«Πάγωσαν» στο ΚΙΝΑΛ με την απόφαση της Φώφης!

Απορίες και ερωτήματα για τους χειρισμούς της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, που επέλεξε τη ρήξη την παραμονή του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών δείχνοντας την έξοδο στον Ευάγγελο Βενιζέλο
«Πάγωσε» το Κίνημα Αλλαγής από την ξαφνική απόφαση της προέδρου του κόμματος να προχωρήσει σε ρήξη με τον προκάτοχό της, Ευάγγελο Βενιζέλο και μάλιστα μία μέρα πριν από τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών και ενώ μετρά αντίστροφα ο χρόνος για τις εθνικές εκλογές.

Τα ερωτήματα είναι πολλά με τους περισσότερους να θεωρούν ότι το πρώτο θύμα θα είναι ο Απόστολος Κατσιφάρας που δίνει μάχη για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Από εκεί και πέρα δεν κρύβουν τους φόβους τους για τις επιπτώσεις στα ποσοστά του Κινήματος στην αναμέτρηση της 7ης Ιουλίου.

Το κύριο θέμα που θέτουν όσοι διαφωνούν είναι ο χρόνος σε σχέση με την ηθική διάσταση. Αν η πρόεδρος δεν ήθελε τον Βενιζέλο στο Επικρατείας έπρεπε πριν από έναν μήνα να τον ενημερώσει και να του ζητήσει να αναθεωρήσει ο ίδιος την απόφασή του για τη Θεσσαλονίκη, λένε χαρακτηριστικά. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον διωκόμενα πρόσωπα από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς βρέθηκε στο στόχαστρο με την υπόθεση της Novartis και όχι μόνο.

Επίσης, ασκούν κριτική στην Φώφη Γεννηματά γιατί δεν ενημέρωσε κανένα από τα καθοδηγητικά όργανα τα οποία έχει προγραμματιστεί να συνεδριάσουν την ερχόμενη Τρίτη και την ερχόμενη Τετάρτη.

Απαντώντας στην ενημέρωση της Χαριλάου Τρικούπη εξηγούν ότι είναι λάθος να ισχυρίζεται πως είχε την ίδια αντιμετώπιση με τον Γιώργο Παπανδρέου ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Εξηγούν ότι για να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου στην Αχαΐα μετακινήθηκε ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου στον Νότιο Τομέα της παλαιάς Β’ Αθηνών. Συν του γεγονότος πως ως πρώην πρωθυπουργός δε θέλει σταυρό, οπότε το να πηγαίνει σε μία περιφέρεια που βγάζει βουλευτή είναι σα διορισμός.

Η κυρία Γεννηματά επιλέγοντας τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή για να δείξει ουσιαστικά την έξοδο στο ιστορικό στέλεχος του κόμματος φέρνει το ΚΙΝΑΛ σε πολιτική δίνη και ενώ την τελευταία εβδομάδα βρισκόταν στην όχθη των κερδισμένων από τις ευρωεκλογές, καταγράφοντας άνοδο στα εκλογικά του ποσοστά και καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Είναι χαρακτηριστικό πως οι αποχωρήσεις συνεχίζονται. Πριν από λίγο ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει ο Δημήτρης Λιντζέρης, προστιθέμενος στον Μάνο Επιτροπάκη, τον Γιώργο Ντόλιο κα.