Κουφοντίνας: Μέσα στα επόμενα 24ωρα το βούλευμα του Αρείου Πάγου για την άδειά του!

Μέσα στα επόμενα 24ώρα αναμένεται το βούλευμα –απόφαση του ΣΤ΄ Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει από το βράδυ της περασμένης Παρασκευής η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου στο βούλευμα του Συμβουλίου του Πλημμελειοδικείου Βόλου με το οποίο δεν χορηγήθηκε η 7η άδεια στο Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ειδικότερα, με πρόεδρο την Δήμητρα Κοκοτίνη συνήλθε αργά σήμερα το μεσημέρι σε συμβούλιο κεκλεισμένων των θυρών, το ΣΤ΄ Ποινικό Τμήμα του Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου και εξέτασε την αναίρεση της Ξένης Δημητρίου κατά του βουλεύματος των δικαστών του Βόλου.

Παρά το γεγονός ότι η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου είχε ορίσει την ίδια για να υποστηρίξει την αναίρεσή της στο Ποινικό Τμήμα, δεν παραβρέθηκε στη συνεδρίαση, καθώς την ίδια χρονική στιγμή ήταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου για προαγωγές δικαστών και εισαγγελέων.

Έτσι, την αναίρεσή της υποστήριξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου. Δηλαδή, ο κ. Παπαγεωργίου διάβασε το κείμενο της κυρίας Δημητρίου για τους λόγους και τα επιχειρήματα που επικαλέστηκε για την άσκηση της αναίρεσής της.

Παράλληλα, στο Ποινικό Τμήμα κατατέθηκε και το υπόμνημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, που επικαλείται τα γνωστά επιχειρήματα υγείας, κ.λπ.

Κατόπιν αυτών, όπως έγινε γνωστό, το «δια ταύτα» του Ποινικού Τμήματος επί της αίτησης αναίρεσης της κυρίας Δημητρίου θα δημοσιευθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου σε περίπτωση που απορρίψει την αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή που δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση της 7ης άδειας.

Στην αναίρεσή της η Ξένη Δημητρίου επικαλείται τρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που ξεκινούν από το 1993 και φθάνουν ως το 2011, όπως και πρόσφατο δημοσίευμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου, το ποίο αναφέρει ότι και οι πολυισοβίτες εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο προβλεπόμενο χρόνο κράτησης, δικαιούνται και αυτοί άδειας.

Ακόμη, η εισαγγελική λειτουργός στην αναίρεσή της επισημαίνει, ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα, και προσθέτει, ότι αφού δέχθηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση της άδειας, τότε κακώς εισήλθε στην ουσία της υπόθεσης και της εξέτασης των ουσιαστικών προϋποθέσεων για χορήγηση άδειας.

Όσο διάστημα συνεδρίαζε το Ποινικό Τμήμα ισχυρή αστυνομική δύναμη βρισκόταν έξω από το χώρο και πέριξ του δικαστικού μεγάρου του Αρείου Πάγου.