Ο “μάγος” της πλαστικής χειρουργικής, Πέτρος Σαράκης, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ τα μυστικά της ΟΜΟΡΦΙΑΣ! Το φαινόμενο “ΚΑΡΝΤΑΣΙΑΝ” και οι επεμβάσεις που βρίσκονται σε ΠΡΩΤΗ ζήτηση! ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε… (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Μπέττυ Γιάννα 

Ο γιατρός που κατακεραυνώνει το φαινόμενο «Καρντάσιαν» και δεν θεωρεί όμορφη την Κιμ, μιλά στο “Alerttv” για όλα όσα μια γυναίκα έχει την περιέργεια να μάθει.

Στα «μαγικά» του χέρια έχουν εμπιστευτεί την εξωτερική τους εμφάνιση εκατοντάδες άνθρωποι…

Ο πλαστικός χειρουργός Πέτρος Σαράκης δε θεωρείται τυχαία ένας από τους πιο επιτυχημένους πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα.Ο γιατρός σε όλη του την ζωή διδάσκει και διδάσκεται, γι΄ αυτό ο Πέτρος Σαράκης συνεργάζεται με ιδιωτικά θεραπευτήρια στην Ελβετία, την Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και αλλού για να φέρνει στην Ελλάδα επιστημονικές τεχνικές αιχμής. Διατηρεί ιατρείο στην Αθήνα και στο Αγρίνιο.
Συζητώντας μαζί του πολλές ώρες, χαζεύοντας παράλληλα «ωμές» φωτογραφίες από το εσωτερικό των χειρουργείων του και ρωτώντας τον συνεχώς όλα εκείνα που θα ρωτούσε μια γυναίκα έχοντας απέναντί της έναν από τους καλύτερους πλαστικούς της Ελλάδας, κατέληξα σε ένα και μοναδικό συμπέρασμα: τον άνθρωπο αυτόν αξίζει να τον γνωρίσεις!

• Ποια η γνώμη σας για το φαινόμενο “Καρντάσιαν” και την επιρροή που ασκούν στις γυναίκες; Έχει γεμίσει το facebook κοριτσάκια που θέλουν να τις μοιάσουν και κάνουν τα πάντα…

Είναι αλήθεια πως ιδίως οι νεαρές ηλικίες επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τα ριάλιτυ και τα social media κατά καιρούς. Οι Καρντάσιαν έχτισαν καριέρες στην Αμερική με τα υπερβολικά μεγάλα χείλη, στήθη και γλουτούς, κάτι που προσπαθούν να μιμηθούν και νεαρές Ελληνίδες στο instagram, το facebook ή και σε ριάλιτυ. Η υπερβολή όμως, το εξωπραγματικό μέγεθος δεν είναι απαραίτητα και όμορφο ταυτόχρονα. Εκτός από αισθητικά προβλήματα, οι υπερβολές αυτές έχουν και κινδύνους αλλά και γεννούν ηθικά ζητήματα. Το προκλητικό δεν είναι απαραίτητο ότι θα είναι και ωραίο ή ότι θα φέρει επαγγελματική καταξίωση. Ευτυχώς οι τάσεις αυτές φαίνεται να αλλάζουν και μας ζητούν φυσικό σχήμα και μέγεθος. Ακόμη και η Κάιλυ Τζέννερ των Καρντάσιαν το κατάλαβε αυτό και αφαίρεσε το υαλουρονικό από τα χείλη. Στις ΗΠΑ και την Βρετανία αποτελεί πρότυπο για περισσότερες γυναίκες η Μέγκαν Μαρκλ πλέον, η οποία έχει κάνει ομολογουμένως πιο «φυσικές» αισθητικές παρεμβάσεις.

• Τι ηλικίας είναι οι γυναίκες που έρχονται σε εσάς για μια αισθητική επέμβαση;

Από μικρές ηλικίες όπως των 16 ετών έως πιο μεγάλες κυρίες κάθε ηλικίας. Δεν υπάρχει όριο στο να φαίνεται κάποιος εμφανίσιμος σε όποια ηλικία και αν είναι.

• Η οικονομική κρίση επηρέασε των κλάδο της πλαστικής χειρουργικής;

Όπως κάθε κλάδος, έτσι και η Πλαστική Χειρουργική προσαρμόστηκε στις νέες οικονομικές καταστάσεις. Έχει μειωθεί η ζήτηση για επεμβάσεις, έχει αυξηθεί όμως η ζήτηση για μη επεμβατικές θεραπείες έστω και αν έχουν μικρότερη διάρκεια αποτελέσματος, επειδή είναι πιο οικονομικές.

• Έχετε δημοφιλή πρόσωπα στο πελατολόγιό σας; Και αν ναι, σας έχουν ζητήσει ματαιόδοξα πράγματα;

Έρχονται, αλλά επειδή γνωρίζουν πως η δική μου προσωπική επαγγελματική φιλοσοφία είναι να φτάνω έως εκεί που το αποτέλεσμα είναι φυσικό και όχι παραπέρα, ζητούν ακριβώς αυτό. Ματαιοδοξία έχουμε όλοι σε κάποιο βαθμό, οπότε δεν το θεωρώ κάτι αρνητικό, στον βαθμό βέβαια που ζητά ο καθένας μας εφικτά πράγματα.

• Έρχονται γυναίκες με φωτογραφίες γνωστών προσώπων ζητώντας σας συγκεκριμένα «αυτή τη μύτη», «αυτό το στήθος» ή «αυτά τα οπίσθια»;

Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο και μας βοηθάει να καταλάβουμε τι ακριβώς επιθυμεί η γυναίκα. Ο κάθε άνθρωπος έχει την δική του μοναδική κατασκευή και προσωπικότητα, οπότε προσαρμόζουμε το επιθυμητό στο εφικτό. Αν μπορεί να γίνει και της πάει, γιατί όχι; Αν δεν γίνεται ή δεν πρέπει να γίνει, το εξηγούμε και συμφωνούμε να κάνουμε κάτι αντίστοιχο.

• Σας έχεις πιάσει πανικός μπροστά σε ένα βαρύ περιστατικό κυρίως από ατύχημα;

Ευτυχώς όχι γιατί πάντα έχω τουλάχιστον δύο διαφορετικά χειρουργικά σχέδια, πριν μπω στο χειρουργείο, για την περίπτωση χρειαστεί να αλλάξει το πλάνο για οποιονδήποτε λόγο κατά την διάρκεια μιας επέμβασης.

• Τι συμβουλή θα δίνατε στους ανθρώπους που θέλουν να προβούν σε μία πλαστική επέμβαση;

Να επιλέγουν με προσοχή τι θέλουν να κάνουν, ποιος θα το κάνει και πως θα γίνει. Να μην παρασύρονται από παραπλανητική διαφήμιση ανθρώπων ή ινστιτούτων που δεν είναι ειδικοί και υπόσχονται πλαστικές χωρίς νυστέρι ή χωρίς να έχουν την ανάλογη εκπαίδευση.

• Ποια είναι τα… SOS στην επιλογή πλαστικού χειρουργού;

Οι Πλαστικοί Χειρουργοί στην Ελλάδα κατά κανόνα έχουν πολύ καλό επίπεδο και στις επεμβάσεις και στις μη επεμβατικές θεραπείες. Ασφαλώς, θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη τις σπουδές, την εκπαίδευση, την εμπειρία και την ειλικρίνεια του γιατρού. Δεν υπάρχει επέμβαση χωρίς πιθανότητα ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων, οπότε καλό είναι να εκτιμούμε όποιον μας ενημερώνει πλήρως για αυτές. Δεν υπάρχουν θεραπείες που γίνονται μόνο σε μια χώρα του κόσμου και όχι αλλού, οπότε καλό είναι να μην πιστεύουμε σε γιατρούς που διαφημίζουν θεραπείες που δεν είναι αναγνωρισμένες σε ανεπτυγμένα κράτη, όπως οι ΗΠΑ.

• Αρκετές διάσημες γυναίκες έχουν παραδεχθεί ότι έχουν κάνει πλαστική στήθους. Που πιστεύετε πως οφείλεται σήμερα η απενοχοποίηση;

Κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα να διορθώσει κάτι που τον ενοχλεί στο σώμα ή το πρόσωπό του. Οι επεμβάσεις αυτές έχουν γίνει τόσο συχνές, που πλέον δεν αποτελεί είδηση. Παλιά ήταν μεγάλη απόφαση να αλλάξει χρώμα στα μαλλιά του κάποιος, σήμερα είναι πολύ συχνό. Οι καιροί αλλάζουν, είναι κοινωνικώς αποδεκτό ή και θεμιτό να φροντίζει κάποιος την εμφάνισή του και να το λέει.

– H πλαστική χειρουργική αφορά μόνο τις γυναίκες η κ τους άντρες πλέον κ σε τι ποσοστό;

Οι άνδρες αποτελούν το 20-30% των πελατών μας και μάλιστα υπάρχουν θεραπείες σχεδιασμένες αποκλειστικά για αυτούς. Η καλή εμφάνιση δεν αποτελεί προνόμιο μόνο των γυναικών!

– Τι ζητάνε οι γυναίκες πιο συχνά από έναν πλαστικό χειρουργό; Ποιες επεμβάσεις βρίσκονται σε πρώτη ζήτηση;

Οι γυναίκες σε μικρότερες ηλικίες ενδιαφέρονται για αυξητική στήθους, λιποαναρρόφηση, ρινοπλαστική και γενικότερα επεμβάσεις που θα τους δώσουν πιο θελκτική εικόνα. Όσον αφορά τις μη επεμβατικές θεραπείες, η πρώτη είναι η αυξητική χειλιών. Στις μεγαλύτερες ηλικίες θέλουν να διορθώσουν ατέλειες που προκαλούνται με την πάροδο του χρόνου και για αυτό κάνουν κοιλιοπλαστική, ανόρθωση στήθους, λίφτινγκ προσώπου κλπ.

– Ποιες επεμβάσεις ζητάνε πιο πολύ οι άντρες;

Σε μικρότερη ηλικία ζητούν ωτοπλαστική και ρινοπλαστική, καθώς και λιποαναρρόφηση για το στήθος ώστε να αντιμετωπισθεί η λεγόμενη γυναικομαστία και σε μεγαλύτερες ηλικίες λιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική, λίφτινγκ.

ΔΕΙΤΕ φωτογραφίες από μερικές πλαστικές επεμβάσεις του “μάγου” Πέτρου Σαράκη, το πριν και το μετά:

Στήθος πριν και μετά 

 

Bλέφαρα πριν και μετά

 
 

Λιποαναρρόφηση πριν και μετά

Διαβάστε περισσότερα για τον Πέτρο Σαράκη εδώ