Νέα γκάφα Τσίπρα: «Είμαστε ανοιχτοί και …διάτρητοι», είπε για το θέμα Πετσίτη!

ΧΑΜΟΣ ΣΤΟ TWITTER

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη στον Αντέννα ότι στον ΣΥΡΙΖΑ είναι «ανοιχτοί και διάτρητοι να έρθουν όλοι να δουν τους λογαριασμούς μας», με αφορμή το σκάνδαλο Πετσίτη, προκάλεσε έναν καταιγισμό σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.

Και αυτό γιατί η λέξη διάτρητοι είναι στην προκειμένη περίπτωση λάθος. Προφανώς ο Πρωθυπουργός ήθελε να πει διαφανείς, έτοιμοι για κάθε είδους έλεγχο. Αλλά το διάτρητοι σημαίνει κάτι διαφορετικό.

Οπως αναφέρει το λεξικό η λέξη διάτρητος σημαίνει αυτός που είναι γεμάτος τρύπες η πιο λαϊκά ο τρυπητός. Και μεταφορικά η λέξη χρησιμοποιείται για μια διατύπωση που είναι γεμάτη λογικά κενά. Πάντως δεν σημαίνει διαφανής και έτοιμος για έλεγχο όπως ήθελε να πει ο κ. Τσίπρας, μάλλον το αντίθετο.

Οπως ήταν φυσικό άμεση ήταν η αντίδραση των χρηστών του twitter που έσπευσαν να σχολιάσουν τα ελληνικά του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σχεδόν σε κάθε του δημόσια παρέμβαση «σκοτώνει» τη γλώσσα μας.

Τα σχόλια στο twitter για το «διάτρητοι» του Αλέξη Τσίπρα
“Είμαστ’ ανοιχτοί, διάτρητοι …” Λέει ο Τσίπρας στον Χατζηνικολάου .. Ακόμα δεν συνήλθαμε απ’ την “τυμβοθηρία” …

Σοβαρά τώρα αμφισβητεί κανείς το ποσό αδίστακτος είναι ο Τσίπρας όταν πετάει τέτοια μαργαριτάρια σε κάθε του ομιλία και παρόλα αυτά διατηρεί τέτοια ψυχραιμία; Εδώ ένα εταιρικό μέιλ στέλνεις κ το κοιτάς εκατό φορές μήπως σου φυγε κανένα κόμμα. Ο τύπος κάθε φορά είναι χειρότερος

Κάθε φορά που μιλά δημόσια ο Τσίπρας, ο ψυχαναλυτής του Μπαμπινιώτη ανοίγει μια κάσα Dom Pérignon στην υγειά του!

Όσοι δεν καταλαβαίνετε τη γλώσσα που μιλάει ο Τσίπρας, υπάρχει και το Google Translate, ναι;

Οταν ειπε ο Τσιπρας “ειμαστε ανοιχτοι,διατρητοι”,τι εννοουσε?