Νέα επίδειξη δύναμης από την Τουρκία: Πολεμική άσκηση σε Αιγαίο και Μεσόγειο στα μέσα Μαΐου!

Νέα μεγάλα γυμνάσια σε μια ακόμη επίδειξη δύναμης ετοιμάζει η Τουρκία σε Αιγαίο και Μεσόγειο με τη ναυτική άσκηση «Θαλασσόλυκος 2019» (DenizKurdu), όπως αναφέρει η Yeni Safak.

«Την ώρα που οι παραβιάσεις της Ελλάδας στα νησιά και η ένταση στο Αιγαίο κλιμακώνονται, οι τουρκικές ένοπλες προετοιμάζονται για μία νέα μεγαλειώδη άσκηση στις θάλασσες», αναφέρει η τουρκική εφημερίδα, η οποία σχολιάζει επίσης ότι «θα αποτελεί απάντηση στις πολιτικές περικύκλωσης της Τουρκίας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, ενισχύοντας την ισχύ και τη δεσπόζουσα θέση της στις θάλασσες».

Η ναυτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 25 Μαϊου, θα είναι μεγαλύτερη από την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα 2019», που διεξήχθη στα τέλη Φεβρουαρίου και τις αρχές Μαρτίου και σύμφωνα με τη Yeni Safak θα περιλαμβάνει σενάρια πολέμου σε στρατηγικό επίπεδο και πιο διευρυμένων κρίσεων – έντασης.

Η άσκηση Θαλασσόλυκος πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια. Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα «πολύ λίγα κράτη στον κόσμο μπορούν μέσα σε δύο μήνες να κάνουν δεύτερη, τόσο μεγάλη ναυτική άσκηση». Η Yeni Safakk υποστηρίζει ακόμη «έτσι οι τουρκικές ναυτικές δυνάμεις θα παγιώσουν την ισχύ και την κυριαρχία τους στις θάλασσες και θα δώσουν την μεγαλύτερη απάντηση στις πολιτικές περιορισμού της Τουρκίας κυρίως στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο».