Καιρός: Προς το βορρά οδεύει η αφρικανική σκόνη – Πότε θα απαλλαγούμε!Πρόγνωση έως την Τρίτη του Πάσχα

Η αφρικανική σκόνη αρνείται να αφήσει τον ήλιο να φανεί. Οι βοριάδες θα δώσουν την λύση. Δείτε από πότε. Πρόγνωση έως και την Τρίτη του Πάσχα.

Ο καιρός μπορεί να είναι ζεστός αλλά η ατμόσφαιρα είναι ανυπόφορη αφού η αφρικανική σκόνη δεν λέει να φύγει. Σύμφωνα με το meteo.gr συνεχίζεται η παρουσία σημαντικών συγκεντρώσεων σκόνης πάνω από τη χώρα μας, ιδιαίτερα στη Δυτική Ελλάδα.

Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 25/04, και αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 26/04, αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις σκόνης ακόμα και περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των νησιών του Βορείου Αιγαίου. Η σκόνη θα μας αποχαιρετήσει το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου 27/04 καθώς οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν.

Όπως εξηγεί  σε ενημερωτικό πόρταλ ο Νίκος Καντερές – προγνώστης μετεωρολόγος και πρώην διευθυντής Πρόγνωσης ΕΜΥ, φέτος ζούμε ένα από τα πιο ισχυρά επεισόδια σκόνης.

Η πιο ζεστή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας
«Τη Μεγάλη Παρασκευή, η οποία θα είναι και η θερμότερη μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας, με περισσότερη ηλιοφάνεια συγκριτικά με αυτές τις ημέρες, θα ανέβει ακόμα περισσότερο η θερμοκρασία και με τη βοήθεια του ήλιου, η μέγιστη θερμοκρασία θα φτάσει στους 27 βαθμούς Κελσίου, ίσως και λίγο περισσότερο. Έτσι, η περιφορά του Επιταφίου, που γίνεται τη Μεγάλη Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα, θα γίνει με πάρα πολύ καλό καιρό, χωρίς κανένα πρόβλημα».

«Για το Μεγάλο Σάββατο από παλαιότερα είχα επισημάνει ότι φοβάμαι λίγο τη βόρεια Ελλάδα. Από ό,τι φαίνεται, περνάει μία διαταραχή από τα Βαλκάνια και πρόκειται να επηρεάσει προς το απόγευμα ή και το βράδυ, κατά τη διάρκεια της Ανάστασης ή λίγο πιο πριν, τη βόρεια Ελλάδα και, πιθανόν και την κεντρική Ελλάδα, με παροδική βροχή ή καταιγίδα. Δείχνει όμως αυτό να περνάει, έτσι ώστε την Κυριακή να βελτιώνεται ο καιρός, σε όλη την Ελλάδα και έτσι το ψήσιμο του οβελία να γίνει χωρίς στέγαστρο. Δηλαδή, οι καιρικές συνθήκες φέτος να είναι ευνοϊκές, έτσι ώστε ο κόσμος να το ευχαριστηθεί. Να πάει στα χωριά του, στους συγγενείς του για να τους δει».

Για τη Δευτέρα και την Τρίτη του Πάσχα επίσης δε φαίνεται κάτι αξιόλογο, οι θερμοκρασίες θα είναι πάρα πολύ καλές, οι θάλασσες πάρα πολύ καλές, ο κόσμος θα γυρίσει με ιδανικές καιρικές συνθήκες.