«ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ»! Αντιδρά η ΝΔ για την άδεια Κουφοντίνα: Επί κυβερνήσεως Τσίπρα η δημοκρατία εκβιάζεται!

Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε η παρέμβαση της Ξένιας Δημητρίου στην υπόθεση της άδειας του Δημήτρη Κουφοντίνα από τις φυλακές.

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, λίγες ώρες μετά την κίνηση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου που προκάλεσε πολλά ερωτήματα. Η κ. Δημητρίου, το βράδυ της Παρασκευής, ζήτησε αναίρεση της απόφασης των δικαστών του Βόλου που είχαν αρνηθεί την άδεια στον Κουφοντίνα.

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Κανένα σοβαρό δημοκρατικό Κράτος δεν εκβιάζεται από τρομοκράτες ή θαυμαστές τους. Η Νέα Δημοκρατία θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και θα επαναφέρει τις φυλακές υψίστης ασφαλείας για αμετανόητους τρομοκράτες».

Μπακογιάννη: Πρωτοφανής κίνηση Δημητρίου για την άδεια Κουφοντίνα
Η Ντόρα Μπακογιάννη από την πλευρά της χαρακτήρισε πρωτοφανή την κίνηση της κ. Δημητρίου και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η Δημοκρατία εκβιάζεται και τρομοκρατείται.

«Αφού η κ. Δημητρίου είχε δώσει την αναίρεση σε αντιεισαγγελέα, που απεφάνθη ότι ορθώς δεν δόθηκε άδεια, πήρε το θέμα, κράτησε ανοιχτά έως τις 12 τα δικαστήρια Βόλου για να κάνει η ίδια την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης», δήλωσε η κ. Μπακογιάννη στον ΣΚΑΪ, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση της άδειας του Κουφοντίνα.

«Το συμπέρασμα είναι ότι επί κυβερνήσεως Τσίπρα η Δημοκρατία και εκβιάζεται και τρομοκρατείται», υπογράμμισε η κ. Μπακογιάννη και συμπλήρωσε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ότι αυτό γίνεται από όσους «καίνε, απειλούν, δημιουργούν κάθε ημέρα θέματα σε εκδηλώσεις και απειλούν ευθέως ότι θα κάψουν τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα αν δεν περάσει το δικό τους».

Γεωργιάδης: Η κυβέρνηση υποχώρησε στον εκβιασμό του Κουφοντίνα
Στο ίδιο πνεύμα ήταν και το σχόλιο του Αδωνι Γεωργιάδη, με ανάρτηση που έκανε στο Twitter, δημοσιεύοντας δύο φωτογραφίες του Θάνου Αξαρλιάν.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι υποχώρησε στον εκβιασμό του αμετανόητου δολοφόνου και έσπευσε να παρέμβει η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. «Ντροπή», έγραψε ακόμη.

«Δείτε καλά αυτές τις φωτό! Στον εκβιασμό αυτού του αμετανόητου δολοφόνου, δια της απεργίας πείνας και τους βανδαλισμούς των γνωστών/αγνώστων του Ρουβίκωνα και των υπολοίπων, υποχώρησε η Κυβέρνηση Τσίπρα και έσπευσε να παρέμβει η κα Εισαγγελεύς του Α.Π. Ντροπή», ήταν η ανάρτηση του αντιπροέδρου της ΝΔ για την υπόθεση Κουφοντίνα. Μαζί δημοσίευσε δύο φωτογραφίες του Θάνου Αξαρλιάν, που είχε πέσει νεκρός από δολοφονική ρουκέτα της 17 Νοέμβρη, στις 14 Ιουλίου 1992.

Η κ. Δημητρίου, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστηρίζει ότι το δικαστικό συμβούλιο Βόλου ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα για περίπτωση Κουφοντίνα. Και σημειώνει ότι εφόσον δέχτηκε το δικαστικό συμβούλιο, ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για χορήγηση άδειας, κακώς εισήλθε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.