Το… τερμάτισε η Φωτίου με τα γεμιστά! “Κυβερνάμε μόλις… εννιά μήνες”… (ΒΙΝΤΕΟ)

«Στην πραγματικότητα κυβερνάμε 9 μήνες και συγκεκριμένα μετά την έξοδο από τα μνημόνια» δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου στην ΕΡΤ.
Η κ. Φωτίου παραδέχθηκε πως η κυβέρνηση είχε υποχρεωθεί να εφαρμόσει μια συμφωνία που περιλάμβανε δύσκολα μέτρα, όμως σημείωσε πως ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε υιοθετήσει αυτή τη συμφωνία.

Μάλιστα η κ. Φωτίου ξεκαθάρισε πως προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης ήταν να προστατεύσει τους αδύνατους, κάτι που στοίχισε την υποστήριξη των μεσαίων στρωμάτων.

Ακόμη κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ πως από το 2009 μέχρι το 2015 φτωχοποίησαν την μεσαία τάξη, ενώ αρνήθηκε πως υπήρξε αλόγιστη χορήγηση επιδομάτων όπως τους κατηγορεί η αντιπολίτευση.

Χαρακτηριστικά η κ. Φωτίου είπε πως όταν ανέλαβε το υπουργείο βρήκε 200 διαφορετικά επιδόματα, τα οποία ενσωμάτωσε σε έξι μεγάλα και διερωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει με αυτά ο κ. Μητσοτάκης, σε περίπτωση που εκλεγεί, ενώ κατηγόρησε τον πρόεδρο της ΝΔ για λόγια του αέρα και πως η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κοστολογημένα μέτρα.