Τσίπρας και Τσακαλώτος πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα στην Ισπανία αλλά ξεχνούν επιδεικτικά τους Podemos

«Η επικράτηση των προοδευτικών δυνάμεων στην Ισπανία και η κατάρρευση του δεξιού PP είναι μήνυμα ελπίδας. Ας μη βιάζονται κάποιοι να προκαταλάβουν την επικράτηση της δεξιάς στην Ευρώπη» έγραψε στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Στον καταποντισμό του Λαϊκού Κόμματος στις χθεσινές (28/4) εκλογές στην Ισπανία αναφέρθηκε και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, με ανάρτησή του στο twitter.

«Η πρώτη επιτυχία της συμμαχίας Βέμπερ-Μητσοτάκη: το Λαϊκό Κόμμα της Ισπανίας χθες είχε το χειρότερο αποτέλεσμα στην ιστορία του. Η νότια Ευρώπη εγκαταλείπει το νεοφιλελευθερισμό και τις ευρωπαϊκές πολιτικές που μας έφεραν εδώ που μας έφεραν», γράφει ο κ. Τσακαλώτος.
Βέβαια προκαλεί εντύπωση που τόσο o Έλληνας πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών απέφυγαν να σχολιάσουν τον καταποντισμό των Podemos του Πάμπλο Ιγκλέσιας με τον οποίον εμφανίζονταν αγκαλιά στις πάλαι ποτέ προεκλογικές εκστρατείες του ΣΥΡΙΖΑ, όταν υπόσχονταν να αλλάξουν όχι μόνον την Ευρώπη αλλά τον κόσμο ολόκληρο.

Από την εποχή βέβαια των εναγκαλισμών εκείνων μεσολάβησε η περήφανη διαπραγμάτευση, ένα νέο μνημόνιο, οι αυταπάτες και βέβαια οι περίφημες kolotoumpes του ΣΥΡΙΖΑ.