Θοδωρής Ιακωβίδης: «Από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ, ούτε θέλω να πάρω λεφτά»

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης ολοκλήρωσε το ταξίδι του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο κι επέστρεψε το βράδυ της Δευτέρας (2/8) στην Ελλάδα, γνωρίζοντας την αποθέωση στο “Ελ. Βενιζέλος”.

Ο 30χρονος αρσιβαρίστας, Θοδωρής Ιακωβίδης, ο οποίος συγκλόνισε με τις δηλώσεις του στο Τόκιο μετά το τέλος του αγώνα του, μίλησε στον ΣΚΑΙ κι άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αναθεωρήσει την απόφασή του να εγκαταλείψει την άρση βαρών.

«Δέχομαι “επίθεση αγάπης” που δε με περίμενα. Δέχομαι πολλή πίεση για την απόφαση (να σταματήσω). Είναι και λίγο ότι δε θέλω να σταματήσω, θα δούμε» σχολίασε ο Θοδωρής Ιακωβίδης. «Αντιμετωπίζω και πρόβλημα στον καρπό ενδεχομένως να χρειαστεί να χειρουργηθώ. Δεν έχω πάρει απόφαση», εξήγησε ο Έλληνας πρωταθλητής.

Ο 30χρονος αρσιβαρίστας απηύθυνε έκκληση «να μη θυμόμαστε τους αθλητές κάθε 4 χρόνια να είμαστε λίγο πιο κοντά τους. Παιδιά της διπλανής πόρτας είναι…», ενώ τόνισε ότι  «από την πολιτεία δεν έχω πάρει ούτε 1 ευρώ ούτε θέλω να πάρω λεφτά από την πολιτεία αλήθεια σας λέω… Αν δεν ήταν ο Παναθηναϊκός το σωματείο μου να με στηρίξει τον τελευταίο χρόνο… Είμαι 30 χρόνων και είναι η πρώτη φορά που είχα συμβόλαιο ως αθλητής. Η ομοσπονδία προσπαθεί να βρίσκει λύσεις».

Ο Θοδωρής Ιακωβίδης πρόσθεσε ότι «εργάζομαι κανονικά. Τελειώνω 4, φεύγω στο πόδι, πάω σπίτι τρώω, φεύγω γυμναστήριο και γυρνώ 9 το βραδύ 9.30 και την επομένη ξανά πίσω. Και αυτός είναι ο λόγος που δεν είμαι αποδοτικός». Ακόμα αποκάλυψε ότι στο γυμναστήριο στον Άγιο Κοσμά όπου κάνει προπόνηση όποτε βρέχει πλημμυρίζει.