Πρεμιέρα για το λιανεμπόριο με εκπτώσεις έως και 70%

Τηρούν τα μέτρα οι καταναλωτές

Τα μικρά και μεσαία καταστήματα είναι αυτά που ανέβασαν πρώτα ρολά με τη μέθοδο των ραντεβού, είτε για παραλαβή από το κατάστημα είτε για επιτόπια έρευνα αγοράς.

Όλα τα μαγαζιά άνοιξαν με εκπτώσεις και οι καταναλωτές δείχνουν ιδιαίτερη προτίμηση στα καταστήματα με ρούχα και παππούτσια ενώ αρκετοί προτίμησαν να κάνουν βόλτες, κοιτώντας βιτρίνες και τσεκάροντας τιμές και προϊόντα.

Ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σαββίδης Μάκης μίλησε στο protothema.gr«Ξεκινάμε σήμερα ύστερα από πολλούς μήνες απραξίας. Η πίεση που έχει δεχτεί το λιανεμπόριο είναι πολύ μεγάλη. Το αδιάθετο εμπόρευμα είναι αρκετό σε όλες τις επιχειρήσεις και για αυτό θεωρούμε ότι οι προσφορές που θα δούμε θα είναι ισάξιες των εκπτωτικών περιόδων. Θα δούμε οι εκπτώσεις να αγγίζουν το 70%».

Οι καταναλωτές για να προβούν σε αγορές από καταστήματα λιανεμπορίου, οφείλουν να στείλουν SMS με το ονοματεπώνυμό τους μόνο στο 13032 προκειμένου να μπορέσουν να μεταβούν οπουδήποτε απαιτείται εντός νομού.

Το SMS θα έχει διάρκεια τριών ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνο μία φορά ημερησίως. Παράλληλα με το 13032 ισχύουν και το click away και το click in shop, κάτι που σημαίνει πως οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν μαζί τους αποδεικτικό του ραντεβού τους όπως για παράδειγμα SMS ή e-mail online παραγγελίας ή πληρωμής.

Οι αγορές, εάν δεν έχουν εξοφληθεί ηλεκτρονικά, θα πρέπει να γίνονται μόνο με κάρτα. Η παραλαβή του προϊόντος μπορεί να γίνει και εκτός του καταστήματος.