Κλείνουν οι κάλπες: «Καθαρό αποτέλεσμα» βλέπουν οι αναλυτές!Δεν θα προκύπτει «διπλή ανάγνωση»!

Δεν θα προκύπτει «διπλή ανάγνωση» από το αποτέλεσμα αναφέρουν οι αναλυτές – Η έκβαση της αναμέτρησης θα συνάδει με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, όπως και η σειρά κατάταξης των κομμάτων
Κορυφώνεται η αγωνία για το εκλογικό αποτέλεσμα καθώς ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στην οποία διαφαίνεται ότι θα υπάρξει υψηλή συμμετοχή.

Το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες προσέρχονται στις κάλπες σχεδόν έπειτα από τέσσερα χρόνια από την προηγούμενη φορά που ψήφισαν φαίνεται να αποτέλεσε το κίνητρο για μεγαλύτερη προσέλευση στην εκλογική διαδικασία.

Ταυτοχρόνως, οι εκτιμήσεις που γίνονται στα κομματικά επιτελεία οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ της πολιτικής αλλαγής, καθώς σύμφωνα με όσα διαρρέονται από πηγές που έχουν γνώση των δημοσκοπήσεων εξόδου (exit poll) το αποτέλεσμα θα είναι ξεκάθαρο και «δεν θα έχει διπλή ανάγνωση».

Οι σοβαροί αναλυτές είναι φειδωλοί στις αριθμητικές προβλέψεις, αλλά οι πληροφορίες που υπάρχουν, λίγη ώρα πριν από το τυπικό κλείσιμο της εκλογικής διαδικασίας, επιμένουν ότι, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, η έκβαση της αναμέτρησης θα συνάδει με τις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος, όπως και η σειρά κατάταξης των κομμάτων.

Αντίστοιχες εκτιμήσεις γίνονται και για τις αυτοδιοικητικές αναμετρήσεις με ιδιαίτερη πολιτική σημασία, όπως είναι οι κάλπες στις Περιφέρειες και στους μεγάλους Δήμους, όπου επίσης όλα τα στοιχεία συντείνουν ότι θα υπάρξει επιβεβαίωση των προεκλογικών σφυγμομετρήσεων.