Στις 10 Ιουνίου ο Τσίπρας θα ζητήσει πρόωρες εκλογές

Ο Πάνος Σκουρλέτης αποκάλυψε ότι την άλλη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας – «Δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια» του πρωθυπουργού, ανέφερε
Στις 10 Ιουνίου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, προκειμένου να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών.

Ο γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης επιβεβαίωσε ότι το αίτημα του πρωθυπουργού θα υποβληθεί την επόμενη Δευτέρα. Μιλώντας στο Open, διευκρίνισε ότι δεν έχει αλλάξει κάτι στα σχέδια του Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο των εκλογών. «Αυτά τα σενάρια διακινήθηκαν από τη Νέα Δημοκρατία», πρόσθεσε, ενώ στην αρχή επικαλέστηκε άγνοια.

Ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε οξύμωρη τη θέση της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, ενώ αναφερόμενος Ευάγγελο Βενιζέλο, είπε ότι «ήταν μεγάλο εμπόδιο με αυτά που εξέφραζε» και πρόσθεσε: «Το ΚΙΝΑΛ τα τελευταία χρόνια κινήθηκε μονομέτωπα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Και ενώ θα έπρεπε, μετά την καθοδική του πορεία, να αναστοχαστεί, δεν αιτιολόγησε μία διακριτότητα απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ποιο είναι το οξύμωρο; Ότι η Φώφη Γεννηματά σήμερα, επανέλαβε τα περί στρατηγικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντικατέστησε αυτόν που υιοθέτησε αυτή την στρατηγική».