Συναγερμός στο Λονδίνο: Αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της Ουκρανής πρέσβεως

Οι αστυνομικοί «γάζωσαν» το αυτοκίνητο, ακινητοποίησαν τον οδηγό και προχώρησαν στη σύλληψή του

Μεγάλη κινητοποίηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην περιοχή του Holland Park στο Δυτικό Λονδίνο έλαβε χώρα το πρωί γύρω στις 10 (τοπική ώρα), μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ αποκλείστηκε περιμετρικά η περιοχή. Οι κάτοικοι δόθηκε εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα, ενώ απομακρύνθηκαν οι πεζοί και τα αυτοκίνητα.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας και συγκεκριμένα εναντίον αυτοκινήτου που έπεσε πάνω σε ουκρανικό όχημα.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής πρεσβείας, ένα αυτοκίνητο εμβόλισε σκόπιμα το όχημα της πρέσβεως, κοντά στο κτίριο της ουκρανικής πρεσβείας. Αμέσως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν εναντίον του οχήματος και αφού ακινητοποίησαν τον οδηγό, προχώρησαν στη σύλληψή του.

Η πρέσβης Ναταλία Γκαλιμπαρένκο δεν βρισκόταν ούτε στο όχημα, ούτε εντός του κτιρίου της πρεσβείας τη στιγμή που συνέβη το περιστατικό, ενώ κανένα μέλος της ουκρανικής διπλωματικής αποστολής ή αστυνομικός, δεν υπέστησαν τραυματισμό.

Η Scotland Yard επιβεβαίωσε ότι οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ εναντίον οχήματος, αλλά δεν διευκρίνισε τους λόγους. Διευκρινίστηκε, ωστόσο, ότι η υπόθεση δεν χαρακτηρίζεται τρομοκρατική ενέργεια.

Μια γυναίκα που βρισκόταν σε κατάστημα κοντά στην ουκρανική πρεσβεία, δήλωσε στα βρετανικά ΜΜΕ ότι άκουσε πυροβολισμούς, ενώ η αστυνομία έσπευσε στο σημείο πάρα πολύ γρήγορα.

Προηγούμενη ενημέρωση:

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά η περιοχή του Δυτικού Λονδίνου
Μεγάλη κινητοποίηση της Μητροπολιτικής Αστυνομίας στην περιοχή του Holland Park στο Δυτικό Λονδίνο έλαβε χώρα λίγο πριν τις τρεις το μεσημέρι (τοπική ώρα), μετά από αναφορές για πυροβολισμούς.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ έχει αποκλειστεί περιμετρικά η περιοχή. Οι κάτοικοι έχει δοθεί εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους και μακριά από τα παράθυρα, ενώ έχουν απομακρυνθεί οι πεζοί και τα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πυροβολισμοί έπεσαν κοντά στην πρεσβεία της Ουκρανίας, από άτομα που βρίσκονταν μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Αμέσως οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά προς το αυτοκίνητο.