Την ΨΩΝΙΣΕ ακόμη δεν βγήκε ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ! Τόσο ΑΓΧΟΣ για την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ Κυριάκο; Αντί να θέλει ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ ζητάει ΔΙΧΑΣΜΟ!(βιντεο)

«Δεν είναι αυτοσκοπός η αυτοδυναμία. Η χώρα θέλει ισχυρή και σταθερή κυβέρνηση. Η Ελλάδα πρέπει να είναι αυτοδύναμη» σημείωσε απόψε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνέντευξή του, μετά τη νίκη της ΝΔ στις ευρωπαϊκές και στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

«Η νίκη της ΝΔ στις ευρωεκλογές ήταν ένα πρώτο βήμα. Τώρα θέλω να πείσω αυτούς που δεν μας ψήφισαν» είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ. Δείτε live τη συνέντευξη του .

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε επίσης σαφές ότι ακόμα και αν το κόμμα του επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας θα ζητήσει μετά τις εκλογές ευρύτερες κοινωνικές και κοινοβουλευτικές συνεργασίες και συμπράξεις. «Στόχος είναι η αυτοδύναμη Ελλάδα» είπε και επανέλαβε ότι θα ζητά στη Βουλή και αυξημένες συγκλίσεις.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδίπλωσε και το σχέδιο της ΝΔ για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος λέγοντας ότι η ΝΔ δεν θα κάνει ανοικτές συγκεντρώσεις ενώ ζήτησε να υπάρξει debate με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε με έμφαση ότι δεν πρόκειται να παίξει το χαρτί της αντιπαράθεσης με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ: «Έρχομαι να ενώσω, δεν θα ακολουθήσω την πόλωση» επανέλαβε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ μετά τη ρήξη της Φώφης Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν αναμιγνύεται στα εσωτερικά άλλων κομμάτων και τόνισε με έμφαση για τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: «Εξυπακούεται ότι δεν θα είναι στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε επίσης ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας καθώς όπως είπε «μας χωρίζει άβυσσος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «κακόγουστο αστείο» την πρόταση Βαρουφάκη για το ενδεχόμενο συνεργασίας του κόμματος του με τη ΝΔ. «Εμας μας ρώτησε ο Βαρουφάκης; Είναι συνυπευθυνος για την τεράστια καταστροφή που έγινε το πρώτο εξάμηνο του 2015» είπε χαρακτηριστικά

Τέλος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι τα στελέχη του έκαναν έναν κακόπιστο πολιτικό διάλογο

Ουδέποτε μίλησα για την καθιέρωση 7ημερης εργασίας ενώ για τις 120 δόσεις είπαμε ότι θα διατηρηθούν, θα απλοποιηθούν και ότι θα πρέπει να κάνουμε και κάτι για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Τέλος ο Κυριάκος Μητσοτάκης απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε ενδεχόμενο απόλυσης δημοσίου υπαλλήλου – «Δεν υπάρχει κανένα θέμα για την ΕΡΤ» σημείωσε.