Επίθεση Παναθηναϊκού σε Ολυμπιακό! «Κατ’ επάγγελμα χάρτινος νικητής»

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Ολυμπιακού για την νίκη του στα χαρτιά στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, αλλά και κατά της επιτροπής που «ερμήνευσε τον κανονισμό κατά το δοκούν».

Την έντονη αντίδραση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προκάλεσε η απόφαση της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ να ανατρέψει την πρωτόδικη απόφαση της Σούπερ Λιγκ για συνέχιση του ντέρμπι και να το κατακυρώσει υπέρ του Ολυμπιακού αφαιρώντας παράλληλα 5 βαθμούς συνολικά από το τριφύλλι.

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της η πράσινη ΠΑΕ υπενθυμίζει την απόφασή της να μην καταθέσει ένσταση για τον αγώνα με τη Λαμία στο Κύπελλο ξεκαθαρίζοντας πως η λογική του συλλόγου διαφέρει από αυτή του Ολυμπιακού, ενώ παράλληλα καλεί τον κόσμο του τριφυλλιού να μην δώσει ξανά δικαιώματα για να τιμωρηθεί ο Παναθηναϊκός αφού βρίσκεται στο στόχαστρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Για πολλοστή φορά μια δικαστική απόφαση πλήττει τον Παναθηναϊκό και τη διεθνή ποδοσφαιρική πρακτική ότι οι αγώνες κρίνονται στα γήπεδα. Για πολλοστή φορά ο κατ’ επάγγελμα χάρτινος νικητής κέρδισε στο πεδίο που γνωρίζει καλύτερα από όλους, βρίσκοντας ευήκοα ώτα σε μια επιτροπή, η οποία αποφάσισε ερμηνεύοντας τον κανονισμό κατά το δοκούν.

Ο Παναθηναϊκός καταδίκασε από την πρώτη στιγμή τα φαινόμενα βίας και αποδέχθηκε πλήρως την ευθύνη που του αναλογεί. Μία μικρή μερίδα κόσμου στέρησε από την ομάδα τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο στην πεντάδα, δυσκόλεψε την προσπάθεια να επανέρθει ο σύλλογος στην κανονικότητα και εξαιτίας της οι υγειώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι δεν μπορούν να βρεθούν στο γήπεδο για να υποστηρίξουν τους ποδοσφαιριστές και το προπονητικό επιτελείο.

Όμως, οι κανονισμοί υπάρχουν όχι μόνο για να εφαρμόζονται στις περιπτώσεις που φέρει ευθύνη ο Παναθηναϊκός, αλλά και στις περιπτώσεις που κάποιος (εν προκειμένω ο διαιτητής του ντέρμπι) δεν εφαρμόζει τα αναγραφόμενα στον ΚΑΠ. Συγχαρητήρια σε όλους όσοι επιλέγουν να κρίνονται οι αγώνες στα δικαστήρια.

Ο Παναθηναϊκός απέδειξε, με την απόφαση να μην κινηθεί δικαστικά για την πανθομολογο;yμενη λανθασμένη εφαρμογή του ΚΑΠ στη ρεβάνς Κυπέλλου με τη Λαμία, ότι κινείται σε άλλη λογική.

Από εδώ και πέρα θα πρέπει και οι οπαδοί μας να καταλάβουν ότι ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στο στόχαστρο και οφείλουν να μην ξαναθέσουν σε κίνδυνο την ομάδα».

sdna.gr