Ο Τσίπρας φροντίζει… τα παιδιά του πριν φύγει από την εξουσία – Διπλός μισθός για την Όλγα Χαρίτου! (φωτο)

Κανένα από τα «παιδιά» του δεν θα αφήσει ατακτοποίητο πριν φύγει από την εξουσία, σε λίγες εβδομάδες, ο Αλέξης Τσίπρας. Μια από τις σκανδαλώδεις διευθετήσεις που έρχεται σήμερα στο φως της δημοσιότητας, λίγο πριν σφυρίξει η λήξη για το ΣΥΡΙΖΑ, είναι αυτή του διορισμού της Όλγας Χαρίτου, συζύγου του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Β’ Αθήνας Χριστόφορου Παπαδόπουλου, ως μέλος στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος.

Εκτός από την θέση στο Συμβούλιο Νομισματικής Πολιτικής της ΤτΕ, η κ. Χαρίτου έχει και την ιδιότητα του μέλους του Υπερταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

Δηλαδή, αν τα υπολογίζουμε σωστά, αυτό σημαίνει δύο μισθοί.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Κατ’ αρχάς, ποια είναι η Όλγα Χαρίτου

Πρόκειται για ένα από τα μέλη της «παρέας της Αίγινας», της παρέας του πρωθυπουργού στο όμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, κύριος κορμός της οποίας είναι ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης. Στην παρέα ανήκουν και η κ. Χαρίτου με τον σύζυγό της, Χριστόφορο Παπαδόπουλου, «σύμμαχο» του Ευκλείδη Τσακαλώτου στους 53+.

Χριστόφορος Παπαδόπουλος και Όλγα Χαρίτου

Η κ. Χαρίτου απασχόλησε την δημοσιότητα και πριν από έναν χρόνο, όταν ο τότε βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς είχε καταγγείλει τις υπέρογκες αμοιβές που λαμβάνουν τα μέλη του Υπερταμείου και είχε δώσει στην δημοσιότητα τα σχετικά ποσά. Σύμφωνα με τα στοιχεία που είχε παρουσιάσει ο κ. Αμυράς, η κ. Χαρίτου λάμβανε ως αποζημίωση 1.000 ευρώ για κάθε συνεδρίαση του ΔΣ του Υπερταμείου.

Η ιστορία του μαθηματικού Όλγας Χαρίτου ξεκινά από τς σελίδες του περιοδικού «Μπλόκο», που είχε κυκλοφορήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ τον Μάρτιο του 2010. Ανάμεσα στους αρθρογράφους ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος και ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφερόταν σε δημοσιεύματα της εποχής εκείνης, πριν από εννέα χρόνια.

Στην συνέχεια και αφού πέρασαν τα χρόνια και ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε στην εξουσία, η κ. Χαρίτου μεταπήδησε στο Μαξίμου, ως άμισθος σύμβουλος, προσέφερε, δηλαδή, δωρεάν τις υπηρεσίες της στην κυβέρνηση.

Σε πολύ σύντομο διάστημα εκτιμήθηκε δεόντως η κατάρτιση και η προσφορά της κ. Χαρίτου, και από άμισθη στο Μαξίμου βρέθηκε στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων να λαμβάνει 1.000 ευρώ για κάθε εμφάνισή της στο ΔΣ.

Και τώρα, ένα βήμα ακόμη για την καριέρα της Όλγας Χαρίτου. Διορίζεται μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος. Και μάλιστα με εξαετή θητεία. Καθόλου άσχημα…

Η απόφαση διορισμού της κ. Χαρίτου

«Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Έχοντας υπόψη:

1. Τις διατάξεις του άρθρου 35Α του καταστατικού της τράπεζας της Ελλάδος, που κυρώθηκε με το ν. 3424/1927 (Α’ 298), όπως ισχύει.

2. Την 3977/5-4-2019 γνώμη του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.

3. Την 35294 ΕΞ 2019/08-04-2019 εισήγηση του Υπουργού Οικονομικών, με πρόταση του Υπουργικού συμβουλίου, αποφασίζουμε:

Διορίζουμε την ’Ολγα Χαρίτου του Παναγιώτη, με Α.Δ.Τ. Χ 1*****, μαθηματικό, ως μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος με εξαετή θητεία.

Στον Υπουργό Οικονομικών αναθέτουμε τη δημοσίευση και εκτέλεση του παρόντος διατάγματος.

Αθήνα, 16 Απριλίου 2019
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Πρωθυπουργός

ΑΛΕΞΙΟΣ Π. ΤΣΙΠΡΑΣ

Τα Μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου»

mononews.gr