Σοφία Ζαχαράκη: Από εκπρόσωπος Τύπου, υφυπουργός Παιδείας

Σοφία Ζαχαράκη: Η «προαγωγή» της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

Σοφία Ζαχαράκη: Η «προαγωγή» της εκπροσώπου τύπου της Νέας Δημοκρατίας Σοφίας Ζαχαράκη, ακουγόταν έντονα από την πρώτη στιγμή που άρχισαν να κυκλοφορούν πληροφορίες και ονόματα για την νέα κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εδώ και λίγη ώρα επιβεβαιώθηκε και επισήμως και η πρώην πλέον εκπρόσωπος τύπου θα μετακινηθεί στο υπουργείο Παιδείας μαζί με τη Νίκη Κεραμέως, και με ευθύνη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

Η προαγωγή έρχεται να επιβραβεύσει την σκληρή δουλειά που έκανε η κ. Ζαχαράκη στο επικοινωνικό επιτελείο του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά φυσικά δεν είναι μόνο αυτό. Γιατί η Σοφία Ζαχαράκη έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση, αφού οι μεταπτυχιακές σπουδές της, μετά την αποφοίτησή της από την Φιλοσοφική, είναι στην Συγκριτική Παιδαγωγική και Διοίκηση Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Οργανισμών.

Η Σοφία Ζαχαράκη έχει κάνει εξειδίκευση σε θέματα διδασκαλίας Αγγλικών στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Το 2015 εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP (International Visitor Leadership Program) ως υπότροφος του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ με θέμα «Ο ρόλος των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα στην ανασυγκρότηση Οικονομιών».
Έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός σε ιδιωτικά και δημόσια σχολεία. Εργάστηκε για το Υπουργείο Παιδείας στο τμήμα Ευρωπαϊκής Ένωσης και στη Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς. Διετέλεσε σύμβουλος του Υπουργού σε θέματα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σχέσεων στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Τον Μάρτιο του 2019 ορίστηκε Εκπρόσωπος Τύπου. Μιλάει Αγγλικά, Ισπανικά και Γαλλικά.