Θρίλερ χωρίς τέλος στην Ευρωβουλή για την έδρα του Βαρουφάκη!Πώς διαμορφώνονται τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής

Το ΜέΡα25 δίνει μάχη ψήφο ψήφο προκειμένου να διατηρηθεί οριακά πάνω από το όριο του 3% και να κρατήσει τη μια έδρα – Τα σενάρια αν χάσει – Πώς διαμορφώνονται τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής
Σε θρίλερ με καραμπόλες μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΜέΡΑ25 για μία έδρα στην ευρωβουλή εξελίσσεται η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων για τις ευρωεκλογές 2019.

Το ΜέΡα25 του Γιάνη Βαρουφάκη φαίνεται πως δίνει μάχη ψήφο – ψήφο προκειμένου να διατηρηθεί οριακά πάνω από το όριο του 3% και να κρατήσει με τον τρόπο αυτό την μια έδρα στην ευρωβουλή. Σύμφωνα ωστόσο με στελέχη της ομάδας που υποδέχεται και ενσωματώνει τα αποτελέσματα το πιθανότερο σενάριο αναφέρει πως το ΜέΡΑ25 θα καταγράψει μια βασανιστική καθοδική πορεία η οποία λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης θα το φέρει οριακά κάτω από το όριο εισόδου στην ευρωβουλή.

Σε αυτή την περίπτωση η έδρα που θα χάσει το κόμμα του κ. Βαρουφάκη θα πάει στην Νέα Δημοκρατία η οποία θα αυξήσει τις έδρες τις σε 8.

Την ίδια ώρα εξυφαίνεται και παράλληλο σενάριο που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει μια έδρα στην κατανομή και να πέφτει στις 5. Σε αυτή την περίπτωση η έδρα που αυτή την στιγμή λαμβάνει ο Πέτρος Κόκκαλης θα πάει στην ΝΔ και τον Γιώργο Αμυρά. Όμως, με βάση την καθοδική πορεία του ΜέΡΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επανέλθει στους 6 ευρωβουλευτές «παίρνοντας» την έδρα από το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Να σημειωθεί ότι τα ξημερώματα της Τρίτης και με ενσωματωμένο το 89,62% των ψήφων η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 33,18% και 7 έδρες, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,8% και 6 έδρες, από 2 έδρες το ΚΙΝΑΛ με 7,69%, το ΚΚΕ με 5,41% και η Χ.Α με 4,85% και από 1 έδρα η Ελληνική Λύση με 4,13% και το ΜέΡΑ25 με 3,01%.

Επίσης με την ενσωμάτωση της καταμέτρησης των «σταυρών» να έχει φθάσει στο 47% τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:

Για την ΝΔ εκλέγονται κατά σειρά:

Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Ελίζα Βόζεμπεργκ

Μαρία Σπυράκη

Μανώλης Κεφαλογιάννης

Αννα Μισέλ Ασημακοπούλου

Γιώργος Κύρτσος

Από τον ΣΥΡΙΖΑ οι:

Δημήτρης Παπαδημούλης

Έλενα Κουντουρά

Κώστας Αρβανίτης

Στέλιος Κούλογλου

Αλέξης Γεωργούλης

Πέτρος Κόκκαλης

Από το ΚΙΝΑΛ:

Νίκος Ανδρουλάκης

Εύα Καϊλή

Από το ΚΚΕ:

Κώτσας Παπαδάκης

Λευέρης Νικολάου – Αλαβάνος

Από την Χρυσή Αυγή:

Γιάννης Λαγός

Αθανάσιος Κωνσταντίνου

Από την Ελληνική Λύση:

Κυριάκος Βελόπουλος

Από την ΜεΡΑ 25:

Σοφία Σακοράφα