Θεσσαλονίκη: Οι Πακιστανοί απείλησαν ότι θα μας χτυπήσουν, λέει ο αδερφός του κρεοπώλη που ξυλοκοπήθηκε!

Τι λέει στο protothema.gr ο αδερφός του κρεοπώλη που ξυλοκοπήθηκε άγρια από Πακιστανούς οι οποίοι πωλούσαν λαθραία τσιγάρα μπροστά από το μαγαζί του στην αγορά της πόλης
Αγανάκτηση επικρατεί στους εμπόρους του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης μετά και την άνανδρη επίθεση που δέχτηκε ένας κρεοπώλης από 20 Πακιστανούς επειδή κατήγγειλε στους αστυνομικούς την παρανομή δραστηριότητα τους.

Ο άτυχος κρεοπώλης χρειάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες αφού η επίθεση που δέχτηκε το βράδυ της Παρασκευής ήταν άγρια, με χτυπήματα στο κεφάλι όπου οι γιατροί του έκαναν ράμματα.

Σύμφωνα με τον αδερφό του θύματος, όλα ξεκίνησαν όταν το πρωί της Παρασκευής, οι Πακιστανοί έστησαν το στεκι τους έξω από το μαγαζί του κρεοπώλη. Όταν εκείνος είδε οτι ο κόσμος και οι πελάτες του είχαν ενοχληθεί, πήγε και τους ζήτησε να φύγουν.

Εκείνοι όχι μόνο δεν έφυγαν αλλά τον απείλησαν, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μεταξύ τους σπρωξίματα. Ο κρεοπώλης, αφού είδε πως δεν μπορεί να πείσει τους Πακιστανούς να φύγουν, ειδοποίησε την αστυνομία η οποία και έδιωξε τους παρνομούς πωλητές τσιγάρων.

Όταν όμως ο κρεοπώλης έκλεινε το μαγαζί το ίδιο βράδυ, περίπου 20 Πακιστανοί, όπως καταγγέλει, του επιτέθηκαν και τον χτύπησαν άγρια.

«Μας είπαν “θα δείτε τι θα σας κάνουμε”»

«Εδώ μπροστά στο μαγαζί, πουλούσαν τσιγάρα και πήγαμε με τον αδερφό μου και τους διώξαμε… Την ώρα που τους διώχναμε, εκείνοι αντιδρούσαν και έπεσαν κάτι σπρωξίματα μεταξύ μας και τελικά έφυγαν. Πριν φυγούν από το σημείο ο ένας μας κοίταξε και άρχισε τις απειλές, θα δειτε τι θα σας κάνω και τέτοια. Φωνάξαμε την αστυνομία, πήγαμε στο τμήμα και κάναμε τα διαδικαστικά με τους αστυνομικούς και δηλώσαμε το συμβάν. Το τμήμα βρίσκεται στην Ερμού και από την Ερμού μέχρι την Εγνατία, μαζεύτηκαν περίπου 25 Πακιστανοί και τον χτυπήσαν» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Γιάννης Μπουρούδης, αδερφός του θύματος.

Και συνεχίζει: «Αυτήν την στιγμή ο αδερφό μου είναι στο σπίτι του, και προσπαθεί να ηρεμήσει από το περιστατικό που του συνέβη, τα χτυπήματα των Πακιστανών ήταν τέτοια που χρειάστηκε η διακομιδή του στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες καθώς έκανε ράμματα στο κεφάλι».

Εγκληματικότητα και λαθρεμπόριο έχουν ξεφύγει στη Θεσσαλονίκη, λέει ο πρόεδρος των εμπόρων

Ο Χρήστος Νικολόπουλος πρόεδρος των επαγγελματιών του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης τόνισε πως η κατάσταση της εγκληματικότητας και του λαθρεμπορίου έχει κυριολεκτικά ξεφύγει ενώ για το περιστατικό με τον κρεοπώλη είπε: «Κάποιοι Πακιστανοί, χθες, βρισκόντουσαν έξω από το μαγαζί του ανθρώπου και πουλούσαν λαθραία τσιγάρα. Αφού τους έκανε δυο-τρεις φορες παρατήρηση για να φύγουν μπροστα από την είσοδο του μαγαζιού του που ενοχλούσαν και τους πελάτες του, αυτοί των απειλούσαν. Αναγκάστηκε ο άνθρωπος όπως θα έκανε ο καθένας μας να πάει στην αστυνομία και να τους πει να έρθουν να τους διώξουν. Όντως οι αστυνομικοί πήγαν και τους έδιωξαν. Όταν το παιδί πήγε να πάρει το μηχανάκι του να φυγει να πάει στο σπίτι του, συγκεντρώθηκαν 20 Πακιστανοί και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Εχει πάθει σοκ καθώς δεν είναι εύκολο να μπεις στην θέση του και να τον χτυπούν 20 άτομα. Οι αστυνομικοί κάνουν την δουλειά τους όμως υπάρχει κάποιο πρόβλημα καθώς ενώ συλλαμβάνουν τους εγκληματίες εκείνοι καταφέρνουν και ξανα βγαίνουν έξω. Οι συγκεκριμένοι έχουν σε σακούλες τσιγαρα τα οποία τα απλώνουν περιφερειακά στις εισόδους της αγοράς, ανενόχλητοι. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει».

Σημειώνεται πως μετά την επίθεση στον κρεοπώλη, η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις.