Με 150.000 ευρώ θα «πληρώσει» ο ΠΑΟ την απόφαση για το ντέρμπι!

H απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, που έριξε την πρωτόδικη απόφαση και με την οποία το ντέρμπι Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός διεκόπη οριστικά με υπαιτιότητα των γηπεδούχων που έχουν αντικειμενική ευθύνη για τη συμπεριφορά των οπαδών τους, θα έχει επιπλέον κόστος για την «πράσινη» ΠΑΕ, που αντιμετωπίζει οικονομικό πρόβλημα.

Όπως αποκαλύπτει το SDNA στη σύμβαση που υπέγραψε ο Παναθηναϊκός και οι άλλες έξι ομάδες της Σούπερ Λίγκας με την ΕΡΤ προβλέπεται, σε περιπτώσεις τελεσίδικων καταδικαστικών αποφάσεων για επεισόδια και κατόπιν ενημέρωσης από τη Σούπερ Λίγκα προς την ΕΡΤ, η παρακράτηση χρημάτων από την συμφωνημένα αμοιβή των ΠΑΕ.

Ειδικά για τις περιπτώσεις μη έναρξης ή διακοπής αγώνα λόγω επεισοδίων προβλέπεται το υψηλότερο «πρόστιμο» που είναι 150.000 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι με το νέο αθλητικό νόμο που ψηφίστηκε στη Βουλή, μεταφέρεται στην αρμοδιότητα της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού η αρμοδιότητα επιβολής διοικητικών προστίμων σε ΠΑΕ για περιπτώσεις επεισοδίων.

Η αρμοδιότητα ανήκε στον υφυπουργό Αθλητισμού, αλλά ο κ. Βασιλειάδης επί των ημερών του δεν έκανε χρήση του δικαιώματος να επιβάλει πρόστιμα.