Παραιτήθηκε ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ιταλία: Η γυναίκα του πούλησε τα ρούχα της για να ζήσουν!

Εξαιτίας των κυρώσεων δεν μπορεί να πληρώνει ούτε τους μισθούς των υπαλλήλων της πρεσβείας ανέφερε ο Ησαία Ροντρίγκεζ – Αποκάλυψε ότι η γυναίκα του πούλησε τα ρούχα που της είχε αγοράσει ο πρώην σύζυγός της, για να επιβιώσουν
Ο 77χρονος Ησαία Ροντρίγκεζ δήλωσε προσκολλημένος στον τσαβισμό, αλλά υποστήριξε πως εξαιτίας των οικονομικών κυρώσεων, που επέβαλλαν οι ΗΠΑ στη χώρα του, δεν μπορεί να συνεχίσει το διπλωματικό του έργο

Με επιστολή προς τον Νικολάς Μαδούρο ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ιταλία ανακοίνωσε την παραίτησή του τονίζοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει το διπλωματικό του έργο εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών της κυβέρνησης. Στην επιστολή, που ο 77χρονος Ησαία Ροντρίγκεζ ανάρτησε και στο Twitter, επαναλαμβάνει «τον τεράστιο σεβασμό για τον αγώνα του Μαδούρο» αλλά επιμένει πως οι κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στη Βενεζουέλα αποτελούν εμπόδιο στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

Την περασμένη εβδομάδα σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη, ο Βενεζουέλανος διπλωμάτης δήλωσε πως εξαιτίας των κυρώσεων εναντίον του Καράκας αδυνατεί πλέον να πληρώνει τους μισθούς των υπαλλήλων της πρεσβείας και το ενοίκιο του γραφείου του στη Ρώμη, για το οποίο το χρέος έχει ήδη ανέλθει στα 9 εκατ. ευρώ.

Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει σημαντικές κυρώσεις σε βάρος ξένων χρηματοοικονομικών θεσμών, που προσφέρουν υποστήριξη στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σε μια προσπάθεια να τον αναγκάσουν να εγκαταλείψει την εξουσία ενώ παράλληλα, έχουν αναγνωρίσει ως μεταβατικό πρόεδρο της χώρας τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό. Επίσης, τον Απρίλιο η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε νέες κυρώσεις σε βάρος 34 πλοίων της δημόσιας πετρελαϊκής εταιρείες της Βενεζουέλας PDVSA, καθώς και σε βάρος δύο άλλων εταιρειών, που εδρεύουν στη Λιβερία και την Ελλάδα, με σκοπό να εντείνει τις πιέσεις στο καθεστώς του Νικολάς Μαδούρο.

Ο πρέσβης της Βενεζουέλας στην Ιταλία εξήγησε πως οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της χώρας του έχουν άμεσο αντίκτυπο στα οικονομικά της πρεσβείας και ο ίδιος δεν δύναται πλέον να αντιμετωπίζει τα έξοδα της διπλωματικής έδρας στην Ιταλία ενώ παραδέχθηκε πως θα ήθελε «να αφιερώσει τον εαυτό του στο ρόλο του παππού».

«Αποχωρώ χωρίς πικρία και χωρίς χρήματα», δήλωσε ο Ροντρίγκεζ και πρόσθεσε: «η σύζυγός μου μόλις πούλησε τα ρούχα που της είχε αγοράσει ο πρώην σύζυγός της ώστε να επιβιώσουμε από το εμπάργκο των ΗΠΑ. Εγώ προσπαθώ να πουλήσω το αυτοκίνητο που αγόρασα όταν ήρθα στην πρεσβεία και, όπως γνωρίζετε, δεν έχω τραπεζικό λογαριασμό επειδή οι γκρίνγκος μου έχουν επιβάλει κυρώσεις και οι ιταλικές τράπεζες μου έχουν κλείσει την πόρτα».

Ο Ροντρίγκεζ, που ανέλαβε καθήκοντα πρέσβη στη Ρώμη το 2011, στην επιστολή του αναφέρει πως είναι και θα είναι στο πλευρό του προέδρου Μαδούρο αλλά «επιθυμούσε να είναι ένας πιστός σύντροφος και όχι ένας φοβισμένος ερασιτέχνης κόλακας». «Είμαι προσκολλημένος στον τσαβισμό με απόλυτη πίστη αλλά έχω καταλάβει πως δεν μπορώ να μετατρέψω το νερό σε κρασί ή να αναστήσω τους νεκρούς», γράφει ο πρέσβης.