Παππάς: Τίποτα μεμπτό στις διακοπές Τσίπρα!

Η ΝΔ κρύβει το βάρβαρο πρόγραμμά της πίσω από επικοινωνιακές στρακαστρούκες υποστήριξε ο Νίκος Παππάς.

«Αφανές και βάρβαρο» χαρακτήρισε το πρόγραμμα της ΝΔ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι «προσπαθεί να το κρύψει πίσω από στρακαστρούκες επικοινωνιακού τύπου».

Μιλώντας στον ρ/σ Real fm, ο κ. Παππάς χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «περήφανο κληρονόμο μίας πολιτικής παράδοσης, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με κάθε στιγμή ανωμαλίας σ’ αυτό τον τόπο […] την οποία έχει επιδιώξει και υπερηφάνως υπερασπίζεται ο ίδιος».

«Έχει ένα πρόγραμμα αφανές και βάρβαρο η ΝΔ και προσπαθεί αυτό να το κρύψει πίσω από στρακαστρούκες επικοινωνιακού τύπου. Ο λαός, όμως, καταλαβαίνει ότι όταν αναδεικνύονται ζητήματα που κρατάνε ένα 24ωρο, είναι απολύτως προφανές ότι αναδεικνύονται για να μη συζητήσουμε επί της ουσίας», είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, μιλώντας για την εκτροπή του πολιτικού διαλόγου από το διακύβευμα των ευρωεκλογών, που αφορά «τη θέση της Ελλάδας και τη θεσμική συγκρότηση της Ευρώπης». Όπως είπε, «θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρον να συζητήσουν ο Μητσοτάκης και ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό, για το 8ωρο, για το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να μειωθεί ο ΕΝΦΙΑ […]».

«Τίποτα μεμπτό στις διακοπές Τσίπρα»
Σχολιάζοντας τις επικρίσεις για τις διακοπές του πρωθυπουργού με το σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου, είπε ότι «δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μεμπτό».

Όπως είπε, «ο Τσίπρας δεν ζει τη ζωή των μεγιστάνων, όπως οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, που έχουν γίνει ζάμπλουτοι», τονίζοντας ότι «οι περιουσίες οι οποίες συσσωρεύσανε, είναι απολύτως προφανές ότι δεν προκύπτουν από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μιλάμε για σπίτια ανά την υφήλιο, μιλάμε για εκτάσεις οι οποίες είναι αμέτρητες, μιλάμε για μετρητά τα οποία και αυτά είναι αμέτρητα, ας μου επιτραπεί».

«Το πώς ζει και το πώς πολιτεύεται ο καθένας είναι πολύ εύκολο να το δει κανείς», συνέχισε, αναφέροντας ότι «ο Τσίπρας μένει στην Κυψέλη σε διαμέρισμα […] και αυτές τις επιλογές ζωής έχει κάνει. Και όποιοι προσπαθούν να τον πλήξουν μέσω αυτής της οδού, απλώς νομίζω ότι θα διαπιστώσουν ότι δεν έχει καμία αποτελεσματικότητα η μέθοδός τους».

Όσον αφορά το «τάιμινγκ» των ολιγοήμερων διακοπών του πρωθυπουργού, ο κ. Παππάς είπε:

«Ήμασταν όλοι μας συγκλονισμένοι που έπρεπε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση που ήταν πολύ πιο πιεστική, πολύ πιο αγχωτική, πολύ πιο δύσκολη από όλες τις στιγμές της διαπραγμάτευσης. Δεν ξεκουράστηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί εκείνες τις μέρες; Δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς πάμε να συζητήσουμε».

Πρόσθεσε, δε, ότι η αντιπολίτευση επιχειρεί να στρέψει την πολιτική συζήτηση, ενόψει του νομοσχεδίου των 120 δόσεων και των νέων ανακοινώσεων του «κύματος φοροελαφρύνσεων που θα αφορούν εκατομμύρια πολίτες» και υπογράμμισε ότι «μία είναι η λύση: αν διαφωνούν με τα μέτρα των φοροελαφρύνσεων να τα καταψηφίσουν».

Για τη σημερινή κατάσταση των πυρόπληκτων στο Μάτι, ο κ. Παππάς είπε ότι «πρέπει με ταπεινότητα να ακούμε τους ανθρώπους που υπέστησαν ζημιά», είτε με την απώλεια των ανθρώπων τους είτε με την καταστροφή της περιουσίας τους. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η ανταπόκριση της Πολιτείας, με την άμεση καταβολή των πρώτων χρημάτων που έπρεπε να καταβληθούν, τον καθαρισμό της περιοχής και την έναρξη των εργασιών αποκατάστασης, ήταν η πιο γρήγορη από κάθε άλλη καταστροφή.

«Αυτά που καίνε» τον κόσμο, είπε ο Ν. Παππάς, είναι «τι θα συμβεί στην τσέπη του, στην πρόνοια, στην κοινωνική προστασία, στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στο κέντρο υγείας, στο νοσοκομείο», επαναλαμβάνοντας πως «όλα τα άλλα είναι επικοινωνιακές στρακαστρούκες, οι οποίες έχουν ένα και μοναδικό σκοπό: Να κρύψουν το αφανές και βάρβαρο πρόγραμμα της ΝΔ».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί σε ένα Νοστράδαμο της πολιτικής και της οικονομίας»
Μιλώντας για τις «αποκρουστικές ιδέες», όπως είπε, τις οποίες έχει εκφράσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την οικονομική και κοινωνική πολιτική, όπως «να δουλεύουμε μέχρι 40 ώρες την εβδομάδα, μέχρι 13 την ημέρα και υπερωρίες γιοκ, ότι οι απολύσεις δεν χρειάζεται να είναι αιτιολογημένες και να τις απελευθερώσουμε, τα ξεπερασμένα 8ωρα που εφαρμόζει ο Κουρτς και ο Όρμπαν, τα ξαδερφάκια του κυρίου Μητσοτάκη στην Ευρώπη», τόνισε ότι είναι «θεμελιακά βάρβαρες ιδέες οι οποίες κρύβονται κάτω από ένα επικοινωνιακό πέπλο το οποίο είναι αναποτελεσματικό».

Όπως είπε στο σημείο αυτό, «ο παλμός, ο ενθουσιασμός και η μαζικότητα, η ανταπόκριση του κόσμου στις εκδηλώσεις μας είναι κάτι το οποίο ξεπέρασε και τις δικές μας προσδοκίες».

Για τη μετατροπή, από την πλευρά της κυβέρνησης, της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης, ο υπουργός σχολίασε ότι αυτές οι τοποθετήσεις «εμπίπτουν στη σφαίρα των σπασμωδικών αντιδράσεων μιας αντιπολίτευσης η οποία έχει χάσει τη γη κάτω από τα πόδια της».

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει εξελιχθεί σε ένα Νοστράδαμο της πολιτικής και της οικονομίας», είπε, προσθέτοντας πως «μία του φταίει ο Παππάς, μία του φταίει ο Πολάκης, μία του φταίει η Δούρου», ενώ «το πρόβλημά του είναι ο Τσίπρας» και γι’ αυτό «θα του δώσουμε τη δυνατότητα να έρθει να αναπτύξει ξανά, για άλλη μία φορά ενώπιον του ελληνικού λαού, τα επιχειρήματά του, γιατί και για ποιο λόγο πρέπει να γυρίσουμε στις καταστροφικές πολιτικές οι οποίες βύθισαν την οικονομία και την κοινωνία».

«Θα γίνουν ακόμα γενναιότερα βήματα στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων»
Μιλώντας για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, ο κ. Παππάς είπε ότι είναι «η πιο δομική παρέμβαση ρύθμισης ιδιωτικών χρεών προς το ελληνικό Δημόσιο η οποία έχει γίνει στην πολιτική μας ιστορία», τονίζοντας ότι είναι σημαντική, αποτελεσματική και δίκαιη, καθώς δεν υπάρχουν οι ίδιοι συντελεστές αποπληρωμής για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλά εισοδήματα με αυτούς που έχουν μεγαλύτερα.

Όπως είπε, τα αποτελέσματα θα φανούν το αμέσως επόμενο διάστημα και θα είναι «ένα σημείο καμπής διότι παρά πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού μας θα επανακάμψει σε αυτό που λέμε οικονομική και κοινωνική κανονικότητα». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «θα γίνουν ακόμα γενναιότερα βήματα στην κατεύθυνση των φοροελαφρύνσεων».

Τέλος, για τις προκλήσεις Ερντογάν και όσα συμβαίνουν στην κυπριακή ΑΟΖ, ο υπουργός είπε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε φάση «συστηματικής απόκλισης» από τη Δύση και την εφαρμογή του Διεθνούς Δικαίου, το οποίο η Ελλάδα έχει και την αποτρεπτική δυνατότητα και το διπλωματικό εκτόπισμα να το εφαρμόσει, τονίζοντας ότι καλό είναι να το καταλάβει η γείτονα χώρα, προς όφελος της συνανάπτυξης και των λαών.