Ο βαθύτερα πληττόμενος κλάδος είναι αυτός του Πολιτισμού σύμφωνα με τους εργαζομένους.

Υπουργείο Εργασίας / Κινητοποίηση των εργαζομένων του Πολιτισμού και του Σ.Ε.Η - Ποια είναι τα αιτήματά τους

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Εργασίας πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό.

«Αν και θεωρητικά δεν υπάρχει πλέον lockdown, ο κλάδος του Πολιτισμού εξακολουθεί να είναι ο βαρύτερα πληττόμενος» τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος. «Με τις απαγορεύσεις στην πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και στην εστίαση, αλλά και με την άνοδο των κρουσμάτων που προκαλεί αβεβαιότητα, η αγορά εργασίας έχει συρρικνωθεί, ενώ παρατηρούμε συχνά καταστρατήγηση και αυτών των ελάχιστων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει» σημειώνει.

Οι εργαζόμενοι στον Πολιτισμό διεκδικούν:

  • Διόρθωση λαθών που οδήγησαν στον αποκλεισμό συναδέλφων για την αποζημίωση ειδικού σκοπού μηνών Ιουνίου- Ιουλίου και το εποχικό επίδομα.
  • Επέκταση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τους μήνες Αύγουστο-Σεπτέμβρη, όπου ο κλάδος μας υπολειτουργούσε, με συνεχή τοπικά lockdown και απαγορεύσεις πολιτιστικών εκδηλώσεων ακόμη και σε περιοχές που δεν υπήρχε έξαρση της πανδημίας.
  • Άμεση επίλυση και του θέματος των εγγεγραμμένων στο Μητρώο μετά τις 10 Ιανουαρίου   2021 και ένταξή τους με πλήρη δικαιώματα στα μέτρα στήριξης.
  • Ζητήματα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας με αφορμή τα πρόσφατα εργατικά ατυχήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας των γυρισμάτων της ταινίας «Αναλώσιμοι» στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: avgi.gr