Μεγάλες ΑΛΛΑΓΕΣ στο επιτελείο Τσίπρα μετά την ΣΥΝΤΡΙΒΗ! Ποιοι φεύγουν…

Η βαριά ήττα αλλά και η αποτυχία στην πρόβλεψη του εκλογικού αποτελέσματος αναγκάζουν τον Αλέξη Τσίπρα να επιφέρει ριζικές αλλαγές στο επιτελείο του.
Στην συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, την περασμένη Τετάρτη, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι δημιουργεί ένα ενιαίο επικοινωνιακό και οργανωτικό κέντρο. Ενώ παραδέχθηκε ότι «κάναμε λάθος εκτίμηση, πέσαμε έξω» αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα και στα στοιχεία που του έδινε η εταιρεία VoxPop Analysis και ο Γ. Σκλιάς. Οπως έγραψε το iefimerida.gr ο πρωθυπουργός αποφάσισε να «θυσιάσει» κάποιους συνεργάτες του.
Αλλάζει εταιρεία δημοσκοπήσεων
Ως εκ τούτου, πρώτη κίνηση του Αλ. Τσίπρα είναι να αλλάξει εταιρεία δημοσκοπήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΣΥΡΙΖΑ προσανατολίζεται να συνεργαστεί με τις εταιρείες prorata και VPRC του Γ. Μαυρή.

Ο Γ. Σκλιάς απομακρύνεται από το μέγαρο Μαξίμου, ενώ πυρά από τους περισσότερους δέχθηκε και ο υπ. Επικρατείας Χρ. Βερναρδάκης που επίσης έπεσε έξω στην πρόβλεψη του αποτελέσματος.

Τι θα κάνει ο Δ. Τζανακόπουλος
Σε σχέση με την εκπροσώπηση του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη τι θα επιλέξει να πράξει ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Αν δηλαδή εξακολουθήσει να είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος και επιλέξει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να ξεπεράσει τον περιορισμό εμφανίσεων του εκλογικού νόμου ή αν θα επιλέξει να δώσει τη μάχη του σταυρού σε κάποια περιφέρεια.

Στην Κουμουνδούρου μετακομίζει ο Τσίπρας
Επίσης το κέντρο βάρους πλέον θα πέσει στην Κουμουνδούρου και όχι στο Μαξίμου. Στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα περνά πλέον το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας του ο Αλέξης Τσίπρας.

Το εκλαϊκευμένο προεκλογικό πρόγραμμα με στόχο τη μεσαία τάξη
Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιάννης Δραγασάκης οι οποίοι έχουν αναλάβει να εκλαϊκεύσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ανακαλύπτοντας την… μεσαία τάξη, κατόπιν εκλογών. Οι κ.κ. Τσακαλώτος και Δραγασάκης έχουν επιφορτιστεί να παρουσιάσουν ένα προεκλογικό πρόγραμμα που θα στοχεύει στη μεσαία τάξη με έμφαση στις επενδύσεις, την καινοτομία, την φορολόγηση και τις νέες θέσεις εργασίας. Και τούτο κατόπιν την κοινής διαπίστωσης ότι η υπερφορολόγηση στοίχισε στο κυβερνών κόμμα. Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Τσακαλώτος είχε ευρεία σύσκεψη το βράδυ της Πέμπτης με υπουργούς και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στο γραφείο του στο υπ. Οικονομικών.

Υπεύθυνοι προεκλογικής εκστρατείας
Ακόμη ορίστηκαν ως υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας οι κ.κ. Γιάννης Δραγασάκης, Αλ. Χαρίτσης και Γ. Σταθάκης.

Η Επιτροπή ψηφοδελτίων
Ορίστηκε ακόμη η επιτροπή ψηφοδελτίων στην οποία επικεφαλής είναι ο ίδιος ο Αλεξης Τσίπρας και μετέχουν: Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, ο υπ. Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης, ο Δ. Βίτσας, ο Θ. Δρίτσας, ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού Αντώνης Κοτσακάς καη η Ε. Καλαμαρά.
iefimerida.gr