Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης με τη στήριξη Τσίπρα σε Πολάκη! ΕΞΑΛΛΟΣ ο Σταθάκης…

Βράζει ο ΣΥΡΙΖΑ και στην Κρήτη λόγω της απροκάλυπτης στήριξης του Αλέξη Τσίπρα στον Παύλο Πολάκη, παρά την αήθη επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας εναντίον του Στέλιου Κυμπουρόπουλου και παρά το γεγονός ότι αυτό προκάλεσε την κατάθεση πρότασης μομφής από τη ΝΔ.
Η απροκάλυπτη στήριξη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υβριστή υπουργό του έγινε ακόμα πιο εμφανής με τις κοινές διακοπές Αλέξη Τσίπρα – Παύλου Πολάκη στο Ροδάκινο της Κρήτης, παρά τον σάλο που είχε προηγηθεί, οι οποίες ερμηνεύτηκαν από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ ως μήνυμα του πρωθυπουργού ότι στις εκλογές «στηρίζουμε Πολάκη».
Από τους πιο ενοχλημένους, αν και δεν έχει θελήσει να το εκφράσει δημόσια, είναι ο συνυποψήφιος του Παύλου Πολάκη στην εκλογική περιφέρεια Χανίων, Γιώργος Σταθάκης. Που βλέπει τα ποσοστά του συνυποψηφίου του να ανεβαίνουν, σε μια εκλογική περιφέρεια που μέχρι πρότινος ο υπουργός Περιβάλλοντος θεωρούσε προνομιακό του χώρο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι υπάρχουν τοπικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι η μέχρι πρότινος διαφορά των 10.000 σταυρών ανάμεσα στον Γιώργο Σταθάκη και τον Παύλο Πολάκη έχει εξανεμιστεί και πλέον οι δύο υποψήφιοι παλεύουν στήθος με στήθος στη μάχη του σταυρού.

Μάχη δύσκολη, αν συνυπολογίσει κανείς και τη μείωση των ποσοστών του κυβερνώντος κόμματος ακόμα και σε περιφέρειες που θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα κάστρα του αντιδεξιού πόλου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση -γεγονός καθόλου απίθανο- που στην εκλογική περιφέρεια Χανίων ο ΣΥΡΙΖΑ έρθει δεύτερο κόμμα, οι 4 βουλευτές που εξέλεξε στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 θα περιοριστούν ενδεχομένως μόνο σε έναν.

Γι’ αυτό και η μάχη που δίνουν Γιώργος Σταθάκης και Παύλος Πολάκης είναι σκληρή, ενώ τα σενάρια που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες εβδομάδες, ότι πιθανώς ο Παύλος Πολάκης να μετακομίσει στη Β’ περιφέρεια του Πειραιά, δεν επιβεβαιώνονται μέχρι στιγμής.

Πρόβλημα όμως υπάρχει και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φάνηκε και από τις πρώτες αντιδράσεις στις αήθεις επιθέσεις του Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Στέλιου Κυμπουρόπουλο. Τέτοιο μπαράζ δηλώσεων εναντίον υπουργού της κυβέρνησης Τσίπρα δεν έχει παρατηρηθεί στο παρελθόν -ακόμα και ο συνήθως σιωπηλός Ευκλείδης Τσακαλώτος πήρε θέση- ενώ σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη και η δυσφορία που εξέφρασε ο προϊστάμενος υπουργός του Παύλου Πολάκη, Ανδρέας Ξανθός, επίσης βουλευτής Κρήτης, στην εκλογική περιφέρεια Ρεθύμνου.

Η δυσφορία των βουλευτών έχει να κάνει με το πολιτικό κόστος που εκτιμούν ότι θα πληρώσουν για το ύφος και το ήθος Πολάκη, ενώ φυσικά έχει ενοχλήσει πολλούς η προσπάθεια του πρωθυπουργού να φιμώσει την κριτική προς το πρόσωπο του Παύλου Πολάκη, με την απόφασή του να μετατρέψει την πρόταση μομφής, που θα καταθέσει την Δευτέρα η Νέα Δημοκρατία σε βάρος του Παύλου Πολάκη, σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση.

Πολλοί βουλευτές θα βρουν ευκαιρία να εκφράσουν τη δυσφορία τους για τον Παύλο Πολάκη και η ενόχληση για τα έργα και τις ημέρες του θα επανέλθουν, όταν θα έρθει προς συζήτηση στη Βουλή η πρόταση μομφής που θα καταθέσει εναντίον του η Νέα Δημοκρατία. Εκκρεμεί ακόμα -και αυτό έχει επίσης τη σημασία του- και η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη μετά τη μήνυση που έχει υποβάλει εναντίον του ο Γιάννης Στουρνάρας για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας τους και τη διαρροή της σε ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι άγνωστο ακόμα αν και πάλι ο κ. Πολάκης θα θελήσει να επικαλεστεί τον νόμο περί ευθύνης υπουργών για να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου.

Σε κάθε περίπτωση η πίεση της Νέας Δημοκρατίας με αιχμή του δόρατος τον Παύλο Πολάκη θα συνεχιστεί και δεν είναι τυχαία η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «όλος ο πολιτικός βίος του κ. Πολάκη είναι χυδαίος, προσβλητικός και τολμώ να πω και φασιστικός», καθώς και η επισήμανσή του ότι η κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό του αποδεικνύει ότι Τσίπρας και Πολάκης είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

«Ο κ. Τσίπρας είχε συγκεκριμένες επιλογές. Θα μπορούσε να αποπέμψει τον κ. Πολάκη. Θα μπορούσε να αφήσει να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη, με το ρίσκο φυσικά ο κ. Πολάκης να αποπεμφθεί από την κυβέρνηση, διότι είναι πολύ μόνος του ο κ. Τσίπρας σε αυτήν την υπόθεση. Είναι ξεκάθαρο ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ απορρίπτει αυτές τις λογικές, γι’ αυτό και μετατρέπει ο κ. Τσίπρας την πρόταση μομφής σε πρόταση εμπιστοσύνης. Έτσι όμως παίρνει πάνω του τον κ. Πολάκη και ταυτίζει και όλη την κυβέρνησή του με τον κ. Πολάκη. Εμείς στη Βουλή δεν θα μιλήσουμε βέβαια μόνο για τον κ. Πολάκη. Αλλά για μένα η πρόταση μομφής ήταν μια ηθική υποχρέωση, για να επαναφέρουμε κάποιον ελάχιστο κώδικα αξιών, επιτέλους, στην πολιτική. Να μη θεωρούμε ότι όλα μπορούν να γίνονται και ότι όλα μπορούν να λέγονται», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
iefimerida.gr