετός ούτε η διασταύρωση των στοιχείων  πλήρης. Η επιτομή του φιάσκου. Τα αστικά λεωφορεία και τα τρόλεϊ, περνούσαν το ένα μετά το άλλο. Καμία μείωση στα δρομολόγια. Τελικά με το μέτρο περί δικαιολογητικών και τις φόρμες εξαίρεσης από τον κανόνα οι Έλληνες κατάφεραν να μετατρέψουν ένα μέτρο πρόληψης σε μία νέα ωρολογιακή βόμβα.

Καμία σχέση με την αντίστοιχη εφαρμογή του μέτρου στη Γαλλία. Οι πολίτες στην χώρα μας αψήφησαν για άλλη μία φορά την λογική και εκμεταλλευόμενοι τις «τρύπες» του συστήματος το γελοιοποίησαν διότι περί αυτού πρόκειται.

Η Πολιτεία οφείλει να παρέμβει δραστικά και καίρια και μάλιστα άμεσα χωρίς χρονοτριβή. Η Ελλάδα εισέρχεται στις δύο κρίσιμες εβδομάδες της τρίτης φάσης της ασθένειας . Αν ξεφύγει τις επόμενες ώρες η κατάσταση από τον έλεγχο τότε και η Ελλάδα θα κατευθυνθεί δυστυχώς σε εξελίξεις που θα θυμίσουν Ιταλία και Ισπανία αλλά και Γαλλία.

Στις 13:00 το μεσημέρι στο Boulevard De La Victoire στο Στρασβούργο, ακριβώς μπροστά από το Πανεπιστήμιο στην γωνία με την Rue De L’ Observatoir, σε ένα από τα πολυσύχναστα σημεία αυτής της πόλης κυκλοφορούσε μόνον ένα άτομο με μία τσάντα για αγορές κατευθυνόμενος προφανώς στο κοντινότερο μπακάλικο. Αυτή είναι η εικόνα μίας κοινωνίας που ζει  σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας. Κάθε σύγκριση με αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα θα ήταν ανώφελη και αποκαρδιωτική.

Θα πρέπει άμεσα να επανεξεταστεί ο τρόπος χρήσης, συμπλήρωσης και νομιμοποίησης των αδειών κυκλοφορίας κατ΄εξαίρεση. Θα πρέπει ο πολίτης να γνωρίζει πώς κάθε του κίνηση θα διασταυρώνεται και άρα σε περίπτωση παρανομία θα υποστεί τις συνέπειες. Δεν παίζουμε με την φωτιά ούτε με τις ευπαθείς ομάδες, τους παππούδες ,τις γιαγιάδες, τους χρόνια ασθενείς μας και τα παιδιά μας. Τέρμα. Δεν παίζουμε με τις ζωές μας.

zougla.gr