Σητεία. Ατιμώρητος ο 54χρονος πατέρας που σκότωσε το 5,5 μηνών παιδί του πετώντας του το κινητό. Κρίθηκε ένοχος από αμέλεια και αφέθηκε ελεύθερος…

Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια κρίθηκε ο 54χρονος από τη Σητεία, ο οποίος κατηγορούνταν για τον θάνατο του 5,5 μηνών βρέφους. Ωστόσο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον έκρινε ατιμώρητο κατά πλειοψηφία και έτσι ο 54χρονος αφέθηκε ελεύθερος να επιστρέψει στο σπίτι του. Μειοψήφησαν τρεις δικαστές ανάμεσά τους και η πρόεδρος. Το περιστατικό έγινε τον Ιανουάριο του 2017.

Ο πατέρας είχε επιστρέψει μεθυσμένος στο σπίτι. Κατά τον διαπληκτισμό του με τη σύζυγό του που κρατούσε το μωρό αγκαλιά, πέταξε το κινητό προς το μέρος της. Το κινητό έπεσε πάνω στο μωρό με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. «Το μωρό μοιάζει να έχει πέσει από τον 8ο όροφο πολυκατοικίας» έλεγαν οι γιατροί. Σύμφωνα με τους ιατροδικαστές ο θάνατος του άτυχου βρέφους προκλήθηκε από σοβαρότατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου ΠΕΠΑΓΝΗ κ. Γιάννης Φανουργιάκης είχε δηλώσει για την κατάσταση που βρισκόταν το μωρό όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο: «Διεκομίσθη στο νοσοκομείο τις πρώτες πρωινές ώρες σε πολύ βαριά κατάσταση. Τα τραύματα του ήταν πολύ βαριά.

Είχε εσωτερική αιμορραγία και τραύματα στο κεφάλι και στον αυχένα. Κλήθηκε η ομάδα των ιατρών να το διαχειριστεί και οδηγήθηκε στο χειρουργείο. Μετά από πολύωρη προσπάθεια των γιατρών να αντιμετωπίσουν τα τραύματα του, το μωράκι κατέληξε στις 6.30 το πρωί.» Στη δίκη δεν υπήρχε πολιτική αγωγή, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα σε όλη τη διάρκεια της δίκης ο 54χρονος πατέρας ήταν αγκαλιασμένος με τη σύντροφό του και ξέσπαγαν σε κλάματα. Στην διάρκεια της απολογίας υποστήριξε ότι ήταν η «κακιά στιγμή»….