Καιρός: Πώς θα κάνουμε Επιτάφιο, Ανάσταση και Πάσχα

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για όλη τη χώρα – Πότε θα απαλλαγούμε από την αφρικανική σκόνη
Δεν λέει να σταθεροποιηθεί ο καιρός καθώς τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο αναμένεται άστατος με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες, ενώ την Κυριακή του Πάσχα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), τη Μεγάλη Παρασκευή ο καιρός θα είναι νεφελώδης σε μεγάλο τμήμα της χώρας και από το μεσημέρι και έπειτα υπάρχει η πιθανότητα τοπικών βροχών και μεμονωμένων καταιγίδων σε Θεσσαλία, Βόρειες Σποράδες, Κυκλάδες, Ανατολική Στερεά, Κρήτη, Δωδεκάνησα, Εύβοια και Ανατολική Πελοπόννησο.

Ωστόσο, η Μεγάλη Παρασκευή θα είναι η θερμότερη ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, με περισσότερη ηλιοφάνεια και μέγιστη θερμοκρασία στους 27 βαθμούς Κελσίου, ίσως και περισσότερο.

Για το Μεγάλο Σάββατο καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στα Βαλκάνια αναμένεται να επηρεάσουν τα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας με αραιές νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά.
Τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα οι θερμοκρασίες θα είναι υψηλές και οι άνεμοι ασθενείς, γεγονός που θα ευνοήσει την επιστροφή των εκδρομέων.

Σύμφωνα με τους προγνωστικούς χάρτες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (meteo) στις μεγαλύτερες ελληνικές πόλεις οι καιρικές συνθήκες τις ημέρες του Πάσχα θα διαμορφωθούν ως εξής:

Αθήνα: Καθαρός καιρός, με τη θερμοκρασία να αγγίζει του 27 και τους 28 βαθμούς Κελσίου το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα.

Θεσσαλονίκη: Περιορισμένες βροχές το Μεγάλο Σάββατο και αραιή συννεφιά την Κυριακή. Η θερμοκρασία θα «αγγίξει» έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Πάτρα: Αίθριος καιρός. Εως 22 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή του Πάσχα.

Λάρισα: Βροχερός καιρός το Μεγάλο Σάββατο. Αραιή συννεφιά την Κυριακή του Πάσχα, με τη θερμοκρασία έως και 27 βαθμούς Κελσίου.

Χανιά: Αραιή συννεφιά το Μεγάλο Σάββατο. Την Κυριακή του Πάσχα, από το μεσημέρι, αίθριος καιρός. Η θερμοκρασία έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Πότε θα απαλλαγούμε από την αφρικανική σκόνη
Επιτάφιο και ενδεχομένως Ανάσταση με αφρικανική σκόνη θα κάνουμε καθώς τόσο την Μεγάλη Παρασκευή όσο και το Μεγάλο Σάββατο αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ακόμα και σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Βορείου Αιγαίου.