Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2019: Αυτά είναι τα έξι… “κολλητάρια” του Κυριάκου Μητσοτάκη (pics)

Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2019: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ορκίστηκε στη 1 το μεσημέρι πρωθυπουργός της χώρας.

Τελικά αποτελέσματα εκλογών 2019: Οι έξι στενοί συνεργάτες: Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού αναλαμβάνει ο Γρηγόρης Δημητριάδης. Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει υπουργός Επικρατείας, ο Ακης Σκέρτσος αναλαμβάνει υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, ο Στέλιος Πέτσας θα είναι κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Δημήτρης Μητρόπουλος θα είναι σύμβουλος Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων. O Κωνσταντίνος Ζούλας θα είναι διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Γρηγόρης Δημητριάδης, διευθυντής γραφείου πρωθυπουργού

Ο 39χρονος Γρηγόρης Δημητριάδης είναι δικηγόρος με σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία και ανιψιός του νέου πρωθυπουργού, αφού είναι γιος της Κατερίνας Μητσοτάκη και του δικηγόρου Σπύρου Δημητριάδη. Ηταν το αγαπημένο εγγόνι του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, και είναι εδώ και χρόνια ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών. Θα αναλάβει Διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού. Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στο στενό κυβερνητικό επιτελείο και θα οριστεί υπουργός Επικρατείας.

Άκης Σκέρτσος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ

Ο Άκης Σκέρτσος θα είναι υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου. Ο Άκης Σκέρτσος, άλλοτε στενός συνεργάτης του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, διευθυντής του γραφείου υπηρεσιακού πρωθυπουργού Τάκη Πικραμμένου, αλλά και του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών, παραιτήθηκε από γενικός διευθυντής του ΣΕΒ πρόσφατα για να αναλάβει την ευθύνη στο πρωθυπουργικό γραφείο για το κυβερνητικό έργο.

Δημήτρης Μητρόπουλος, σύμβουλος Στρατηγικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων

Τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μητρόπουλο, ως σύμβουλο, θα έχει στο πλευρό του στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο γνωστός δημοσιογράφος, πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Τα Νέα» αναλαμβάνει σύμβουλος στρατηγικής και ευρωπαΐκών θεμάτων του πρωθυπουργού. Ο Δημήτρης Μητρόπουλος και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχαν στενή συνεργασία τα δύο τελευταία χρόνια, δουλεύοντας κυρίως από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από το Λονδίνο, με αντικείμενο διεθνή αλλά και εσωτερικά θέματα. Ο πρωθυπουργός με το δημοσιογράφο συνδέονται με φιλία εδώ και πολλά χρόνια.

Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής γραφείου Τύπου

Διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού θα είναι ο Κωνσταντίνος Ζούλας. Ήταν δημοσιογράφος της ΕΡΤ και του Δημοτικού Ραδιοφώνου Αθηνών, ενώ εργαζόταν στην εφημερίδα Καθημερινή.

Στέλιος Πέτσας, κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ο μέχρι σήμερα ο διευθυντής του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη Στέλιος Πέτσας αναλαμβάνει το επικοινωνιακό μέρος της κυβερνητικής πολιτικής από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου.
Ο Στέλιος Πέτσας είναι στέλεχος του Υπουργείου Οικονομικών στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και έχει σημαντική εμπειρία σε θέσεις ευθύνης στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Επικρατείας

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιώργος Γεραπετρίτης θα βρεθεί στο στενό κυβερνητικό επιτελείο και θα οριστεί υπουργός Επικρατείας. Γεννήθηκε το 1967 και είναι Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νομικής Αθηνών.Έχει πτυχίο από το Τμήμα Νομικής, ΕΚΠΑ, LL.M. Δημοσίου Δικαίου από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και Διδακτορικό Δίπλωμα Δικαίου από Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, είναι πολυγραφότατος, ενδιαφέρεται και ασχολείται ενεργά με την Κάρπαθο από όπου κατάγεται.

iefimerida