Μόσχα: 13 ψυχές χάθηκαν στην κόλαση φωτιάς – Ψάχνουν στα αποκαΐδια του αεροσκάφους για αγνοούμενους! (ΒΙΝΤΕΟ)

Τουλάχιστον 13 οι νεκροί από την πυρκαγιά και την αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της Aeroflot στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα. Σωστικά συνεργεία αναζητούν στα συντρίμμια του Sukoi Superjet 100, ανθρώπους που φέρονται ως αγνοούμενοι. Σκηνές τρόμου και πανικού στην πίστα του Σερεμέτιεβο, όπως φαίνονται από βίντεο και φωτογραφίες των διεθνών μέσων ενημέρωσης και των social media.

Τρόμος και πανικός στο αεροδρόμιο Σερεμέτιεβο στη Μόσχα όπου έκανε αναγκαστική προσγείωση εξαιτίας πυρκαγιάς το επιβατικό αεροσκάφος Sukhoi Superjet 100, με 79 επιβαίνοντες.

“Σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές, 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν, έξι τραυματίστηκαν. Ένας αριθμός επιβατών αγνοείται”, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tass, επικαλούμενο πηγή του αεροδρομίου.

Οι πιλότοι του Sukhoi Superjet 100, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιήσει προγραμματισμένο δρομολόγιο για το Μουρμάνσκ, επιβεβαίωσε ότι λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του χτυπήθηκε από κεραυνό, με αποτέλεσμα να τεθούν εκτός λειτουργίας τα όργανα του.

“Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το αεροπλάνο χτύπησε δύο φορές στον διάδρομο κατά την προσγείωσή του”, είπε ένας εκπρόσωπος των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών της Ρωσίας.

Η εταιρεία Aeroflot στην ανακοίνωσή της ανέφερε ότι το αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση SU 1492 “επέστρεψε στο αεροδρόμιο για τεχνικούς λόγους” και ότι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έχει πλέον κατασβεστεί.

“Προσφέρθηκε ιατρική βοήθεια σε όσους την χρειάζονταν”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι έχει ήδη συσταθεί μία επιτροπή για να ερευνήσει τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Η υπηρεσία Τύπου της Ρωσικής Επιτροπής Ερευνών δήλωσε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με την παραβίαση των κανόνων ασφαλείας που οδήγησαν στο θάνατο δύο ή περισσότερων ανθρώπων.

«Θα εξεταστεί κατά πόσον υπάρχει συμμόρφωση με τη νομοθεσία για την ασφάλεια των πτήσεων», ανέφερε η εκπρόσωπος του γραφείου διασυνοριακών μεταφορών της Μόσχας, Ekaterina Korotkova.

«Το αεροσκάφος ζήτησε έκτακτη προσγείωση, προσπάθησε να προσγειωθεί, αλλά την φορά απέτυχε · τότε ο πιλότος συνέχισε για να κάνει μία δεύτερη απόπειρα πριν τελικά πραγματοποιήσει την αναγκαστική προσγείωση», ανέφερε πηγή από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι οι φλόγες κατέστρεψαν πλήρως το πίσω μέρος του αεροπλάνου.

Η ίδια πηγή αποκάλυψε ότι κάποιος από τους επιβάτες παρατήρησε πως σε ένα από τα φτερά είχε εκδηλωθεί φωτιά και ενημέρωσε το πλήρωμα γι’ αυτό!