TAZEI ξανά… τυράκια ο Τσίπρας τρεις μέρες πριν τις εκλογές! Δεν μασάει πλέον ο κοσμάκης λαοπρόβλητε!

«Έχουμε καλύψει τις απώλειες των συνταξιούχων. Είναι απολύτως ψευδές ότι συρρικνώθηκαν οι συντάξεις την περίοδο 2015-2019» είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας απόψε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

O Αλέξης Τσίπρας επιδόθηκε σε ένα νέο μπαράζ υποσχέσεων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το 2020 σχεδιάζει να προχωρήσει σε ανασχεδιασμό της εθνικής σύνταξης. Υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση και η πιθανότητα να δοθεί τον επόμενο χρόνο αύξηση 50 ευρώ στην εθνική σύνταξη, η οποία θα αφορά όλους τους συνταξιούχους είπε χαρακτηριστικά και σε άλλο σημείο των δηλώσεων του σημείωσε επίσης ότι θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης της κατώτατης σύνταξης κατά 10%… που θα ανακουφίσει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές δυνάμεις.

Ο Αλέξης Τσίπρας αφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει η κυβέρνηση του και την επαναφορά του ΕΚΑΣ … ισχυριζόμενος ότι δεν φταίει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την περικοπή του καθώς ήταν στο τραπέζι της 5ης αξιολόγησης.

Συνεχίζοντας την πλειοδοσία των υποσχέσεων και με αφορμή την εξαγγελία της ΝΔ για μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ήδη έχει ψηφιστεί η μείωση κατά 10% και είπαμε ότι άλλο ένα 20% μείωση θα γίνει το 2020. Στα χαμηλά εισοδήματα η μείωση θα φτάσει το 50% είπε επίσης ο πρωθυπουργός.

«Θα έχουμε παράλληλα ελαφρύνσεις και μειώσεις στη φορολογία» συνέχισε ο πρωθυπουργόςκαι πρόσθυεσε ότι αυτό το σχέδιο πρέπει να υπερψηφιστεί στις ευρωεκλογές. Οπρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση του λειτουργεί με σχέδιο για την πορεία της χώρας σε αντίθεση με τις νεοφιλελεύθερες ευρωπαϊκές δυνάμεις που επιμένουν στην πολιτική της λιτότητας.

«Ζητώ την ψήφο για να έχω την πολιτική νομιμοποίηση να πω όχι στον Βέμπερ για πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» είπε μεταξύ αλλων ο πρωθυπουργός.

Σε ερώτηση για τα κρούσματα ανομίας ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ακούω ότι χαϊδεύουμε τους αντιεξουσιαστές: «Να μην γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης οι πράξεις βίας. Προφανώς υπάρχει πολιτική βούληση για να παταχθούν αυτά τα φαινόμενα» υποστήριξε.

Σε ερώτηση για την υπόθεση Κουφοντίνα είπε ότι είναι αποκλειστικά θέμα της δικαιοσύνης και κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι μη έχοντας να πει κάτι ουσιαστικό στα ζητήματα της οικονομίας θέλει να στρέψει την ατζέντα σε ζητήματα που προφανώς απασχολούν τους πολίτες, όπως τα ζητήματα της ασφάλειας.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι δεν κατέχουν την απόλυτη ευαισθησία στα ζητήματα αυτά στη Ν.Δ, λέγοντας πως “η ασφάλεια των πολιτών είναι ένα λαϊκό αίτημα και δεν το υπηρετούν μονάχα αυτοί που είναι συντηρητικοί, γιατί κι εμείς που είμαστε προοδευτικοί θέλουμε την ασφάλεια των πολιτών”.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ακόμα σχετικά με τις δημοκοπήσεις ότι «τέσσερις φορές έχουν πέσει έξω… Κυριακή κοντή γιορτή. Καλό είναι κάποιοι να μην προδικάζουν την ετυμηγορία του Ελληνικού λαού…

«Αν την επόμενη ημέρα έχουμε συσχετισμό υπερ της ΝΔ το σχεδιο μας και τα μέτρα δεν θα έχει λαϊκή νομιμοποίηση» πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και σημείωσε ότι είναι τόσο μικρό το χρονικό διάστημα μέχρι τις εθνικές εκλογές που δεν έχουν νόημα οι συζητήσεις για πιθανές πολιτικές εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές.