Κυριάκος Βελόπουλος – μήνυση: Για ποιο λόγο την έκανε σε υποψήφιό του και τι συνέβη…

Κυριάκος Βελόπουλος - μήνυση: Όλα ξεκίνησαν με την κλασική αιτία τριβής μετά τις εκλογές.

Κυριάκος Βελόπουλος: είναι πλέον αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος. Και εκεί που θα περίμενε κανείς να επικρατεί εορταστικό κλίμα.

Διαβάσαμε την είδηση για την μήνυση που κατέθεσε, κυριολεκτικά την επομένη της ανακοίνωσης των τελικών αποτελεσμάτων. Ενέργεια που είναι πραγματικά πρωτοφανής διότι όσο και αν αναζητήσεις κάποιο παρόμοιο προηγούμενο, θα διαπιστώσεις ότι ο Βελόπουλος δεν έχει υποβάλλει ποτέ του μήνυση! Τι συνέβη λοιπόν και τον εξόργισε τόσο;

Όλα ξεκίνησαν με την κλασική αιτία τριβής μετά τις εκλογές. Την επιλογή του αρχηγού για την έδρα. Κοινώς ποιον θα αφήσει εκτός βουλής, όπως πχ έκανε ο Μητσοτάκης με τον Γιακουμάτο.

Με την διαφορά ότι στην περίπτωση Βελόπουλου, η επιλογή του κρίνεται πολιτικά ορθή, καθώς επέλεξε να αφήσει εντός κοινοβουλίου τον άνθρωπο που είχε πάρει πάνω από 3000 σταυρούς, σε μικρότερη μάλιστα περιφέρεια από αυτή που τελικά επέλεξε και στην οποία ο υποψήφιος είχε πάρει 1280 σταυρούς. Πολιτικά ορθή και αξιοκρατική λοιπόν η απόφαση Βελόπουλου.
Λογικό ήταν όμως να δημιουργήσει γκρίνιες, αφού σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, οι υποψήφιοι που χάνουν την έδρα από τον αρχηγό, νιώθουν αδικημένοι.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση όμως τα πράγματα ξέφυγαν από κάθε έλεγχο και αυτά που αναφέρει στην μήνυση του ο Κυριάκος Βελόπουλος προκαλούν ίλιγγο.

Γίνεται λόγος για απειλές ακόμα και κατά μελών οικογενειών, κατά του ίδιου και του στενού του συνεργάτη κύριου Βασίλη Γραμμένου, κατατέθηκαν μάλιστα οι σχετικές τηλεφωνικές κλήσεις στον εισαγγελέα.

Αυτός ήταν ο λόγος που ο Κυριάκος Βελόπουλος αποφάσισε να καταφύγει στην δικαιοσύνη, καθώς η πολιτική κριτική ακόμα και στην πιο σκληρή μορφή της δεν μπορεί να ποινικοποιείται, η οικογένεια όμως προασπίζεται με κάθε κόστος.
olympia.gr